Dvorana Stožice bo gostila EP v futsalu čez tri leta. Foto: MMC RTV SLO
Dvorana Stožice bo gostila EP v futsalu čez tri leta. Foto: MMC RTV SLO

Nogometna zveza Slovenije je kandidaturo za prvenstvo najboljših leta 2018 oddala konec oktobra 2014, poleg Slovenije pa sta kandidaturo vložili še Romunija in Makedonija.

Evropsko prvenstvo bo predvidoma med 28. januarjem in 10. februarjem 2018. Tekmovanje bo v Stožicah v Ljubljani.

Slovenija je kot gostitelj neposredno uvrščena na evropsko prvenstvo 2018, medtem ko se bodo druge evropske reprezentance za enajst preostalih mest merile v kvalifikacijah.

BiH tokrat boljša od Slovenije
Slovenska reprezentanca je Podčetrtku na drugi prijateljski tekmi proti BiH izgubila z 0:1. Edini gol je v 40. minuti dosegel Nermin Jusić. Na pravi tekmi v nedeljo v Krškem je Slovenija zmagala z 2:1.

Slovenija je bila tudi na drugi tekmi podjetnejša, selektor Andrej Dobovičnik pa je minute ponudil tudi mlajšim igralcem. Tekmo je začel v postavi Alen Mordej, Rok Mordej, Matej Fideršek, Gašper Vrhovec, Uroš Kroflič. V nadaljevanju je domači selektor na teren poslal še neuveljavljene reprezentante ali pa tiste z manjšo minutažo: Nika Zajca, Nejca Hozjana in Tilna Štendlerja.

"Tekmi sta bili zahtevni, še posebej pa za nekaj fantov. Videli smo 80 minut zelo izenačene igre, kjer smo skušali igrati in razvijati igro v napadu. Do neke mere nam je uspelo, bilo je nekaj tehničnih napak, saj se vidi, da nismo povsem uigrani. Zaradi neumnosti smo prejeli gol v zadnji minuti. A nič za to, s temi fanti delamo naprej. Proti Iranu se nam bo pridružila še trojica, ki je osnova naši ekipi," je ocenil Dobovičnik.