Celjani bodo tudi v novi sezoni glavni favoriti za naslov državnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani bodo tudi v novi sezoni glavni favoriti za naslov državnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com

"Veselim se tega superpokala, čeprav bi si ga želel en teden pozneje, saj smo šele včeraj, po vrnitvi štirih olimpijcev, začeli trenirati v polni postavi. Sam za zdaj še ne vem, kje je naše mesto. Po drugi strani pa vem, da je ekipa Kopra, ki je ista kot lani in okrepljena z Blažem Vončino in Nejcem Planincem, še močnejša. Igra hiter, zanimiv rokomet, takšnega, kot si ga želim tudi jaz. Pričakujem dobro tekmo in si želim, da bi bile tribune premajhne za vse ter da bo to lepa reklama za slovenski rokomet," je pred tekmo povedal trener državnih prvakov iz Celja Branko Tamše.

Tudi trener Kopra Zoran Jovičić poziva navijače: "Počaščeni smo, da smo se uvrstili na superpokal in igralcem sem dejal, da se prvič borimo za to lovoriko, kar je za tak klub v treh letih ogromno. Vse Koprčane in Primorce sploh vabim, da se nam pridružijo na tem spektaklu in da vsi skupaj prispevamo k promociji slovenskega rokometa, ki je letos doživel velik uspeh. Ekipo Celja Pivovarne Laško zelo spoštujemo, saj vemo, da je to naša najboljša ekipa, a se je ne bojimo in bomo vsako tekmo šli na zmago, tudi v soboto."

V ženskem delu si Krim želi spet tja, kjer je bil dolga leta. Dobiti si želi vse domače lovorike - lani mu je državni naslov speljalo Zagorje - priložnost za prvo v tej sezoni pa bo v soboto. "Zagorje je v prejšnji sezoni pokazalo, kako močno je. Pred to tekmo nas sicer že vsi vidijo kot zmagovalce, ampak Zagorjanke spoštujemo. Bomo pa vse naredili, da ubranimo to lovoriko," meni trener Krima Uroš Bregar.

Njegov kolega na klopi Zagorja Bojan Voglar poudarja, da glede na razmere v klubu v soboto ne pričakujejo čudežev. "Priprave smo začeli 1. avgusta. Za nami je zelo turbulentno poletje, saj smo zaradi ne najboljšega finančnega stanja v klubu izgubili veliko igralk. V superpokalu zato ne pričakujemo ne vem česa. Želimo si odigrati dobro tekmo, potem pa se pripraviti za prvenstvo, da poskušamo po dolgem času iz ozadja napasti preboj na 'final four'," pravi Voglar.

Ob tem bo pred moško tekmo Društvo športnih novinarjev Slovenije v Hram slavnih sprejelo Iztoka Puca in Rolanda Pušnika, Rokometna zveza Slovenije pa bo podelila priznanja najboljšim v prejšnji sezoni.