Odbojka
23-letna Tina Grudina je še kot najstnica iz novogoriškega Go Volleyja prestopila v Calcit Volley, kjer je v sezoni 2015/2016 postala državna prvakinja in konec leta dobila tudi priznanje za najboljšo odbojkarico leta. 180 cm visoka blokerka prihaja iz Goriških brd, živi pa v Ljubljani. Foto: Klemen Brumec
       Imam občutek, kot da se v Lukni ne moremo dobro sprostiti in da imamo neko strahospoštovanje. Odkar sem v Kamniku, so bile tekme v Lukni za nas vedno naporne in dolgo nismo mogle premagati Maribora.       
Za Tino Grudino je v odbojkarski igri najboljši občutek, kadar ji uspe dober blok. Foto: Klemen Brumec
       Spomnim se, kako je bilo pri meni, ko sem prvič igrala finale. Kamere, veliko navijačev, pritisk, ki si ga tudi sam nalagaš, ker veš, da je tekma pomembna ... To zna biti neugodno.       
Maribor
Odbojkarice Nove KBM so 21. aprila lani po dveh sezonah suše naslov vrnile v Maribor. V lanski sezoni so osvojile dvojno krono, saj so bile najboljše že v pokalu. Tudi letos imajo priložnost za dvojno krono, pokalno lovoriko so dvignile decembra. Foto: BoBo
       Recept za zmago v ženski odbojki je dobra igra servis-sprejem. Ekipa, ki bo dobro servirala, bo imela veliko prednost.       
Za četrti naslov državnih prvakinj bodo morale igralke Calcita premagati strah pred gostovanjem v Mariboru. Tina Grudina sicer napoveduje, da se bo serija končala z izidom 3:1 za kamniške odbojkarice. V lanskem finalu je Nova KBM 14. naslov slavila z izidom v zmagah 3:0. Foto: Klemen Brumec
       Enostavno se nismo ujeli, niti se ni ona vklopila v naš sistem. Ni se ujela, ne na treningu ne na tekmah. Pa smo šle skupaj na kosilo, na kavo, družile smo se zunaj igrišča in se lepo ujele, na treningih pa nikakor ni šlo.       
 O "težavah" z Amando Peterson
V kamniški dvorani je vedno odlično vzdušje, povsem drugače pa je bilo, ko je bil Calcit Volley nekaj časa ljubljanski klub. V Tivoliju zanimanja za žensko odbojko ni bilo. Foto: Klemen Brumec
       Pošteno povedano, tudi jaz težko gledam žensko odbojko. Je prepočasna. Pri moški je več akcije, hitrosti, moči. Ta šport je sicer manj gledan predvsem zato, ker ni kontakta. Igralci se med seboj ne prerivajo, prerekajo... Ljudem kot da to ni zanimivo.       
Tinin brat Rok Grudina je vezist pri nogometaših Gorice, za Tino pa največji vzornik. Foto: www.alesfevzer.com
       Odbojka v Sloveniji ne pomeni nič. Septembra smo bile druge na svetovnem prvenstvu do 23 let, pa večina tega ne ve. Mogoče je premalo reklame. Ne vem...       

Dodaj v

Calcitovke odločne, da gredo v Lukno brez strahospoštovanja

Intervju z odbojkarico Calcita Volleyja Tino Grudino
3. april 2018 ob 06:28
Kamnik - MMC RTV SLO

"V finalu bo 3:1 za Calcit Volley, tako da bomo naslov slavile v Kamniku," napoveduje svetovna podprvakinja (U-23) in najboljša slovenska odbojkarica leta 2016 Tina Grudina, ki pa je wikipedia kljub temu še ni "spoznala" za dovolj zanimivo.

V četrtek, 5. aprila, se bo začel finale ženskega odbojkarskega prvenstva. Prva tekma v seriji na tri dobljene tekme bo v Mariboru. Nova KBM brani naslov, tekmec pa bo spet kamniški Calcit Volley. Pogovarjali smo se z igralko Calcita, 23-letno Tino Grudino, ki je v kamniški klub prišla leta 2015.


