Šport
Ples kroglic je določil, da bo Petrol Olimpija nastopila v skupini D Lige prvakov. Foto: BoBo

Dodaj v

Zmaji v Fibini Ligi prvakov proti Bešiktašu, Virtus Bologni in Strasbourgu

Prve tekme oktobra
11. julij 2018 ob 18:29
Ljubljana - MMC RTV SLO

Košarkarji Petrol Olimpije bodo Fibino Ligo prvakov začeli v skupini D, njihovi tekmeci bodo: Neptunas (Litva), Bešiktaš (Turčija), Strasbourg (Francija), Oostende (Belgija), Promitheas (Grčija), Virtus Bologna (Italija) in ena izmed ekip iz kvalifikacij.

Iz skupinskega dela bodo med najboljših 16 moštev napredovale po štiri ekipe iz vsake skupine, peto in šestouvrščeni ekipi vsake skupine pa bosta zaigrali v Fibinem evropskem pokalu. Končnica Lige prvakov se bo začela 5. marca in končala 3. aprila 2019, zaključni turnir četverice pa bo med 3. in 5. majem 2019.

Ligo prvakov bodo košarkarji ljubljanskega moštva začeli v torek, 9. ali v sredo, 10. oktobra.


"Po žrebu skupin za novo sezono Lige prvakov je jasno, da je naša skupina, skupina D, zelo zahtevna, veliko bo tudi daljših potovanj. Če se bo Bayreuthu uspelo prek kvalifikacij uvrstiti v našo skupino, bomo igrali tudi proti našemu dosedanjemu dolgoletnemu članu Gregorju Hrovatu. Jasno je, da bomo že v rednem delu sezone nastopili proti izredno kakovostnim tekmecem. Tudi zato verjamem, da bodo naši navijači v Stožicah spremljali napete in zanimive tekme, vsi pa si želimo, da se jih bo čim več zaključilo z zmago Petrol Olimpije,"
je dejal Roman Lisac, direktor Petrol Olimpije.

Podobne želje ima tudi trener Zoran Martić: "Glede na kakovost tekmecev in težavnost glede potovanj mislim, da smo lahko nekako srednje zadovoljni z žrebom, ki bi bil seveda lahko boljši, vendar po drugi strani tudi slabši. Vsekakor pa je v skupini D nekaj atraktivnih klubov. Omenim naj dva, ki sta bila v preteklosti že v vrhu evropske košarke, Bešiktaš in Virtus Bologna, potem je zraven naš znanec iz lanske sezone - Strasbourg, lahko se zgodi, da se bomo spet pomerili tudi z Bayreuthom. Zagotovo nas čakajo zanimive in tudi težke tekme, upam pa seveda na čim več uspeha proti vsem tem nasprotnikom, upam, da v čim bolj polnih Stožicah."

Sezono 2017/18, svojo prvo v Ligi prvakov, je Petrol Olimpija začela v skupini C in jo sklenila na sedmem mestu, s štirimi zmagami in desetimi porazi.

D. S.
Prijavi napako
Komentarji
fc11
# 11.07.2018 ob 19:49
Upejmo da se bolje izskazejo kot prejsno sezono
MiD
# 12.07.2018 ob 14:09
Mimogrede, na MMC ni novice o tem, da je Luka Lapornik okrepil vrste Krke! (Verjetno zato, ker ne gre za igralca Olimpije.)
KLIPAN
# 11.07.2018 ob 20:51
Po imenih močne ekipe.
bob
# 12.07.2018 ob 16:37
Vsako leto tričetrt novih igralcev. Kako lahko računaš na nek soliden rezultat. Ne moreš, ekipa mora imeti večletno okostje in nekaj res svežih močnih okrepitev, da lahko nekaj narediš.
bicbozji
# 12.07.2018 ob 10:51
3. razredno tekmovanje
MiD
# 12.07.2018 ob 06:59
Glede na postavo Petrol Olimpije in na imena igralcev v izžrebanih nasprotnikih bo to izjemno zahtevna naloga.

Neptunas (3. mesto v DP Litve, izpadel v polfinalu proti Lietuvos 2:3),
Bešiktaš (4. mesto v DP Turčije po rednem delu, izpadel v četrtfinalu proti Banvitu)
Strassbourg (3. mesto po rednem delu DP Francije, izpadel v polfinalu proti prvaku Le Mansu)
Ostende (belgijski državni prvak)
Promitheas (3. mesto v DP Grčije, izpadel v polfinalu proti Olympiakosu)
Virtus Bologna (9. mesto v DP Italije)
Tudu klubi v kvalifikacijah pa se vsaj po proračunu lahko primerjajo z našim prvakom.
Sir Charles
# 11.11.2018 ob 19:32
MiD
# 12.07.2018 ob 14:05
@bicbozji
2. razredno tekmovanje ni prav nič močnejše!

V Euro pokalu nastopajo (z izjemo klubov, ki so v Euroligi) najboljši klubi iz Rusije, Španije, Nemčije in ABA lige, v Ligi prvakov pa nastopajo najboljši grški, turški, francoski in izraelski klubi. Res je, da je zaradi večjega števila udeležencev v kvalifikacijah precej klubov, ki so slabši in tudi med 32 klubi, ki bodo igrali v skupinskem delu niso vsi "prva liga". Res pa je tudi, da so vsi konkurenti za najvišja mesta po kvaliteti povsem primerljivi klubom iz ECA pokala. Zato je govorjenje o tretjerazrednosti Lige prvakov nepotrebno in že v naprej odvrača gledalce, ki so menda "razvajeni" in jih zanima samo euroliga.

V Euro Cup nastopajo npr. v skupini A: Andorra (6. v Španiji), Galatasaraj (9. v Turčiji) in Uhlm (10. v Nemčiji), v skupini B: Asecco (10. v Poljskem DP), v skupini C: ASVEL (6. mesto v Franciji), Turk telekom (1. mesto v drugi turški ligi), v skupini D: Unicaja (7. v Španiji), Fraport Skyliners (8. mesto v Nemčiji), Fiat Torino (11. mesto v Italiji).
Gandhi1
# 12.07.2018 ob 20:02
Bob..od lanske ekipe je pri olimpiji ostalo 8 igralcev, oz jih bo 9. O cem ti pises? Dodal so sam amera, 2 talenta pa neke povprecneze (Lapornik, Rebc). Oni morjo se vsaj 2 top igraca prpelat. Jst upam na Udriha, da tipo pokaze zakaj je najbolsi slovenski igralc bil in bo..
Fleaa
# 12.07.2018 ob 08:14
dejmo zmajčeki, dejmo... da ne boste spet sramote po EU delali ..... tko k fudbalerji vaši
Kazalo