Šport
(6)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.4 od 8 glasov Ocenite to novico!
Saša Planinšec in Iza Mlakar
Slovenke so prvič igrale na evropskem prvenstvu pred dvema letoma na Nizozemskem. Foto: OZS

Dodaj v

Chiappini: Uvrstitev na evropsko prvenstvo je dosegljiva

Prva tekma 8. avgusta 2018 doma proti Izraelu
12. oktober 2017 ob 15:08
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Slovenske odbojkarice so dobile tekmece v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2019, to so Belgija, Izrael in Islandija.

Slovenke se bodo bojevale za svoj drugi nastop na prvenstvu stare celine, ki ga bodo skupaj gostile Poljska, Madžarska, Češka in Turčija.

Slovenija bo v kvalifikacijah nastopala kot tretja najmočnejša ekipa v skupini A, na lestvici Evropske zveze zaseda 25. mesto, boljša od nje sta Belgija (7.) in Izrael (23.).

Reprezentance bodo v okviru kvalifikacij odigrale šest tekem, po tri doma in v gosteh. Prvi del bo potekal avgusta prihodnje leto (Slovenke bodo prvo tekmo odigrale 8. avgusta doma proti Izraelu), drugi januarja 2019. Na evropsko prvenstvo se bosta uvrstili po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine.

"Med reprezentancami, ki bodo nastopile v kvalifikacijah, so prav Belgijke prve nosilke in na žalost smo jih v skupino dobili prav mi. V vsakem primeru pa mislim, da imamo zelo dobre možnosti, da se uvrstimo na prvenstvo. Prepričan sem, da je uvrstitev na prvenstvo za nas dosegljiva," je povedal selektor Alessandro Chiappini in dodal: "Belgijsko reprezentanco že zelo dobro poznamo, saj smo skupaj opravili del priprav in se med seboj pomerili v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Gre za zares kakovostno ekipo, a smo ji bili na vseh tekmah precej blizu. V Izraelu v zadnjem času zelo dobro delajo z odbojkaricami, imajo zelo dobrega trenerja in bodo igralke zagotovo še precej napredovale."

V skupini B bodo nastopile Hrvaška, Švica, Avstrija in Albanija, v skupini C Ukrajina, Črna gora, Grčija in Norveška, v skupini D Francija, Portugalska, Gruzija in Danska, v skupini E Slovaška, Finska, Estonija in Švedska, v skupini F pa Romunija, Španija, Latvija ter Bosna in Hercegovina.

M. R.
Prijavi napako
Komentarji
top
# 12.10.2017 ob 17:14
Drugo mesto je zagotovo dosegljivo. Naj punce odigrajo dobro sezono, pa bo.
pocasnela
# 12.10.2017 ob 21:39
tko da je treba it kar na prvo mesto
pocasnela
# 12.10.2017 ob 21:38
Ma, jst verjamem v punce. So ble blizu uvrstitve na Svetovno prvenstvo - slabše samo od Nemk na Portugalskem. Pa ista ekipa srebrna na U-23. Če bodo odigrale tako kot znajo in odgovorno, lahko doma premagajo tudi Belgijo. Pa v gosteh tudi znajo zagrenit življenje tako Belgijkam in Izraelkam sploh.
mkermc
# 12.10.2017 ob 20:05
Gremo Slovenke! Mislim da je italijan prinesel veliko svežine in še punce je povezal. Zvezi je uspela še ena dobra poteza.
tonček1
# 13.10.2017 ob 14:06
Punce imajo realne možnosti za uvrstitev na EP in verjamem, da bodo to dosegle.
slovenc pa pol
# 12.10.2017 ob 22:23
Najmanj 2. fix...
Kazalo