V polfinalu državnega prvenstva ste z 2:0 v zmagah izločili Formulo Formis, vendar ni šlo tako gladko, kot kaže izid, kajne?
Polfinalna serija je bila za nas fizično in psihično zelo naporna. Na prvi tekmi je bilo v nizih že 0:2 za Formis, a smo naredile neverjeten obrat in zmagale. Ponosna sem na ekipo. Da pokažemo značaj, da se ne predamo, da gremo do konca. Na drugi tekmi smo bile malce utrujene, ampak želja je bila ogromna, držale smo se taktike in disciplinirano prišle do zmage.

Kaj se je dogajalo na prvi tekmi? Prvi niz ste izgubile na razliko, naslednjega celo na 16, potem pa je le steklo ...
Igralke Formisa so na igrišče prišle zelo zagnane, napadle so nas že od začetka. Mi smo igrale kot v krču, nismo se mogle sprostiti. Ni bilo pravega vzdušja. Ko smo izgubljale z 0:2, smo si rekle, da je tega dovolj, da itak nimamo več česa izgubiti. Rekle smo si: dajmo uživati, igrajmo tako kot na treningih in igra je vendarle stekla.

Se boste znale sprostiti tudi v finalu, kar bo spet zgodba zase?
Imamo tri slovenske igralke, ki bodo prvič igrale v finalu. Spomnim se, kako je bilo pri meni, ko sem prvič igrala finale. Kamere, veliko navijačev, pritisk, ki si ga tudi sam nalagaš, ker veš, da je tekma pomembna ... To zna biti neugodno. Ampak - dobro je, da se igra na tri dobljene tekme in tudi če te na prvi tekmi zdela trema, imaš popravni izpit in je na naslednjih tekmah lažje.

Spomini na gostovanje v Lukni pri igralkah Kamnika večinoma niso prav prijetni. Kaj vas tam "moti"?
Občutek imam, da se vsakič, ko pridemo tja, kar ne moremo sprostiti. Ko veš, da igraš v Mariboru in nasproti stoji odlična ekipa, ki jo spodbujajo glasni navijači, imam občutek, kot da se ne moremo dobro sprostiti in da imamo neko strahospoštovanje. Odkar sem v Kamniku, so bile tekme v Lukni za nas vedno naporne in dolgo nismo mogle premagati Maribora. V tej sezoni smo zmagale v Srednjeevropski ligi, v državnem prvenstvu pa sploh nimam v spominu, da bi tam zmagale. Mogoče nam bo pa letos uspelo to spremeniti.

... in verjamete, da boste četrtič državne prvakinje?
Upam, da bo v štirih tekmah serija končana, tako da bi s 3:1 v zmagah slavile v domači dvorani.

Ampak, za to bo treba vsaj enkrat zmagati v Mariboru. Boste znali tudi vi sprostiti soigralke?
Vsekakor bom to poskušala. Da olajšam pritisk tistim, ki bodo prvič v finalu. Dobro se razumemo s soigralkami, veliko se pogovarjamo in družimo. Ja, s sproščenostjo in z zabavo lahko res še najbolje zbijemo to tremo.

V zadnjih letih je rivalstvo med Novo KBM in Calcitom Volleyjem že kar stalnica. Ali kdaj preskoči tudi kakšna iskrica?
Na igrišču ni prijateljstva, zunaj igrišča pa se z igralkami Nove KBM super razumemo, saj smo skupaj tudi v reprezentanci. Sama imam do vsake igralke in ekipe spoštovanje.

Kako premagati Novo KBM, kaj bo ključno?
Recept za zmago v ženski odbojki je dobra igra servis-sprejem. Ekipa, ki bo dobro servirala, bo imela veliko prednost. Če nasprotna ekipa nima dobrega sprejema, ne more realizirati vseh napadov. Torej - čim bolje servirati in dobro držati sprejem, drugo bo prišlo zraven.

V kakšni formi ste?
Zdi se mi, da letos nimam ene boljših sezon. Na zadnjih tekmah nisem bila zadovoljna s svojo igro. To ni to, ampak verjamem, da bom za finalne tekme prišla v čim boljšo formo.

