Ivan Firer je ob koncu prvega polčasa poskrbel, da so Domžalčani po slabem začetku tekme lažje zadihali. Foto: www.alesfevzer.com
Ivan Firer je ob koncu prvega polčasa poskrbel, da so Domžalčani po slabem začetku tekme lažje zadihali. Foto: www.alesfevzer.com

Domžalčani so tekmo začeli pod pričakovanji, že v 2. minuti srečanja so se znašli v zaostanku. Veliko napako je storil vratar Dejan Milić, ki je zapustil svoja vrata in žogo ob robu igrišča slabo degažiral. Okroglo usnje je prestregel Rauno Alliku, odbilo se je do Zakarie Beglarišvilija, ki je z razdalje zadel za 1:0.

20 minut pozneje so gostitelji vodstvo podvojili. Znova se je med podajalce vpisal Alliku, ki je tokrat zaposlil Mikhela Ainsaluja. 21-letnik iz Talina je hladnokrvno premagal Milića z diagonalnim strelom s približno 12 metrov.

Firer pomiril domžalsko ekipo
Domžalčani v prvem polčasu niso igrali najbolje, a so vseeno nekajkrat zapretili Estoncem, po dobre pol ure igre je po podaji Jana Repasa v kazenskem prostoru poskusil Lovro Bizjak in izsilil odlično obrambo vratarja Maita Tooma. V 40. minuti so gostje vendarle zadeli. Ivan Firer si je žogo na robu kazenskega prostora lepo pripravil in jo z diagonalnim strelom poslal v malo mrežico za 2:1. Zlata vreden gol v gosteh, varovanci Simona Rožmana so lahko lažje zadihali.

Ibričić in Balkovec poskrbela za preobrat
V nadaljevanju so bili gostje boljši, v 71. in 72. minuti sta Firer in Zeni Husmani zapravila izjemni priložnosti - Husmani je zgrešil prazna vrata. Izid so izenačili v 85. minuti, ko je bil z bele točke natančen rezervist Senijad Ibričić. Zmago je Rožmanovi ekipi le nekaj minut pozneje priboril Jure Balkovec, ki je bil natančen s prostega strela.

Evropska liga, 1. predkrog, povratna tekma:
Flora Talin (EST) - DOMŽALE 2:3 (2:1) 0:2
Beglarišvili 2., Ainsalu 22.; Firer 40., Ibričić 85./11-m, Balkovec 89.

Flora: Toom, Kuusk, Vihmann , Tamm (78./Gussev), Saliste, Alliku, Lepistu, Ainsalu, Miller, Beglarišvili ( 67./Lepik), Sappinen ( 63./Sobtšenko ).

Domžale: Milić, Balkovec, Blažič, Dobrovoljc, Širok, Husmani, Matjašič ( 69./Volarič), Vetrih , Repas, Bizjak ( 53./Ibričić ), Firer ( 81./Žužek).

V krepkem tisku je izid prve tekme.