Kako bo Koper odigral drugo letošnjo tekmo brez svojega najboljšega igralca in kapetana? Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Kako bo Koper odigral drugo letošnjo tekmo brez svojega najboljšega igralca in kapetana? Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Sebastjan Cimerotič
Sebastjan Cimerotič je z osmimi goli najučinkovitejši 'zmaj'. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Marcos Tavares
Marcos Tavares bo tako kot še šesterica nogometašev počival zaradi prejetih kartonov. Kapetanski trak bo namesto Brazilca nosil branilec Elvedin Džinič. Foto: Marko Madžarac
Damjan Trifkovič in Denis Grbič
Udarna naveza Rudarja na sredini igrišča Grbič-Trifkovič se je razdrla zaradi poškodbe rame prvega. Foto: Marko Madžarac
Ljudski vrt
Večerno sobotno tekmo iz Ljudskega vrta med Mariborom in Celjem si boste lahko ogledali tudi na TVS 2 in MMC-jevem portalu. Foto: MMC RTV SLO

Športni direktor in motor "kanarčkov" je poleti ob velikem hrupu zapustil "zmaje" in se preselil na Obalo, kjer je postal glavni krivec za preobrazbo moštva, ki štirinajst krogov ni poznalo poraza. V sredo je Maribor prekinil ta niz, za nameček pa si je nekdanji slovenski reprezentant prislužil še četrti rumeni karton, zaradi česar ne bo smel zaigrati proti svojemu nekdanjemu klubu. Za uteho je brez nastopa proti Celju ostal tudi novi kapetan prvakov Marcos Tavares.

Sedmerica na prisilnem počitku
Luka Koper ima sicer dva kaznovana igralca, tu je še Ivica Guberac. Zaradi kartonov bodo počivali še Gregor Balažic (HIT Gorica), Gregor Bunc (Nafta) in Željko Filipović (Olimpija). Član Interblocka Benjamin Gill bo počival zaradi rdečega kartona na zadnji tekmi z Nafto.

Mladenović v kritičnem stanju
Gorica zaradi okoliščin brez privoljenja družine ne daje izjav o stanju trenerja Vladana Mladenovića, ki mu je ob koncu tekme na Ptuju zastalo srce. Po informacijah se 73-letni strokovnjak v četrtek še ni zbudil in še naprej ostaja na intezivni negi ptujske bolnišnice. "Vrtnice" je prevzel pomočnik David Peršič, ki je letos že vodil moštvo na eni tekmi po odstopu Mirana Srebrniča.

OLIMPIJA (3.) - KOPER (1.) (sobota ob 14.00)
Koper vključno s pokalno tekmo ni zmagal na štirih tekmah, ob tem pa doživel dva poraza. Brez prvega igralca in poškodovanega kapetana Enesa Handanagiča čaka goste težka naloga - v prestolnici osvojiti vsaj točko. "Zeleni" so se v Domžalah pobrali po dveh porazih z "vijoličastimi", znova je zadel kapetan Sebastjan Cimerotič, razigral pa se je Davor Škerjanc. Udarna naveza gostiteljev je torej pripravljena.

Če "zmaji" zadajo "kanarčkom" drugi prvenstveni poraz, se bo Rudarju ponudila lepa priložnost, da se po 6. krogu znova zavihti na 1. mesto Prve lige si.

NAFTA (8.) - DOMŽALE (6.) (sobota ob 14.00)
Lendavčani kažejo vse boljše igre, a jih pesti neučinkovitost. Prvi napadalec Dalibor Volaš je v Sp. Šiški najprej zapravil pet obetavnih priložnosti za nevaren strel, preden je tik pred koncem zadel za dragoceno točko. Domžalčani so po nizu zmag doživeli hladen Olimpijin tuš, pri tem pa so se ubadali z isto težavo kot sobotni nasprotniki.

RUDAR (2.) - LABOD DRAVA (9.) (sobota ob 18.00)
Na prvi pogled bi bilo vse razen zmage "knapov" presenečenje, a ob nepravem izidu v Ljubljani se lahko ponovi tudi 7. krog, ko so "kurenti" z 1:0 ugnali Velenjčane. Dobra in učinkovita celjska predstava in slaba izkušnja izpred dveh mesecov sta dva razloga za zanimivo predstavo Ob jezeru. Težava trenerja Pušnika so predvsem nove poškodbe, kot zadnji se je na bolniški znašel Denis Grbič, skupno pa je odsotnih šest nogometašev.

HIT GORICA (10.) - INTERBLOCK (7.) (sobota ob 18.00)
Gorica bo igrala za trenerja Mladenovića, ki je sicer le en mesec vodil prvo moštvo. Šok, ki je nogomet postavil v ozadje, bo treba nekako premagati, saj se poleg imena kluba še naprej prikazuje številka 10. Štirje zaporedni remiji so prinesli nekaj miru, a za pobeg z dna nujno potrebujejo zmago. Interblock z mladimi močmi ne bo lahek plen, saj je v moštvu cela vrsta talentiranih igralcev, željnih dokazovanja.

MARIBOR (4.) - CM CELJE (5.) (sobota ob 20.15)
Pred kamerami Televizije Slovenija (prenos na TVS 2 in MMC-ju) bo potekal štajerski obračun med "vijoličastimi" in "grofi". Bo na Ljudskem vrtu konec uroka? Branilci naslova so na zadnjih štirih domačih tekmah osvojili le eno točko in doživeli tri boleče poraze, kar se močno pozna tudi na tribunah. Poleg kaznovanega Tavaresa bodo manjkali še poškodovani Dejan Mezga, Marko Popović in David Bunderla, pri gostih pa je na bolniški Mario Močič.

Celjani se morajo odkupiti za blamažo na domačih tleh, medtem ko Mariborčani načrtujejo nov skok po lestvici in zmanjšanje zaostanka za vodilnimi. Da po zmagi pri vodilnem moštvu lige ne bi bilo vse v najlepšem redu, so slačilnico in navijače vznemirili zapisi govoric v medijih o ilegalnih stavnicah, v katere naj bi bila vpletena tudi dva mlada reprezentanta.

Lestvica:
LUKA KOPER 15 9 5 1 24:15 32
RUDAR 15 9 2 4 27:18 29
OLIMPIJA (-2) 15 8 1 6 23:15 23
MARIBOR 15 7 1 7 24:21 22
CM CELJE 15 6 3 6 20:23 21
DOMŽALE 15 5 4 6 20:26 19
INTERBLOCK LJ 15 5 3 7 17:18 18
NAFTA 15 5 3 7 23:27 18
LABOD DRAVA 15 3 5 7 15:23 14
HIT GORICA 15 2 5 8 18:25 11