Znani ste po odličnih servisih. Kako vam gre v tem elementu igre?
Odvisno od dneva in sreče. Kakšen dan kar padajo asi, drug dan žoge ne morem spraviti čez mrežo.

Se Američanka Amanda Peterson res ni dobro znašla v Kamniku, da je že po treh mesecih odšla?
Enostavno se nismo ujeli, niti se ni ona vklopila v naš sistem. Ni se ujela, ne na treningu ne na tekmah. Pa smo šle skupaj na kosilo, na kavo, družile smo se zunaj igrišča in se lepo ujele, na treningih pa nikakor ni šlo. Potem smo namesto nje dobili Hrvatico Bernardo Brčić, ki je neverjetna podajalka, prihod Američanke Alexandra Annelise Frantti pa je bil res zadetek v polno. Odlična je v napadu, agresivna. Res smo ju veseli. Mislim, da v nasprotju s prejšnjima dvema letoma, je v ekipi letos neverjetna kemija.

Vi niste imeli težav ne z Ljubljano ne s Kamnikom, kajne?
Sem iz prelepih Goriških brd iz vasi Neblo. Prihod v Ljubljano je bil kar velika sprememba, vendar je za mlade super lokacija, vedno se nekaj dogaja. Vendar mi je Kamnik mogoče ljubši. Več ima narave, bolj je umirjeno, bolj je podobno mojemu domačemu kraju.

Živite v Ljubljani?
Da. Letos niti ene igralke ni iz Kamnika. Na trening se vozimo vsak dan v Kamnik, kar ni ugodno zaradi gostega prometa. Ampak vse ostalo je super. Dvorana mi je tudi bolj všeč kot Tivoli. Najboljši so seveda navijači, ki nas podpirajo in pripravijo odlično vzdušje. V Ljubljani ni bilo nikogar, ki bi navijal za nas.

Zakaj glavno mesto ne mara ženske odbojke?
Pošteno povedano, tudi jaz težko gledam žensko odbojko. Je prepočasna. Pri moški je več akcije, hitrosti, moči. Ta šport je sicer manj gledan predvsem zato, ker ni kontakta. Igralci se med seboj ne prerivajo, prerekajo ... Ljudem kot da to ni zanimivo.

Tudi vi niste ravno zvezdnica slovenskega športa, nimate niti profila na wikipediji, čeprav ste bili najboljša slovenska igralka leta 2016 ...
Odbojka v Sloveniji ne pomeni nič. Septembra smo bile druge na svetovnem prvenstvu do 23 let, pa večina tega ne ve. Mogoče je premalo reklame. Ne vem ...

Vas mika, da bi šli igrat v tujino?
Če bom dobila priložnost, bom z veseljem šla.

Kam? Kje se igra najboljša ženska odbojka?
Poljska, Italija in Turčija. Najbolj všeč bi mi bila Italija, predvsem zaradi jezika in ker je blizu doma.

Je bila srebrna medalja na lanskem SP-ju do 23 let vrhunec vaše kariere?
Vsekakor. Če mi kdo to omeni, rečem, da je to nekaj neverjetnega. Doma osvojiti medaljo, res izjemen dosežek. Še vedno težko procesiraš, da si dejansko svetovni podprvak.

V članski konkurenci Slovenke še niste igrale na svetovnem prvenstvu. Mislite, da bi se to lahko kmalu zgodilo?
Veliko dobrih reprezentanc je na svetu. V Sloveniji žal še nismo dovolj dobri, da bi bili blizu svetovnega vrha. Upam, da se nekoč to zgodi, ampak v kratkem tega ne pričakujem. Predvsem bo treba več delati z mlajšimi igralkami.

Vsak športnik sanja, da bi nastopil na olimpijskih igrah. Tudi vi?
Zame to ni realno. Skoraj stoodstotna sem, da na olimpijskih ne bom nikoli zaigrala in o tem niti ne razmišljam.

Kaj je na vsaki odbojkarski tekmi, poleg končne zmage seveda, največje zadovoljstvo za vas? Morda ko vam uspe odličen servis, as?
Ne, vseeno je to dober blok. Kadar prav zalepiš žogo na tla, to ti res dvigne adrenalin. Takrat bi lahko kar poletela. Ali pa, ko pridejo odločilne točke in je rezultat tesen. Takrat te vsaka še tako poceni točka razgreje.

