Pred sedežem kluba, v katerem je igral Nevin Spence, so se že zbrali žalujoči. Foto: Reuters
Pred sedežem kluba, v katerem je igral Nevin Spence, so se že zbrali žalujoči. Foto: Reuters
Spence je bil vzhajajoča zvezda irskega ragbija. Foto: Reuters

V nesreči je bila poškodovana Nevinova sestra Emma, 22-letni Nevin in njegov 30-letni brat Graham pa naj bi umrla, ko sta skušala iz jame rešiti očeta, poroča Guardian.
Nevin je zaslovel z igranjem za ekipo Ulster Rugby in se je naglo vzpenjal v tem športu.

Usodni plini v gnojni jami
Policija preiskuje, ali so bili za četverico usodni strupeni plini v jami. Predstavnik gasilsko-reševalne ekipe pa je povedal, da so bili ob prihodu reševalcev vsi trije nezavestni, reševalci pa so jih nemudoma začeli oživljati.
"Ena oseba se je na prizadevanja naše ekipe odzivala in nemudoma smo jo odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer pa je na žalost kmalu umrla," je povedal gasilski predstavnik.
"Kljub najboljšim prizadevanjem vseh vpletenih sta druga dva moška na kraju umrla. Žensko smo oskrbeli že na kraju nesreče, nato pa jo prepeljali v bolnišnico Royal Victoria, kjer okreva za posledicami vdihavanja plinov."

"Hud udarec za skupnost"
Urad za varnost pri delu je bil o tragediji že obveščen in bo v naslednjih dneh izvedel preiskavo dogodka. Poslanec Jeffrey Donaldson, ki osebno pozna družino Spence, je smrti opisal kot "grozljiv udarec za hillsborouško skupnost". "Žrtve so iz poznane in zelo spoštovane družine," je povedal Donaldson.

Svetnik Pat Catney, ki prihaja iz območja Hillsborough, pa je dejal, da je šokiran in povsem potrt: "Še ena nesreča pri kmečkih opravilih in teh je preveč. Nekaj je treba ukreniti, da se ustavijo te nesreče. Žal mi je za družino in sosede."