Prvi zvezdnik ekipe Arago de Sete je izkušeni brazilski podajalec Rafael Redwitz (v sredini), ki se ga Andrej Flajs spomni še iz leta 2009, ko je ACH Volley v Ligi prvakov igral proti poljski ekipi Asseco Resovia Rzeszow. Foto: EPA
Prvi zvezdnik ekipe Arago de Sete je izkušeni brazilski podajalec Rafael Redwitz (v sredini), ki se ga Andrej Flajs spomni še iz leta 2009, ko je ACH Volley v Ligi prvakov igral proti poljski ekipi Asseco Resovia Rzeszow. Foto: EPA
ACH proti Francozom tudi s povratnikom Pokeršnikom

Skupni zmagovalec dveh tekem - povratna tekma bo v nedeljo v Seteju - se bo uvrstil v skupinski del Lige prvakov.

V ljubljanskem klubu so pred sezono zatrjevali, da preboj v evropsko elito letos ni imperativ. Zavedajo se, da se bodo v njej težko kosali z najboljšimi evropskimi klubi, več bi lahko postorili v Pokalu Cev, v katerega se bodo v primeru poraza z Arado de Setjem tudi uvrstili. A žreb v kvalifikacijah jim je bil vendarle naklonjen, zato zatrjujejo, da ga velja izkoristiti. Druga ekipa lanskega francoskega prvenstva ni nepremagljiva, zato uvrstitev v Ligo prvakov, v kateri je bil ACH v zadnjih devetih sezonah, ni misija nemogoče, pa čeprav ACH Volley v državnem prvenstvu ne blesti. A delno je to tudi razumljivo, saj motiv ni takšen kot na mednarodnem prizorišču.

"Arago de Sete poznamo veliko bolje, kot smo ciprsko ekipo v drugem krogu kvalifikacij. Ekipa je precej spremenjena glede na prejšnjo sezono, ima izjemnega podajalca, ki zelo dobro razigrava soigralce. A mi se bolj ukvarjamo s svojo igro, z njimi se ne obremenjujemo. Vemo, da imamo rešitve za njih, če jih bomo znali uporabiti, lahko zmagamo," meni trener Zoran Kedačič.

Libero ACH Volleyja Jani Kovačič je v pretekli sezoni nosil dres Cannesa, zato naj bi francosko ekipo dobro poznal. Arago de Sete je od lani doživel kar nekaj sprememb, tako da Kedačiču z nasveti ne more kaj dosti pomagati. "Lani je bil Arago zelo dober, letos pa niso začeli najbolje, a verjamem, da bodo tudi oni v evropskem pokalu boljši kot v državnem prvenstvu. Menim, da je naša največja prednost igra blok-obramba, zagotovo pa nam bodo v Tivoliju v pomoč tudi navijači. Prepričan sem, da nam bodo dali dodatno energijo," meni reprezentančni libero.

V francoskem prvenstvu je Arago de Sete po štirih krogih šele deveti, a da lestvica ne izdaja vsega, dokazuje dejstvo, da je z vodilno ekipo Montpellierem izgubil z 2:3, doma pa je s 3:2 premagal Paris St. Germain.

Prvi zvezdnik je izkušeni brazilski podajalec Rafael Redwitz, ki je igral že v obeh najboljših francoskih klubih PSG in Tours ter ima tudi francosko državljanstvo, zelo uspešen pa je bil še v Italiji, Rusiji in na Poljskem. Poleg njega je v ekipi še en Brazilec, in sicer bloker Luiz Martins Sene, od tujcev sta v ekipi sprejemalca Nizozemec Ewoud Gommans in naturalizirani Italijan Nicolas Mendez. Strelsko je najnevarnejši 201 centimeter visok korektor Marien Moreau, nekdanji francoski reprezentant.

Liga prvakov, kvalifikacije, 3. krog
Prva tekma, sreda ob 18.30:
ACH VOLLEY - ARAGO DE SETE

Povratna tekma bo v nedeljo. Zmagovalec tega dvoboja bo v Ligi prvakov v skupini D meril moči z Modeno, Craiovo in še enim kvalifikantom.

ACH proti Francozom tudi s povratnikom Pokeršnikom