Kakšno mnenje imate o vašem trenerju Gregorju Rozmanu?
Grega je super super trener. Res nas posluša, sprejema naše mnenje, nam pomaga, prav zaradi njega je vzdušje v ekipi tako dobro. Tudi treniramo odlično. Ne vem, ali sem kdaj že spoznala boljšega človeka.

180 cm imate. Dovolj za blokerko?
Kakšnih pet centimetrov več ne bi škodilo (smeh).

Vaš starejši brat igra nogomet pri članski ekipi Gorice. Spremljate njegove igre, ste kdaj na tekmi, se pogovarjata o nogometu?
Seveda! Sem njegova največja oboževalka. Velikokrat se najine tekme križajo, vendar če imam priložnost, se jih vsekakor udeležim. Kot športnik in oseba je on moj največji vzornik.

Tomaž Okorn
Prijavi napako
Komentarji
rokovnjac
# 03.04.2018 ob 06:54
Ne vem zakaj tezko, ponavadi igrajo take lustne punce, da je veselje gledati
bullshit_
# 03.04.2018 ob 07:22
Kot moški zahtevam več prenosov ženskih odbojkarskih tekem.
Pri tem si želim tudi sposobnega režiserja s čutom za estetiko, podrobnosti in zoom. O:)
rolandpc
# 03.04.2018 ob 06:59
Tocno to. Z veseljem se pogleda ženske tekme :)
prizemljen
# 03.04.2018 ob 07:54
No to pa je res punca, ki ne jamra.
bilzerian
# 03.04.2018 ob 08:30
Spoštovani matjaž Okorn, če vas moti, da na wikipediji še ni članka o mladi dami, se prijavite in ga napišite.
če še ne veste, wikipedio lahko ureja vsak, ki se prijavi.
Strummer
# 03.04.2018 ob 07:45
Po naslovu, ki povzame bistvo je preostanek clanka brezpredmeten.
Henrik
# 03.04.2018 ob 07:25
Jaz pa rad gledam odbojko, žensko še posebej. Moška gre zelo na moč, višino oz udarec, ženska je pa bolj raznovrstna, šiki, udarci na zadnjo linijo, potisk žoge v blokerke ... Spremljam pa rad obe.
Me zanima, kako bo v finalu. Kamnik je z visoko podajalko kar nekaj pridobil in jo ima sedaj gotovo že zelo dobro uigrano, Franttijeva pa je gotovo velikanska okrepitev v napadu. A kdo kaj ve, če jim kdo manjka? Branik je bolj ali manj jasna zgodba, sicer je veliko odvisno od Mlakarjeve, vendar so praktično nevarne z vsake pozicije (oba centra sta kar v formi).
lookaaa
# 03.04.2018 ob 08:15
Pošteno povedano, tudi jaz težko gledam žensko odbojko.

Neumno podan odgovor. S tem si se bolj pljuva v lastno skledo.

Dejstvo je, da moske gledamo ravfno zaradi surove moči, hitrosti... Ženkse pa zaradi elegance, lepote... Vsak šport ima svoje atribute, ce jih znas izkoristit.
škratolin
# 03.04.2018 ob 08:26
Od vseh ženskih ekipnih športov je prav edino odbojka zares gledljiva in ne dosti manj zanimiva od moške. Žal ne morem enako napisati za žensko košarko. To je pač moja subjektivna ocena in vem da se dekleta maksimalno trudijo ampak enostavno je vsaj po TV skoraj negledljivo. Čeprav sem gledal naše, ko so se res borile in pripravile veliko senzacijo. Spet sem pa gledal zato, ker so bile naše
zamudnik
# 03.04.2018 ob 09:59
Wikipedija se ne piše sama. Članek lahko napišejo tudi na odbojkarski zvezi. Ali pa to naredi kak novinar. Res čuden poudarek, čuden tako kot cel članek.
ElTorro
# 03.04.2018 ob 12:00
Tudi jaz raje pogledam žensko kot moško odbojko. Pri moških je bistvo vsega BUM-BUM-BUM, konec. Pri ženskah pa je vendarle več raznovrstnosti, verjetno zato ker ne premorejo toliko surove sile, da bi tako konsistentno zaključevale na moč.

