Aleks Pihler je zadel za obstanek Zavrča. Foto: www.alesfevzer.com
Aleks Pihler je zadel za obstanek Zavrča. Foto: www.alesfevzer.com
Aluminij je na prvi tekmi vodil že z 2:0, a je Zavrču uspel preobrat. Foto: www.alesfevzer.com

Zavrčani ostajajo prvoligaši, čeprav so na obeh tekmah dodatnih kvalifikacij imeli veliko dela z Aluminijem, ki tako ostaja le pri eni prvoligaški sezoni, in sicer 2011/12. Čeprav so domači začeli odločno, pa so bili gostje tisti, ki so prevladovali pri priložnostih v prvem polčasu. Ne nazadnje to potrjuje že razmerje v strelih na gol, domači so poslali le enega mimo vrat, gostje pa pet proti vratom in štiri mimo.

Zavrč je bil nevaren že v deveti minuti, ko je Jure Matjašič, ki je zaradi reprezentance manjkal na prvi tekmi, iz ugodnega položaja žogo poslal čez gol. Štiri minute zatem je Ed Kevin Kokorović namučil domačega vratarja Luko Janžekoviča, ki se je izkazal tudi v 19. minuti po strelu z glavo Lovra Cveka.

V 22. minuti je s prostega strela sprožil Kokorović, Aluminijev čuvaj mreže pa je žogo odbil. Šest minut zatem je edini strel gostiteljev v prvem polčasu sprožil Dejan Krljanović, a za malo zgrešil cilj. Še bližje je bil v 34. minuti na drugi strani Aleks Pihler, ki je z 20 metrov zatresel okvir domačih vrat. Janžekovič pa se je izkazal še v 42. minuti, ko je obranil strel Francesca Tahiraja z glavo iz bližine.

V drugem polčasu je Lovro Bizjak razveselil domače navijače, ko je v 57. minuti unovčil enajstmetrovko, ko je Robert Kurež v roko zadel Davorja Rogača. Toda vodstvo je trajalo le pet minut, Zavrč je izenačil po prostem strelu Kokorovića s precejšnje razdalje, na poti proti golu pa je smer žogi v gneči spremenil Pihler. V 77. minuti se je po novem Cvekovem poskusu z glavo izkazal Janžekovič, ob koncu tekme pa sta priložnosti za domače zapravila Robert Kurež in Mitja Križan, prvi je bil nenatančen, drugemu pa je strel obranil Marko Ranilović.

Dodatne kvalifikacije, povratna tekma:
ALUMINIJ - ZAVRČ 1:1 (0:0)
1.100; Bizjak 57./11-m; Pihler 60.

Aluminij: Janžekovič, Topolovec, Damiš (87./Križan), Turkaj, Čeh, Petrovič (64./Vrbanec), Krljanović, Rogina (79./Vezjak), Bizjak, Škoflek, Kurež.

Zavrč: Ranilović, Mužek, Antić, Rogač, Jakšić, Kokorović, Cvek, Pihler, Tahiraj (62./Golubar), Miketić(74./Tišma), Matjašič (90./Karamatić).

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)

Prva tekma:
ZAVRČ - ALUMINIJ 3:2 (2:2)
1.000; Pihler 42., Kokorović 44., Tišma 87.; Bizjak 15./11-m, Kurež 26.