Vierinha v letošnji sezoni v Bundesligi ni zadel niti enkrat. Na najbolj pomembni tekmi dodatnih kvalifikacij pa je dosegel pravi evrogol. Foto: Reuters
Vierinha v letošnji sezoni v Bundesligi ni zadel niti enkrat. Na najbolj pomembni tekmi dodatnih kvalifikacij pa je dosegel pravi evrogol. Foto: Reuters
Mario Gomez in Andries Jonker
Napadalec Mario Gomez in trener Andries Jonker se veselita obstanka v Bundesligi. Foto: Reuters

nut, s soigralci tako ostaja v drugi ligi.

Prejšnji četrtek je edini zadetek dosegel Mario Gomez v 35. minuti z bele točke. O tej enajstmetrovki se je veliko govorilo, saj je bila zelo sporna. Gustava Valsvika je žoga v kazenskem prostoru zadela v roko.

Na povratni tekmi v Braunschweigu je 23.000 gledalcev pripravilo izjemno vzdušje. Gostitelji so bili v prvem polčasu precej boljši tekmec. Najlepšo priložnost je zapravil napadalec Christoffer Nyman v 13. minuti. Njegov strel s sedmih metrov je odbil Koen Casteels v vratih gostov.

Wolfsburg, ki je srečno obdržal mrežo nedotaknjeno v prvem polčasu, je odločilni zadetek dosegel v 49. minuti. Strel Yunusa Mallija je Jasminu Fejziću še uspelo obraniti. Do odbite žoge je prišel Vierinha in z izjemnim strelom s 15 metrov z desno nogo poslal žogo pod prečko. 31-letni Portugalec je dosegel prvi zadetek po 8. decembru 2015, ko je Wolfsburg izločil Manchester United iz Lige prvakov (3:2).
V Bundesligo se naslednjo sezono vračata Stuttgart in Hannover, izpadla pa sta Ingolstadt in Darmstadt.

Dodatne kvalifikacije za Bundesligo, povratna tekma:
Eintracht Braunschweig - WOLFSBURG 0:1 (0:0)
Vierinha 49.
RK: Sauer 82./Braunschweig

Eintracht Braunschweig: Fejzić, Sauer, Decarli, Valsvik, Reichel, Boland, Omladič, Khelifi (79./Tietz), Schönfeld (58./Abdullahi), Hochscheidt (58./Hernandez), Nyman.

Wolfsburg: Casteels, Träsch, Knoche, Wollscheid, Gerhardt, Guilavogui, Luiz Gustavo, Vieirinha (68./Dejagah), Didavi (78./Arnold), Malli, Gomez (90./Osimhen).

Sodnik: Tobias Stieler




Prva tekma:
WOLFSBURG - EINTRACHT BRAUNSCHWEIG 1:0 (1:0)
Gomez 35./11-m
Omladič (Braunschweig) je igral vso tekmo.