Šport
(3)
Metka Lobnik
Metka Lobnik se veseli bronaste medalje. Foto: Twitter Team Slovenia

Dodaj v

Uspešen torek: tri slovenske medalje

Roki Pogorevc izgubil obračun za bron
9. oktober 2018 ob 22:23,
zadnji poseg: 10. oktober 2018 ob 07:05
Buenos Aires - MMC RTV SLO, STA

Plezalka Vita Lukan, judoistka Metka Lobnik in plavalka Neža Klančar so na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu posegle po medalji.

Vita Lukan je bila med favoritinjami za kolajno v olimpijski kombinaciji hitrostnega plezanja, balvanov in težavnosti, vlogo pa potem upravičila tudi v velikem finalu v plezalnem centru Buenos Airesa. Po pričakovanjih je bila Lukanova najpočasnejša v hitrostnem plezanju, saj je Slovenija šele pred kratkim dobila prvo steno za treniranje te zvrsti. Vnaprej je bilo jasno, da bo kolajno reševala iz ozadja na balvanih in nato skušala potrditi v težavnosti.

Na balvanih je nato celo zmagala, temu pa dodala še tretje mesto v sklepnem vzponu v steno. "Malo me je skrbelo, saj sem bila šesta po hitrosti in vedela sem, da moram dobro odplezati nadaljevanje. Po balvanih je bilo po zmagi lažje. Na vrsti je bila le še moja disciplina. Prav težavnost me je najmanj skrbela. Vesela sem srebra, saj je bil tukaj podeljen prvi komplet olimpijskih medalj v športnem plezanju in sem del tega," je bila po kolajni nasmejana mlada Radovljičanka.

Lobnikova za bron ugnala Čehinjo
Malo pred tem je judoistka Lobnikova v kategoriji do 78 kilogramov ugnala Čehinjo Ester Svobodo po slabe pol minute borbe. Tekmovalka judo kluba Apolon iz Hoč, letos tudi bronasta na kadetskem evropskem prvenstvu, je bila predtem boljša od Egipčanke Ale Mohamed Musad, nato je izgubila z Nemko Raffaelo Igl, v repasažu pa je najprej ugnala Iranko Maral Mardani in nato še enkrat Egipčanko Musadovo.

"Začela sem nervozno proti Egipčanki, a uspešno prebila led. Nato je bila na vrsti Nemka, ki me je premagala že v četrtfinalu evropskega prvenstva. Skušala sem z drugo taktiko, a ni šlo. V nadaljevanju sem se morala zbrati in prišla sem do brona. Bilo pa je težko, tudi v borbi za bron, saj se s Čehinjo s priprav dobro poznava," je po kolajni dejala slovenska judoistka.

Popravila rekord Isakovićeve
Plavalka Neža Klančar je bila tretja na 100 metrov prosto. S časom 54,55 je postavila tudi absolutni državni rekord, ki ga je več kot 10 let držala Sara Isaković.

"Ne vem, kaj naj rečem. Preveč sem zadovoljna. Ob medalji sem dosegla še državni rekord in res je super. Želela sem si izid pod 55 sekundami, nisem pa verjela, da lahko plavam tako hitro," se je smejalo mladi plavalki.

Blizu kolajni je bil v kategoriji do 100 kg tudi Roki Pogorevc, ki pa je moral v odločilnem obračunu za bron priznati premoč Madžaru Zsomborju Vecu. Med preostalimi slovenskimi športniki je nov poraz doživela badmintonistka Petra Polanc, ki jo je z 2:0 ugnala Madžarka Vivian Sandorhazi, a bi bil razplet lahko tudi drugačen, saj je Polančeva oba niza izgubila z 20:22. Veslačica Ilaria Macchi je v četrtfinalu med skifistkami zasedla četrto mesto. V nadaljevanju iger se bo borila za finale C. Teniška igralka Kaja Juvan pa je vknjižila tudi prvo zmago v tekmovanju mešanih dvojic.

A. V.
Prijavi napako
Komentarji
pietetnik
# 10.10.2018 ob 07:36
Čestitam vsem s kolajno in tudi za 4. mesto!

Še je upanje za Slovenijo!
mirlav
# 10.10.2018 ob 14:35
Zakaj torek ? uspeh Slovenk na mladinskih olimpijskih igrah, osvojene tri medalje.
Fleaa
# 10.10.2018 ob 10:09
čakamo zlato!
Kazalo