Plakat Foto:
Plakat Foto:
Še pogled na medalje


Že 1. dan največ medalj Slovencem
V konkurenci mladincev, kamor spdajo tako fantej kot dekleta od 8 do 16 let, so največj medalj odnesli prav slovenski karatejisti saj so pobrali skupno kar rekorno 85 medalj (skupno število, ki so jih osvojili predstavniki klubov in reprezetance). Omeniti vrlja prav tako mladinskega Evropskega prvaka, iz Novega Sada, jer je potekalo mladinsko Evrospko prevnstvo od 11. do 13. februarja, Juša Mrkača, ki je pokazal, da ne spi na lovorikah. V svoji starostni skupini16 do 17 let starosti, v kategoriji do 76 kg, kjer je tudi osvojil naslov prvaka, je slavil zmago pred drugim in tretje uvrščenima Madžaroma Dainelom Molnarjem (2. mesto) ter Lasazlom Dorgijem (3. mesto) ter še pred enim tretje uvrščenim Hrvatom Filipom Sorom.
2. dan najuspešnejši Srbi
V nedeljo se je turnir prevesil v tisti glavni del, ko je bila tudi svečana otvoritev Slovenia Open. Na otvoritvi je bila tudi demonstracija sledečih borilnih veščin: aikido, caporiera, kung fu in samurajsko mačevanje. Med člani so bili najuspešnejši srbski karatejisti, slovenski pa so bili tik za njimi.
Vesna Bezgovšek ukradena zmage?
Na turnirju je nastopila tudi najušnejša članica Vesna Bezgovšek in v obeh kategirijah v katerijah do 50 kg in do 55 kg v katerih je nastopila osvojila 2. mesto. Sporno pa je je njeno 2. mesto v kategoriji do 55 kg, kjer se je v finalu pomerila proti Madžarki Aniti Serogini. Po rednem delu in podaljšku je bil rezultat neodločeno tako, da so o zmagavalki odločali sodniki. Stranski sodniki so z modrimi in rdečimi zastavicami (tekmovalci si kimone na turnirjih zavežejo z modrimi in rdečimi zastavicami) določili neodločeno (dve rdeči, ki sta bili za vesno in dve modri, ki sta bili za Anito) tako, da je glavno besedo imel glavni sodnik. Ta je zmago dosodilAniti, čeprav je cel čas finala Visna bila aktivnejša.
Maščevanje Slovencev nad Bosno
V polfinalu ekpinih borb so se pomerili predsnavniki Slovenije ter Bosne in Hercegovine. Obe reprezetanci sta se že srečali na lnaskoletnem svetovnem prvenstvu, v tekmi za bron, kjer pa je bila Bosna in Hercegovina uspešnejša. V Laškem pa je bila zgodba drugačna. Rezultat po zmagah je bil tu di še po podalših neodločeno in ponovno je prišlo do sodniške odločitve.Tokrat so sodniki z soglasno odločitvijo popeljali Sloenijo v finale Bosna in Hercegovina, pa se je borila za tretje mesto proti Črni Gori. V finalu, so Slovenci naleteli na Srbe, ki so svetovni rpvaki iz lanskega svetovnegaprvenstva, in jim priznali premoč. Tretji pa sta bili reprezetanci Bosne in Hercegovine tre Slovaške.
Skupno najuspešnejši Madžari
Na lestvici medlaj je bila najuspešnejša reprezetanca Madžarske z 50 medaljami, na drugem mestu reprezetanca Bosne in Hercegovine z 16 medaljami, na tretjem mestu pa reprezetanca Črne Gore z 10 medaljami. Reprezetanca Slovenije pa je bila z 11 medaljami na 14 mestu
Novico je napisal uporabnik Cyril.