Popolna tekma za Celjane, ki so v reprezentančnem premoru očitno odlično delali in dvignili formo. Zmaga v Plocku je izjemna popotnica pred zadnjimi tremi tekmami, na katerih si lahko izborijo osmino finala. Foto: Twitter CPL
Popolna tekma za Celjane, ki so v reprezentančnem premoru očitno odlično delali in dvignili formo. Zmaga v Plocku je izjemna popotnica pred zadnjimi tremi tekmami, na katerih si lahko izborijo osmino finala. Foto: Twitter CPL
Miha Zarabec
Miha Zarabec je odlično vodil celjski napad. Razigraval je soigralce in zabil še sedem golov. Foto: BoBo
Blaž Janc
Blaž Janc je znova pokazal izjemen talent. Zadeval je s krila in tudi z zunanjega položaja. Dosegel je osem golov iz prav toliko poskusov. Foto: www.alesfevzer.com

Pivovarji so pogumno začeli obračun za biti ali ne biti. Že od prve minute naprej so grizli v obrambi, kjer se je še posebej izkazal vratar Ivan Gajić, ki je hitro pokazal, da je v izjemni dnevni formi. Prvi gol je prejel šele v šesti minuti.

Celjani do polčasa ušli na +5
Na drugi strani so bili Celjani razpoloženi tudi v napadu, tako da je semafor v 17. minuti po golu Blaža Janca prvič kazal +3 (8:5). Zasedba Branka Tamšeta tudi v nadaljevanju ni popuščala niti za milimeter. Wisla je imela ob agresivni obrambi gostov precej težav, zapravljeni napadi so se vrstili, kar so Celjani pridno izkoriščali za višanje vodstva. Dva zaporedna gola Vida Poteka in peti zadetek Žige Mlakarja sta pomenila +5 (17:12) ob polčasu.

Pivovarji rešetali domačo mrežo
Celjski šov se je nadaljeval tudi po odmoru, ko so v 15 minutah dotolkli nasprotnika. Gajić je dobesedno zaklenil vrata, medtem ko so njegovi soigralci v napadu rešetali domačo mrežo. Janc, Mlakar in Zarabec so bili neustavljivi. In ko je Poteko v 40. minuti povišal na +10 (24:14), je bila tekma praktično odločena.

Janc zabil osem golov iz osmih poskusov
Domači so sicer po celjskem vodstvu z 28:18 dosegli pet golov zapored (28:23), a je nato vse njihove upe razblinil Zarabec, ki je v 53. minuti ob igralcu manj zabil za 29:23. Ko sta Zarabec in Janc izvedla še cepelin za 30:23, je bilo srečanje popolno. Janc je bil z osmimi goli (brez zgrešenega strela) prvi strelec tekme. Zarabec in Mlakar sta jih dodal po sedem.

V Zlatorog prihaja Flensburg
Celjani naslednjo soboto (20.) gostijo Flensburg, nato gostujejo v Zagrebu (27.), za konec pa sledi še domač obračun z Bešiktašem (5. marec). Za šestouvrščeno Wislo zaostajajo tri točke.



Branko Tamše:
"Odigrali smo eno zares dobro tekmo v obrambi in zaradi tega nam je bilo precej lažje igrati v napadu. Težko je igrati na Poljskem, zato sem vesel, da smo jim vrnili za "break" iz Zlatoroga. Smo šele na začetku poti in vsaka naslednja tekma bo zelo pomembna. Zahvalil bi se našim navijačem Florijanom, ki so nas spodbujali skozi celotno tekmo in pomagali do zmage. Verjamem v poln Zlatorog prihodnji teden in upam, da bomo odigrali še eno tako dobro tekmo. Za Flensburg bo treba še dodati."

Blaž Blagotinšek: "Res sem ponosen na ekipo, uspelo nam je odigrati odlično tekmo v Orlen Areni, na težkem gostovanju. Danes je zmagal ekipni duh, izjemen boj v obrambi in za seboj smo imeli odličnega vratarja, ki nam je zelo pomagal. Bilo je še nekaj napak, tako v obrambi kot tudi v napadu, in če to izboljšamo še do Flensburga, potem se lahko tudi proti njim nadejamo dobrega rezultata. Z ekipo si resnično želimo polnega Zlatoroga, saj nam bo tako zagotovo lažje. Upam, da je zmaga proti Wisli le prva v nizu pomembnih in velikih zmag. Rad bi se tudi zahvalil našim navijačem, ki so nas prišli spodbujat tako daleč v Plock."


LIGA PRVAKOV

11. KROG, skupina A

WISLA PLOCK - CELJE PL 26:31 (12:17)

Wisla Plock: Wichary, Corrales, Kwiatkowski, Daszek, Racotea 1, Wisniewski 2, Pušica, Ghionea 6, Rocha 7 (2), Piechowski, Montoro, Tarabochia 4, Oneto, De Toledo 2, Nikčević 1, Žitnikov 3.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Blagotinšek, Babarskas, Janc 8, Razgor, Marguč 1 (1), Grošelj, Poteko 4, Zarabec 7, Kodrin, Fižuleto 1, Patrianova, Dobelšek, Mlakar 7, Žvižej 3 (1).

Sedemmetrovke: 2/3; 2/4

Izključitve: 6 min; 14 min
RK: Dobelšek 21./CPL



ZAGREB - PSG 23:25 (10:15)

BEŠIKTAŠ - VESZPREM 34:38 (15:21)

FLENSBURG - KIEL 37:27 (17:14)

Vrstni red: PSG in Flensburg po 18, Veszprem 17, Kiel 11, Zagreb 9, Wisla 8, Celje PL 5,
Bešiktaš 2.