Po istem principu raje gledam tenis na trdi podlagi kot na travi...
boxi
# 03.04.2018 ob 11:18
Daleč najlepši ženski šport :dinamika,hitrost,akcije... in za povrh,še krasna dekleta !!
pocasnela
# 03.04.2018 ob 12:05
se strinjam tako z #bertoavbelj, da gre za precej "čuden" članek - milo rečeno
kot tudi z #Jerko dolenjski, da je včasih prav takega treba
ter #boxi in #eltorro, ki občudujeta poleg elegace in lepih deklet tudi odbojkarsko igro, kjer je izmenjav veliko, napadalnih in obrabnih akcij, tudi veliko atraktivnih in včasih reševanja v obrambi spominjajo že na gimnastične akrobacije
Nikoli
# 03.04.2018 ob 09:27
Meni pa je všeč. Pač so mi ženske bolj všeč kot moški
Jerko dolenjski
# 03.04.2018 ob 08:47
Glede na to, da od 10.3 pa do 26.3 ni bilo na tem portalu o odbojki napisano ničesar, se ne bom pritoževal nad nobenim člankom o odbojki, pa četudi se pišejo neumnosti. Bolje neumnosti, kot pa ničesar. Če ne drugega je v tem članku vsaj naslov pritegnil nekaj duš.

Sicer pa. Če je igralka res to izjavila, potem je prav, da je novinar to objavil. Sam zelo spoštujem vsa dekleta, ki se ukvarjajo z odbojko in nikakor ne bi rad dajal njihovega truda v nič. Vendar raje tudi sam pogledam moško odbojko, čeprav so mi dekleta na igrišču veliko lepša.
Mike45
# 03.04.2018 ob 08:47
Letos niti ene igralke ni iz Kamnika. Na trening se vozimo vsak dan v Kamnik, kar ni ugodno zaradi gostega prometa. Ampak vse ostalo je super. Dvorana mi je tudi bolj všeč kot Tivoli. Najboljši so seveda navijači, ki nas podpirajo in pripravijo odlično vzdušje. V Ljubljani ni bilo nikogar, ki bi navijal za nas.
In to je ekipa CALCIT iz KAMNIKA. Kje so igralci in igralke iz dobre kamniške šole odbojke. Sedaj je iz Kamnika le denar.
Bivši uporabnik
# 03.04.2018 ob 08:12
Dva intelektualna hrusta; novinar in igralka, sta se dogovorila da naredita malo antireklame za odbojko. Res hvala.
Binder Dandet
# 03.04.2018 ob 07:11
"Zakaj glavno mesto ne mara ženske odbojke?
Pošteno povedano, tudi jaz težko gledam žensko odbojko. Je prepočasna. Pri moški je več akcije, hitrosti, moči. Ta šport je sicer manj gledan predvsem zato, ker ni kontakta. Igralci se med seboj ne prerivajo, prerekajo... Ljudem kot da to ni zanimivo."

Ravno pri kontaktnih športih se to najbolj pozna, da so ženske šibkejše in so zaradi tega ženske različice manj zanimive (košarka, rokomet, nogomet,...). Pri odbojki pa to ne igra vloge. Jaz sicer ne spremljam preveč odbojke na splošno, ampak če pa se kdaj ustavim na kakšnem kanalu, mi je pa praktično vseeno ali so moški ali ženske, ker je oboje primerljiva akcija.
Bregas
# 03.04.2018 ob 17:45
Se pridružujem tistim, ki se čudijo Tininemu odgovoru. Jaz obožujem gledat žensko odbojko. Koliko je to emocij, koliko boja, žara. Pri moških je samo bum bum tresk, točka traja tiste tri sekunde, pa gremo naprej. Saj moška odbojka zna biti tudi atraktivna, dih jemajoča, ampak ženska vsaj meni daje še dodatno draž, tudi zato, ker se vedno najdejo tudi zelo postavne pupe. Se pa tudi jaz čudim, zakaj ta šport v Sloveniji praktično nikogar ne zanima. Lani sem bil v Tivoliju na tekmi Calcit : NKBM in nas je bilo ene 30 in kar nisem mogel verjet, da nas je tako malo. Odbojka pa je bila dobra, zanimiva, nizi izenačeni...
nixnix
# 03.04.2018 ob 08:46
Meni je tudi zaradi akcije, ne samo zaradi igralk. A greste kdaj odigrat na mivko? Super stvar!
artoum
# 03.04.2018 ob 07:28
ja . žensko odbojko se gleda . khm , ja gleda.
Lupo
# 03.04.2018 ob 10:06
Na udarni naslovnici zadnja plat in naslov "Tudi jaz težko gledam žensko odbojko"

