Slovenija je v sredo premagala Azerbajdžan, tokrat pa je klonila po petih nizih. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija je v sredo premagala Azerbajdžan, tokrat pa je klonila po petih nizih. Foto: www.alesfevzer.com

Izbranke Marca Bonitte so zadnji del priprav na evropsko prvenstvo začele z dvema tekmama z Azerbajdžanom. Na prvem od dveh dvobojev so bile v sredo v Ljubljani boljše s 3:1, tokrat pa po precej bolj izenačenem dvoboju morale priznati premoč tekmicam po petih nizih.

Gostje bolj zbrane v končnici petega niza

Reprezentanci sta se preselili v Maribor, kjer je bila ta tekma del odbojkarskega spektakla, kot so pri domači zvezi poimenovali dvojni spored. Slovenke so dvoboj z Azerbajdžankami začele zanesljivo, povedle z 9:6 in prednost v uvodnem nizu ves čas ohranjale. V drugem nizu so gostiteljice hitro zaostale (10:12) in potem niso mogle več priti blizu tekmicam, ki so niz dobile s 25:20.

Slovenke po petih nizih klonile proti Azerbajdžankam

V tretjem so gostiteljice odgovorile s podobno mero in brez večjih težav zmagale s 25:17, bolj izenačen pa je bil spet četrti niz. Slovenke so se približale na 19:21, a nazadnje izgubile z 22:25. Odločal je peti niz, v katerem so se gostiteljice že znašle v velikem zaostanku (8:12), a so se še vrnile in izenačile na 13:13. V končnici so bile spet bolj zbrane Azerbajdžanke in na koncu slavile s 16:14.

V igri še preveč nihanj

"Žalostna sem, da nam ni uspelo pripeljati petega niza v našo korist in zmagati pred našimi navijači. Vseeno sem vesela, da se nam je v težkih trenutkih uspelo vrniti v igro, kar nam je manjkalo na prejšnjih preizkusih. Vseeno se v naši igri še pojavljajo nihanja, za katera upam, da jih do začetka evropskega prvenstva odpravimo," je povedala kapetanka reprezentance Saša Planinšec.

Iza Mlakar, ki je dala največ točk (20), pa je dodala: "V prihodnje bomo morale biti agresivnejše pri bloku in v obrambi in odpraviti nihanja v igri. Verjamem, da nam bo to do začetka evropskega prvenstva uspelo. Do tedaj nas čakata še dve pripravljalni tekmi, na katerih verjamem, da bomo popravile tudi vtis s te tekme."

Pred EP-jem še dvakrat s Hrvaško

Pred odhodom na evropsko prvenstvo, ki bo potekalo v Belgiji, Italiji, Nemčiji in Estoniji, bodo Slovenke odigrale še dve prijateljski tekmi, s Hrvaško se bodo pomerile 12. in 13. avgusta v Ljubljani. Prva tekma na EP-ju v Gentu pa Slovenke čaka proti Poljski 18. avgusta. V skupini A igrajo še domačinke Belgijke, Madžarke, Srbkinje in Ukrajinke.


Pripravljalna tekma:
SLOVENIJA - AZERBAJDŽAN
2:3 (16, -20, 17, -22, -14)

Slovenija: Mlakar 20, Pogačar 3, Pucelj 7, Lorber Fijok 19, Zatković, Šiftar, Najdič , Velikonja Grbac 12, Milošič, Boisa, Mazej, Planinšec 12, Kukman, Banko, Ramić 6.