Zdravko Mamić je bil poleti že v zaporu. Foto: www.alesfevzer.com
Zdravko Mamić je bil poleti že v zaporu. Foto: www.alesfevzer.com

naj oškodovali klub za približno 10,5 milijona evrov.

Poleg Zdravka Mamića so pridržali njegovega sina Maria Mamića, nečaka Mislava Mamića, menedžerja Nikkyja Vuksana in izvršnega predsednika hrvaške zveze Damirja Vrbanovića.

Zdravko Mamić je ustanovil agencijo Mamić Sport Agency (MSA), ki jo je potem vodil njegov sin Mario Mamić. Agencija je vodila del transferjev nekdanjih nogometašev Dinama. Potem so agencijo preimenovali v ASA, v kateri je menedžer Vuksan. Peterico bremenijo združevanja v kriminalno organizacijo, ki naj bi s transferji nogometašev prek čezmorskih, off-shore, podjetij v tujini oškodovala Dinamo za približno 10,5 milijona evrov med letoma 2004 in 2015.

Iz Dinama so poslali sporočilo za javnost, v katerem so navedli, da prostore kluba preiskujejo pripadniki posebnega policijskega oddelka, ki opravlja preiskave za Urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok). Policisti preiskujejo tudi stanovanja prijetih oseb.

Zdravka Mamića in Vrbanovića so prijeli tudi v začetku julija letos zaradi suma podkupovanja in utaje davkov, s katerimi naj bi oškodovali klub in državo za 17,1 milijona evrov. Takrat so prijeli tudi Mamićevega brata Zorana Mamića ter delavca davčne uprave Milana Pernarja. Sredi julija so jih spustili ob varščini.