Blaž Kavčič je že s prebojem v drugi krog dosegel največji uspeh v Wimbledonu. Foto: EPA
Blaž Kavčič je že s prebojem v drugi krog dosegel največji uspeh v Wimbledonu. Foto: EPA
Gilles Simon
Gilles Simon je zadel kar 43 "winnerjev" in naredil le 24 neizsiljenih napak. Foto: EPA
Kavčič izpadel v drugem krogu

Kavčič je prvič zaigral v 2. krogu na Church Roadu, zato lahko zadovoljen zapušča tretji grand slam sezone. Francoz je kar desetkrat odvzel servis Ljubljančanu, ki je naredil devet dvojnih napak in 32 neizsiljenih napak.
Simon v uvodnih dveh igrah premočan
Že v prvi igri je Simonu uspel brejk, kar je v naslednji potrdil in povedel z 2:1. Kavčič nikoli ni ogrozil začetnega udarca Francoza, ki je v prvem nizu izkoristil vse tri priložnosti za odvzem servisa in suvereno slavil s 6:1. Do vodstva je 12. nosilec turnirja prišel v vsega 20 minutah.

StatistikaKavčič

Simon

Prvi servis (%)6357
Asi

3

7

Dvojne napake9 1
Neizsiljene napake

32

24

Winnerji2343
Osvojene točke88126
Osv. točke na mreži18/2629/49
Priložnosti za brejk3/510/14

Simon je dobil kar devet iger zapored in se tudi v drugem nizu, tokrat v 22 minutah, sprehodil do zmage. Povedel je s kar 5:0 in šele v šesti igri je Kavčič pridobil edino točko v drugem nizu, ki jo je potrdil z asom in požel na igrišču številka tri kar aplavz. V naslednji igri je Simon zanesljivo potrdil vodstvo z 2:0. V drugem nizu ni Kavčič dobil niti ene točke na svoj drugi servis.

Odlična igra Kavčiča v tretjem nizu
V tretjem nizu je Kavčič povedel, kar je bilo njegovo prvo vodstvo v dvoboju. To je nadgradil z izkoriščeno prvo brejk priložnostjo. V tretjem nizu je vidno dvignil raven servisa in povedel s 3:0. Z odvzemom servisa v peti igri se je Francoz vrnil v igro in dobil štiri igre zapored. Simon je v deveti igri izkoristil tretjo priložnost za odvzem začetnega udarca in nato je serviral za zmago. Kavčič je odlično odigral točko za obstanek v igri, izkoristil tretjo priložnost za brejk. Po izenačenju na 5:5 je suvereno povedel s 6:5. V podaljšani igri je izkoristil že prvo priložnost za zmago v nizu.

V četrtem nizu se je ponovila zgodba z uvodnih dveh
Po znižanju na 2:1 je Kavčič izkoristil priložnost za zdravniški odmor in poklical fizioterapevta. Tako je bil premor nekoliko daljši. Simon je v drugi igri odvzel Ljubljančanu servis in povedel z 2:0, vendar je Kavčič odgovoril z brejkom, ki pa ga ni potrdil v četrti igri, ko je izgubil začetni udarec za vodstvo Francoza s 3:1. Simon se je razigral in dobil tudi zadnje tri igre.

Kavčič izpadel v drugem krogu