Šport
(2)
Odbojkarji Calcita Volleyja so z 2:1 v zmagah dobili polfinalno serijo proti Salonitu. Foto: Calcit Volleyball
VIDEO
Calcit drugi finalist DP-...

Dodaj v

V odbojkarskem finalu tudi letos ACH Volley in Calcit Kamnik

Na obeh tekmah v Kamniku 3:0 za gostitelje
15. april 2018 ob 20:38
Kamnik - MMC RTV SLO

Odbojkarji Calcita Volleyja so na tretji polfinalni tekmi državnega prvenstva s 3:0 v nizih premagali Salonit Anhovo in bodo tako kot lani igrali v finalu.

Potem ko je Salonit dobil prvo tekmo, je kamniška ekipa na domačem igrišču pred glasnimi navijači na dveh tekmah v dveh dneh zmagala brez izgubljenega niza.

Nedeljska zmaga ni bila enostavna, dvoboj je trajal uro in 35 minut, nizi pa so se končali na 22, 24 in 22.

V vseh nizih je imel sicer Calcit Volley rahlo pobudo, a tudi slabe minute, tako da je bilo izenačeno do konca. V drugem nizu je imel Salonit zaključno žogo.

V zadnjem nizu so podprvaki povedli z 20:16 in s 24:21, izkoristili pa drugo zaključno žogo, ko je na servis Salonita kamniško akcijo zaključil Primož Vidmar.

"Aleluja. Za nohte je šlo. Borili smo se kot zmaji. Imeli smo super navijače. Nora tekma," je povedal Sašo Štalekar.

ACH Volley si je po zmagi nad Panvito (2:0 v zmagah) že prej zagotovil nastop v finalu, kjer bo seveda v vlogi favorita. Ekipi bosta igrali na tri zmage. Prva tekma bo že v torek ob 18. uri v Ljubljani.

Finale DP-ja, tretja tekma:
CALCIT VOLLEY - Salonit Anhovo
3:0 (22, 24, 22)

Calcit Volley: Pereira 16, Hribar, Golob, Novljan 3, Ratek, Gil, Vidmar 23, Okroglič 8, Štalekar 11, Kvas 1, Lakner, Štembergar Zupan, Lazar.

Salonit Anhovo: Ilić 2, Česnik, Šarić, Jereb 2, Karnel, Drobnič, Basaneže 6, Čabarkapa 15, Kovačič, Tomić 6, Vrtovec 15.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
richy
# 15.04.2018 ob 21:27
Včeraj sem bil na tekmi, danes žal ne. Takega vzdušja v Kamniku že dolgo ni bilo, vsekakor čestitke gostujočim navijačem, ki so za razred, kaj za razred, za tri razrede bojši od ACH indinjancev. Vsekakor smo včeraj videli tekmo z daleč najbojšim navijanjem.
Čestitke igralcem Calcita za uvrstitev v finale. Glede na to, da igra pri Calctitu trenutno samo 7 igralcev (ostali pa ne zaradi poškodb), ne vem kaj lahko v finalu pričakujem, vsekakor pa upam, da bodo tekme v finalu zanimive. Bodomo pa pošteni, ACH je, vsaj zame, velik favorit.
jagoda06
# 15.04.2018 ob 20:59
Čestitke Kamničanom!! Odlična tekma in odlični oboji navijači!
Kazalo