Hulk bi po nekaterih ocenah lahko postal celo najdražji igralec letošnjega prestopnega roka. Foto: EPA
Hulk bi po nekaterih ocenah lahko postal celo najdražji igralec letošnjega prestopnega roka. Foto: EPA
Axel Witsel
Axel Witsel je za Benfico igral le eno sezono, Lizbončani pa bodo s prestopom Belgijca pridobili kar 32 milijonov evrov, saj so zanj lani plačali le osem milijonov evrov. Foto: Reuters

Klub, ki ima izjemno močnega pokrovitelja - energetski koncern Gazprom, je z obema igralcema podpisal petletni pogodbi.

50 ali 60? Neverjetnih 47 milijonov
Hulk je blestel v dresu Porta, Witsel pa pri lizbonski Benfici, Zenit naj bi po poročanju ruskih medijev za prvega odštel vse do 60 milijonov evrov, za drugega pa 40 milijonov evrov.

Pri Benfici so potrdili, da je Zenit plačal odkupno klavzulo v vrednosti 40 milijonov evrov. Nekaj nejasnosti je bilo glede višine odškodnine za Hulka, ki naj bi znašala 50 milijonov, po nekaterih pa celo neverjetnih 60 milijonov. Dan po prestopu je postalo jasno, da bo Porto prejel 40 milijonov evrov, ki pa je bil "le" 85-odstotni lastnik Brazilca. Skupno so Sanktpeterburžani za Hulka torej plačali 47 milijonov evrov, kar pomeni, da je Givanildo Vieira de Souza, kot se glasi Hulkovo uradno ime, postal najdražji igralec poletnega prestopnega roka.

"Oba igralca smo želeli v svoje vrste zvabiti še pred 3. septembrom oziroma pred zadnjim rokom za registracijo igralcev v Ligi prvakov. K sreči nam je to uspelo in zdaj bosta lahko nastopala za nas v elitnem tekmovanju," je povedal športni direktor Zenita Dmitrij Cimerman.

Porto napolnil blagajno
Benfica je za 23-letnega vezista belgijske reprezentance pred letom dni Standardu iz Liega odštela 8 milijonov evrov. Porto je znova napolnil blagajno, poleg Hulka sta klub zapustila tudi Kolumbijec Freddy Guarin in Urugvajec Alvaro Pereira.

Naslednji na listi želja je Nani
V Rusiji bo trgovanje trajalo še teden dni, vodstvo Zenita si želi v svoje vrste zvabiti še Luisa Nanija, ki igra za Manchester United.

Francoski vezist Lassana Diarra se je iz madridskega Reala preselil v Anži iz Mahačkale.

Van der Wiel v PSG
Nizozemski nogometni reprezentant Gregory van der Wiel se seli v Paris SG, podpisal je štiriletno pogodbo. PSG je za branilca Ajaxu plačal šest milijonov evrov odškodnine, v pariškem klubu pa bo Nizozemec igral za mesečno plačo 300.000 evrov.