Nemški mediji so neodločen izid proti Mariboru ocenili za blamažo proti slovenskemu palčku. Foto: Twitter
Nemški mediji so neodločen izid proti Mariboru ocenili za blamažo proti slovenskemu palčku. Foto: Twitter
Zahovič: Mislim, da imamo boljšo ekipo od Schalkeja
Maribor tudi v Gelsenkirchnu neporažen

či vijoličastih kot pa nogometaši sami.

Maribor je na prvi tekmi proti Sportingu do točke prišel v sodnikovem podaljšku. Čeprav je trener Ante Šimundža pred gostovanjem v Nemčiji samozavestno napovedoval igro na zmago, mu veliko ljudi ni verjelo, da njegovi varovanci lahko naredijo pozitiven izid. In so ga!

Bohar: Vilerjeve podaje imajo oči
Bliskovito akcijo za mariborski gol je ob koncu prvega polčasa začel Željko Filipović, ki je na sredini igrišča ukradel žogo, zaposlil Mitjo Vilerja, ta pa je v sredini našel Damjana Boharja, ki je dosegel že tretji gol letos v Evropi. "Držali smo se napotkov, žoga je šla takoj na bok, kjer jo je dobil Viler, ki je že neštetokrat dokazal, da imajo njegove asistence oči," je strelec zadetka po tekmi povedal novinarju Vala 202 Luki Petriču.

Filipović: Mi smo jim ponudili priložnosti
"Občutki so fenomenalni, a ostaja grenak priokus. Schalke sodi med tri najboljše ekipe v Nemčiji. Prikazali smo zrelo igro, na koncu smo vseeno lahko zadovoljni," je še povedal Bohar. Maribor je igral zelo dobro in gostiteljem ni dopustil veliko priložnosti, kar je poudaril tudi Filipović: "Nič si niso samo ustvarili, saj smo dobro stali na igrišču. Priložnosti, ki so jih imeli, smo jim večinoma mi podarili. Lahko bi tudi zmagali."

Ibraimi: Znali smo zadržati žogo
Kljub točki je bil po tekmi kislega obraza tudi Agim Ibraimi: "Smo malo razočarani. Imeli smo precej priložnosti - predvsem v protinapadih. To je naša najmočnejša možnost, to bi morali izkoristiti. V igri smo znali zadržati žogo, a žal nismo znali izkoristiti protinapadov. Vedeli smo, da lahko naredimo še kaj več."

Šimundža: Napake so sestavni del športa
Še najbolj razočaran je bil Mitja Viler, ki je zadnji odkorakal do avtobusa. V prvem polčasu je zrežiral gol, v drugem pa nehote podal Klaasu Janu Huntelaarju, ki je izkoristil napako in postavil izid tekme. Trener Šimundža ni bil preveč kritičen: "Napake so sestavni del športa. Res smo podarili zadetek, a to se dogaja. Želimo razmišljati pozitivno."

V soboto derbi proti Olimpiji
Domači trener Jens Keller je po tekmi razložil, da je ekipi preveč moči vzel derbi konec tedna, ko so njegovi varovanci z 2:1 ugnali Borussio Dortmund. Manj prizanesljivi so bili nekateri nemški mediji, ki so remi proti Mariboru tolmačili kot blamažo. Derbi zdaj čaka tudi Maribor, ki bo v soboto v tekmi državnega prvenstva v Ljudskem vrtu gostil Olimpijo.

Gol Damjana Boharja v besedah Boštjana Janežiča (Val 202):

Zahovič: Mislim, da imamo boljšo ekipo od Schalkeja
Maribor tudi v Gelsenkirchnu neporažen