Cristiano Ronaldo neusmiljeno trese mreže nasprotnikov. Letos je zabil že 66 golov. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo neusmiljeno trese mreže nasprotnikov. Letos je zabil že 66 golov. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo - Zlatan Ibrahimović 4:2, Portugalska - Švedska 4:2. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović
Je Zlatan Ibrahimović odigral zadnjo tekmo za Švedsko? Foto: EPA

V neposrednem obračunu trenutno najboljših napadalcev na svetu je Cristiano Ronaldo odnesel tako "posamično kot ekipno" zmago, še lepši pa je način, kako je to storil.
28-letni zvezdnik je v Solni prvič zabil v 50. minuti in Portugalci so po zmagi na prvi tekmi (1:0) že začeli slaviti uvrstitev na svetovno prvenstvo. Švedom je vrnil upanje Ibrahimović, ki je dosegel dva zadetka v štirih minutah. Do konca je bilo še dolgih 20 minut. Takrat je na igrišče stopil Ronaldo in poskrbel za portugalsko ekstazo. Dva gola v razmiku dobrih dveh minut. Klasični nokavt. Švedski navijači so se držali za glave, a največji poklon je Ronaldo dobil od največjega tekmeca Ibrahimovića, ki je med veseljem Portugalcev ploskal na sredini igrišča. Kako je vse skupaj doživljal portugalski reporter, si oglejte v spodnjem videu.

Več golov kot vsi angleški premierligaši
Je bila to najboljša predstava v reprezentančnem dresu? "Če štejemo samo gole, potem da. Toda tudi pred tem sem igral nekaj izjemnih tekem, celo takrat, ko nisem zadeval. Dal sem svoj prispevek na najvišji ravni. Zasluženo smo zmagali, zdaj bomo uživali na mundialu," je dejal Ronaldo, ki je na večni lestvici portugalskih strelcev s 47 goli ujel Pauleto.

Ronaldo je v letošnji sezoni na 20 tekmah dosegel 28 zadetkov. V koledarskem letu že 66, več kot celotna ekipa Liverpoola (61), Arsenala (58), Manchester Cityja (56), Chelseaja in Manchester Uniteda (54), so sešteli angleški statistiki.

Niso pomembne lovorike, ampak igre na zelenici
Bi si upali po Ronaldovem izbruhu v zadnjih mesecih dati zlato žogo Francku Riberyju ali Lionelu Messiju? Čeprav Portugalec ni osvojil nobene lovorike, je v letu 2013 najboljši igralec na svetu. "Vseeno mi je, koliko lovorik je osvojil Ribery. Najboljši igralec je najboljši igralec. In v tem letu je to nedvomno Cristiano Ronaldo," je na twitterju zapisal legendarni napadalec angleške reprezentance Gary Lineker.

Nepričakovano: Glasovanje za zlato žogo naj bi podaljšali
Se je tega ustrašila tudi Fifa? Po poročanju nekaterih medijev naj bi kar med sinočnjo tekmo glasovanje za zlato žogo oziroma nogometaša leta podaljšala do 29. novembra. Z možnostjo spremembe predhodnega glasovanja. Je bil odziv glasovalcev (selektorji in kapetani vseh svetovnih reprezentanc ter izbrani novinarji) premajhen? Je zmagal napačni? Špekulacij je ogromno. Končni odgovor bomo dobili 13. januarja.

Ibrahimović: Brez mene ni mundiala
Za konec še izjava poraženega Zlatana Ibrahimovića. "To je bil zame verjetno zadnji poskus, da pridem na svetovno prvenstvo. Ena stvar pa je zanesljiva, brez mene na mundialu se svetovnega prvenstva ne splača gledati."


Portugalski komentator ob zadetkih Ronalda:


Aplavz Zlatana Ibrahimovića: