Ob koncu prvega polčasa je bilo najprej vroče pred golom Olimpije, nato pa je na drugi strani sodnik dosodil najstrožjo kazen, ki jo je v vodstvo 1:0 spremenil Dare Vršič. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ob koncu prvega polčasa je bilo najprej vroče pred golom Olimpije, nato pa je na drugi strani sodnik dosodil najstrožjo kazen, ki jo je v vodstvo 1:0 spremenil Dare Vršič. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Olimpija - Bohemians
Irsko moštvo se je vsekozi zanašalo na "bunker", ki pa je bil dvakrat prebit. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Olimpija po prvi tekmi v odličnem položaju

Pomembno vlogo je odigral Matic Fink. Ob koncu prvega polčasa je priigral enajstmetrovko, ko ga je v kazenskem prostoru nepravilno ustavil Ollie Cahill. Vršič je po tleh natančno meril, žoga je zletela v levi kot vratarja Murphyja. V 76. minuti je po protinapadu Fink izsilil prosti strel, Vršič pa je s 17 metrov mojstrsko zadel od prečke. Klub iz Dublina je v prvem polčasu igral bunker, le ob koncu polčasa je zapretil, vendar je poskus Glena Cronina končal v naročju Elvisa Džafića. V nadaljevanju se je Bohemians le bolj odprl, vendar Džafić ni bil na resni preizkušnji.

V prvem polčasu veliko priložnosti
Že na začetku tekme, ki si jo je ogledalo okrog 5.000 gledalcev, je Olimpija pritisnila. Davorju Škerjancu se je s 16 metrov ponudila priložnost za strel, vendar žoga ni bila nevarna. V 9. minuti je strel Finka ustavila prečka, v 26. minuti pa je imel lepo priložnost Anej Lovrečič. Vršič podal z leve strani, toda Lovrečič žoge ni mogel dobro zadeti. Po polčasu je kapetan Dalibor Radujko z 12 metrov neoviran streljal čez vrata, od daleč je poskusil tudi Boban Jović.

Očitna terenska premoč Olimpije
Premoč gostiteljev je bila očitna. Razmerje v posesti žoge je bilo 69:31, v strelih v okvir vrat pa 8:3. Pri Olimpiji, ki je v prvem krogu kvalifikacij izločila Široki, zaradi poškodbe ni igral vratar Aleksander Šeliga, Erik Salkić in Adnan Bešić pa sta kaznovana. Povratna tekma v irski prestolnici bo naslednji četrtek.


IZJAVI PO TEKMI:

Dušan Kosić, trener Olimpije:
"Pričakovali smo trdo tekmo, točno tako, kot se je zgodila. Nasprotnik se je osredotočil na obrambo, mi pa smo tudi imeli svoje težave. Preveč smo poskušali po sredini, žoga nam je tekla prepočasi. Pred tekmo bi bil zadovoljen z izidom 2:0, zdaj pa imam grenak občutek, da bi lahko iztržili več.
Drug teden nas čaka zanimiva tekma na Irskem in mogoče za odtenek lažje delo. Tam bomo igrali enako kot zdaj, ne bomo čakali na njihove prekinitve ali dolge žoge. Pristopa ne bomo spreminjali, ne bomo se branili, ker se sploh ne znamo. Pohvala tudi občinstvu, ki nas je dobro spodbujalo, da je bil znova prijeten večer."

Pat Fenlon, trener Bohemiana:
"Razočarani smo, ker smo izgubili z 0:2, čeprav pri tem oni niso zadeli z igre. Uspelo jim je iz enajstmetrovke in prostega strela. Prekinitvi sta bili vprašljivi, šlo je za slabi odločitvi sodnika, posebej pri prostem strelu v 2. polčasu.

Igralci so trdo delali in jim nič ne zamerim. Vročine nismo vajeni, že na začetku smo bili pod velikim pritiskom. Zadovoljen sem, da smo jim preprečili gol iz igre. V Dublinu bo drugače. Za nas bo sicer težko obrniti izid, a upam, da bomo hitro dosegli zadetek. Zagotovo pa ne bo tako vroče. Cheers!"


Evropska liga, 2. predkrog:
OLIMPIJA
- BOHEMIANS 2:0 (1:0)
5.000; Vršič 45./11-m, 76.

Olimpija: Džafić, Božič, Anđelković, Sretenović, Jović , Radujko, Vršič, Škerjanc ( 46./Omladić), Lovrečič ( 55./Ranič), Fink ( 77./Čadikovski), Valenčič.

Bohemian: Murphy, Heary, Price, Burns , O'Reilly, Brennan , Bayly ( 65./Traynor ), O'Brien, Buckley, Cronin ( 87./Rossiter), Fagan ( 63./Flood).

Olimpija po prvi tekmi v odličnem položaju