...naslednja novica bo pa o upodabljanju ženske kot seksualni objekt!

Niti besede pa o dvodnevnem potovanju Mirota v Makedonijo! Tam ga predstavljajo kot premiera!? A ni odstopil??? Kdo financira potovanje???
BobPaisley1963
# 03.04.2018 ob 09:32
&Mike45

Sedaj je iz Kamnika le denar.

Točno tako. Dva kluba v ženski odbojki pokupita vse perspektivne slovenske igralke, pri čemer klubi, ki te igralke naredijo, od tega nimajo veliko, saj so odškodnine za prestope v ženski odbojki naravnost mizerne.
prizemljen
# 04.04.2018 ob 09:22
Dekle pravi, da raje gleda moško odbojko. Mogoče pa je pri njej vzrok podoben, kot pri nekaterih, ki radi jim je ljubša ženska: rada gleda odbojkarje. (Malo šale in malo resnice še v drugo smer.)
richy
# 03.04.2018 ob 17:28
Naslov je bil tekom dneva spremenjen. Sicer pa gledam v Kamniku tako moško kot žensko odbojko, všeč sta mi obe.
Ne bom trdil, ampak zdi se mi, da je v letošnji ekpi tudi igralka iz Kamnika, in sicer Eva Pogačar. Kot zelo mlada je sicer odšla iz ekipe Calcit v Zgornjo Gorenjsko, letos se je vrniila.
Kar se tiče ostalih Kamničank je tako, da je korektorica Zgornje Gorenjske Kamničanka, pa pri Aliansi sta tudi dve, niso pa te igralke za ekipo, ki naj bi se borila za naslov državnega prvaka in bi v Kamniku grele klopco, je pa tudi vprašanje njihovih ambicij in možnosti vsaj pol profesionalnega treniranja, ki je edino pri Calcitu in Mariboru.
stalin
# 11.04.2018 ob 13:41
Tudi sam se čudim nekaterim Tininim komentarjem. Ne v celoti, je povedala kar nekaj zanimivih stvari, v nekaterih delih pa je res povedala nekaj "čudnih".
Seveda pa se v enem delu lahko strinjam z &prizemljen-verjetno rada gleda odbojkarje.
Za ostalo pa, če grem po vrsti: kot pravite mnogi je dobra ženska odbojkarka igra zelo atraktivna in se po dolgosti akcij razlikuje od moške, ki pa je atraktivna na drugačen način (moč,...).
Kar se tiče uvrstitve na Svetovno prvenstvo, so bile punce na Portugalskem zelo blizu uvrstitvi na SP- tako kot slovenska, je v fazi pomlajevanja in sprememb tudi nemška ženska reprezentanca (ne tako velikih kot slovenska) in je bila idealna prilika za presenečenje. Na žalost pa se po moje zaradi 2 zadev to ni zgodilo: Slovenke, ki so trenirale pod novim selektorjem Chiapinijem samo 3 tedne so igrale prvo tekmo na kvalifikacijah, t. v 2. krogu kvalifikacij za SP na Portugalskem, prav z Nemkami in gladko izgubile. Naslednje tekme so vse zmagale s 3-0 (Francijo, Estonijo, Portugalsko in Finsko). Kdo ve kaj bi se zgodilo, če bi igrale z Nemčijo proti koncu turnirja? Torej, prvič: proces priprave oz. menjavo selektorja bi morali izvesti prej (tu bi lahko imeli vpliv na dogajanje) in drugo: neugoden razpored turnirja na Portugalskem (tu pa ne moremo nič). Strategije in cilji, ki jih imajo nacionalne zveze z določenimi reprezentančnimi selekcijami so zelo pomembni. Še posebej prijavljanje na kvalifikacije za SP, EP in v Evropsko ligo (že drugo leto punce niso prijavljene), kjer se delijo točke za "ranking". Zato je naša članska reprezentanca šele na 25.mestu evropske lestvice. Npr. v Evropsko ligo je veliko držav poslalo pomlajene zasedbe in s tem doseglo več ciljev: pridobivanje izkušenj na mednarodnih tekmah in pa točke za ranking. Pred Slovenijo-ženska reprezentanca- so na "rankingu" reprezentance kot npr. Francija, Portugalska, Finska, Madžarska, Slovaška,... (vse igrajo zlato Evropsko ligo zaradi "rankinga" in vse te je naša reprezentanca večkrat zmagala).
Kar se pa tiče gledanosti odbojke nasploh je po moje pač največji vzrok slaba promocija (tako klubska kot širše) ter še nekaj drugih dejavnikov (pripadnost,..). Spomnimo se samo "buma", ki ga je naredil ACH od 2007-2012 kar lahko vzamemo za lep primer odličnega pristopa. Prav gotovo je bilo pa za dosego tega potrebnega enormo veliko dela.
Prestolnica je pa itak zgodba zase: poleg poplave športov in drugih stvari, je problem s primernostjo dvoran: npr. Krimovke-rokomet, so hitro ugotovile, da je Tivoli prevelik, kaj šele Stožice in so našle svoj dom na Kodeljevem. Skratka v dvoranah za 4-5 in več tisoč ljudi ni vzdušja in se zdijo kot "hiše duhov", za odbojko so primerne dvorane tam 400-500-1500 gledalcev max. V tujini imajo kar veliko takih dvoran od 1000-2500 kapacitete-govorim predvsem glede klubskih tekem-državnih, MEVZA, pokali, če se spomnimo je bil Ti-volley nabito poln v "zlatih" časih.
mkermc
# 03.04.2018 ob 10:51
Ole MMC pa ste le nekaj proizvedli. Sicer kljub butastemu poudarku wikipedie ( verjetno je novinar tam iskal podatke) in naslovu z omalovaževanjem odbojke bo očitno članek dobro bran in klikan. Le tako naprej

