Igralke Calcita Volleyballa so se na dveh tekmah zelo dobro kosale s favorizirano italijansko ekipo. Foto: BoBo
Igralke Calcita Volleyballa so se na dveh tekmah zelo dobro kosale s favorizirano italijansko ekipo. Foto: BoBo

Želja varovank Alessandra Beltramija je bila, da bi se domov vrnile vsaj s častnim nizom, kar jim je tudi uspelo. Na prvi tekmi je Modena v Tivoliju zmagala s 3:0.

Calcit je odlično začel, po uspešnem napadu Tine Lipicer Samec je bilo 13:10. Po sedmih zaporednih točkah so gostiteljice prevzele pobudo in niz dobile na 18.

V drugem nizu so prevladovale slovenske državne prvakinje, ki so šle na prvi tehnični odmor s prednostjo 5:8, na drugega pa z 10:16. Čeprav je Modena izenačila na 23, je Calcit Volleyball dobil niz (na 23) in ohranil možnosti za napredovanje v 3. krog kvalifikacij.

V tretjem nizu je pri zaostanku štirih točk (2:6) Beltrami vzel prvi polminutni odmor, vendar so gostje ob tehničnem odmoru zaostajale za pet točk. Gostje so se na servis Olivere Kostić (z 21 točkami je bila najučinkovitejša v svoji ekipi) in po točki Koleve približale na točko zaostanka (8:9), a z boljšim servisom je Modena spet prišla do občutnejše prednosti (15:10). Niz, s katerim se je Modena uvrstila v tretji krog, je končala nizozemska blokerka Yvon Belien (25:20).

V zadnjem nizu (25:13) je Calcit pri prvem tehničnem odmoru zaostajal le za točko (8:7), ob drugem pa je bil zaostanek že šest točk.

Italijanske odbojkarice bodo tekmovanje nadaljevale v 3. krogu kvalifikacij, kjer se bodo pomerile s Cannesom, ki je bil boljši od Jedinstva iz Brčkega, Calcit pa se seli v Pokal CEV. Med 10. in 12. januarjem bo igral z zmagovalkami dvoboja 1. kroga med ekipama Nova KBM Branik in Paris Saint Cloud.

Liga prvakinj, 2. krog kvalifikacij, povratna tekma:
MODENA - Calcit Ljubljana (prva tekma: 3:0)
3:1 (18, -23, 20, 13)

Modena: Brakočević Canzian 15, Belien 10, Valeriano, Heyrman 3, Leonardi, Marcon 2, Bosetti 13, Ferretti 4, Petrucci, Ozsoy 26, Bianchini 3, Garzaro 5.

Calcit Volleyball: Grudina 7, Božič, Mihevc 2, Blažič, Pahor, Igličar, Zaplotnik, Kostić 21, Lipicer Samec 7, Jerala, Turk, Koleva 10, Van de Vyver 2.