Robert Berić je za reprezentanco do zdaj odigral devet tekem in dosegel en zadetek. Foto: www.alesfevzer.com
Robert Berić je za reprezentanco do zdaj odigral devet tekem in dosegel en zadetek. Foto: www.alesfevzer.com
Robert Berić
V krstni sezoni v francoskem prvenstvu, ki je bila zaradi poškodbe precej okrnjena, je na devetih tekmah mrežo zatresel trikrat. Foto: EPA
Berić se vrača po poškodbi
Kampl: Tekmi proti Švedski in Turčiji zelo pomembni

Še ne 25-letni Krčan se je pred desetimi dnevi vrnil v ekipo St. Etienna na zadnjem srečanju francoskega prvenstva. Po hudi poškodbi kolena, ki jo je dobil 8. novembra, je okreval prej, kot so sprva napovedovali.
Po nizu petih zaporednih zmag se je St. Etienne v zadnjih tednih bojeval celo za Ligo prvakov, a je z le eno osvojeno točko v zadnjih treh krogih na koncu trepetal še za uvrstitev v kvalifikacije za Evropsko ligo. To mu je prinesla sobotna zmaga PSG-ja v finalu pokala nad Marseillem. Na Brdu pri Kranju se je Berić kar nekaj časa zadržal v pogovoru z novinarji, saj je bilo tem za pogovor veliko.
O vrnitvi po hudi poškodbi

Vesel sem, da sem se vrnil. Za mano je precej težkih šest mesecev. Samostojno sem delal že kar nekaj časa, zadnji mesec pa sem normalno treniral z ekipo. Eno tekmo sem odigral za drugo ekipo in v zadnjem krogu prvenstva 25 minut za prvo ekipo. Neki tekmovalni ritem že imam, potrebujem pa še čas. Koleno je v redu, v glavi se moram samo še čim bolj sprostiti. Zdaj moram samo trenirati in se čim prej vrniti v staro formo. Zavor ni, čeprav je bilo na začetku seveda nekaj strahu pred dvoboji. Z vsakim treningom in tekmo mi bo lažje, tudi ta vpoklic v reprezentanco mi bo dobro del.

O rehabilitaciji
Glavni del rehabilitacije sem opravil v Franciji. Imamo štiri fizioterapevte, eden je bil ves čas z mano. Imamo tudi vse aparature. Enkrat sem že imel tako poškodbo, približno sem se zavedal, kaj me čaka, in sem se takoj sprijaznil s tem. Veliko lažje mi je bilo kot pri prvem kolenu, nisem imel nobenega psihologa. Predvidena rehabilitacija je bila od šest do sedem mesecev, a smo dobro delali in sem se vrnil prej. Vedel sem, kje je meja, čez kakšne bolečine lahko grem in čez kakšne ne smem. Želel sem si še malo igrati to sezono.

O tem, da je bil St. Etienne blizu Lige prvakov
Na lestvici je bilo tesno, ni se izšlo, veliko je dobrih ekip. Naš cilj je bil Evropa in smo ga dosegli.
V soboto smo spremljali finale pokala in navijali za PSG. Upam, da se bomo uvrstili v skupinski del Evropske lige.

O morebitnem odhodu trenerja Christopha Galtierja
Trener ima ponudbe, razmišlja o odhodu in novih izzivih. Sam bi bil vesel, če bi ostal. Pripeljal me je v klub, je zelo dober trener. Če bo odšel, bom pač to moral sprejeti. Boj bo v vsakem primeru (smeh).

O bližnjem Euru v Franciji
St. Etienne bo gostil nekaj tekem, tudi Hrvati bodo igrali tam. Razmišljal sem, da bi si ogledal kakšno tekmo, ampak verjetno ne bom šel in si bom raje privoščil dopust.

O zboru reprezentance
Moramo izkoristiti ta čas. Veliko je novih igralcev, moramo se spoznati in začutiti na igrišču, da bomo dobro pripravljeni šli v nove kvalifikacije. Večino novincev poznam že iz mlade reprezentance. V kvalifikacijah imamo zelo težko skupino. Moramo upati in verjeti, da je mogoče iti naprej. Nič pa ne obljubljamo. Naredili bomo vse, da bi se uvrstili na SP. V prejšnjih kvalifikacijah smo imeli veliko nesrečnih trenutkov, denimo tekmo v Švici. Upam, da bomo imeli tokrat malo več sreče.

O tem, da je želel že sam poklicati Katanca
Najprej sem želel začeti igrati, da ne bi izpadlo, kot da ga kličem, še preden igram. Malo me je prehitel. Vprašal sem ga, če lahko pridem trenirat in se poskušam čim prej vrniti. Zahvaljujem se mu, da mi je ustregel.

O Katančevih besedah, da je lahko vzor za vse
Če imaš vso sezono za sabo, gledaš drugače na to. Fantje so verjetno že zelo utrujeni. Jaz v zadnjih šestih mesecih nisem imel takšnih naporov. Imel sem malo drugačne, a sem najbrž bolj željan treningov in tekem kot oni.

O morebitnem srečanju z Ibrahimovićem v Malmöju
Ko ga gledaš v živo, je nekaj neverjetnega, zelo mi je všeč kot igralec. Videli bomo, ali bo igral proti nam, saj je za njim v zadnjem času veliko tekem.

O finalu Lige prvakov
Tudi če je kdo v reprezentanci privrženec Reala, bomo seveda vsi navijali za Jana. Vsi mu želimo, da osvoji naslov. Ne dvomim, da Atleticu ne bi uspelo.
O predaji krone v slovenski ligi
Moralo se je tudi to zgoditi. Maribor je bil že monoton. Mislim pa, da se bodo v Mariboru hitro pobrali po tem šoku in bo naslednje leto že spet vse po starem.

Berić se vrača po poškodbi
Kampl: Tekmi proti Švedski in Turčiji zelo pomembni