Se strinjam z Jerkotom Dolenjskim
Še zmerom pa čakam novico o turnirju svetovne lige v Ljubljani ki sem jo bral v drugih medijih.
eRepublik
# 03.04.2018 ob 08:58
Zakaj bi potem ostali gledali odbojko če še ona ne more..
bilzerian
# 03.04.2018 ob 08:30
tomaž okorn, ne matjaž.....
Fleaa
# 03.04.2018 ob 11:09
tri četrt komentarjev se po novem že šteje kot spolno nadlegovanje.... #metoo :) rad gledam ko se spustijo v prežo pri sprejemu servisa
blizzard76
# 03.04.2018 ob 08:21
...zame bi bila sanjska služba maser pri ženskem odbojkarskem klubu :)
mkermc
# 03.04.2018 ob 18:40
Bregas kje si se pa ti zgubil? Že dolgo nisva skupaj pametovala. Res da ni veliko objav o odbojki da bi lahko, ampak vseeno
mkermc
# 03.04.2018 ob 15:39
Ali so spremenili naslov?
GeorgeB
# 03.04.2018 ob 09:49
BTW, Ali imajo ženske nižje spuščeno mrežo?
pjandura
# 03.04.2018 ob 09:26
Ravno pri kontaktnih športih se to najbolj pozna, da so ženske šibkejše in so zaradi tega ženske različice manj zanimive (košarka, rokomet, nogomet,...). Pri odbojki pa to ne igra vloge.

Še vedno igra vlogo. Ni takšne kvalitete kot pri moških. Še en primer je tenis.
Kazalo