Odbojka
(9)
Kamničanke bodo spet izzvale Mariborčanke. Foto: Aleš Oblak
Mariborčanke v polfinalu niso oddale niza. Foto: Aleš Oblak

Dodaj v

Nov finalni spopad večnih odbojkarskih tekmic

Začelo se bo 5. aprila
29. marec 2018 ob 11:40
Ljubljana - MMC RTV SLO

V boj za naslov slovenskih prvakinj se znova podajajo odbojkarice Nove KBM Branik in Calcit Volleyja. Mariborčanke so z 2:0 v zmagah odpravile Alianso Šempeter, Kamničanke pa Formulo Formis.

Nova KBM Branik je tudi na drugi tekmi premagala Alianso s 3:0, čeprav so imele Mariborčanke tokrat nekoliko več dela. Savinjčanke so z izjemo prvega niza, v katerem sta jih z dobrimi začetnimi udarci povsem onemogočili Marina Kaučič in Sara Najdič, z borbeno igro v obrambi in prodornimi napadalnimi akcijami gostjam nudile močan odpor. V razburljivih končnicah drugega in tretjega niza so varovanke Sama Miklavca unovčile bogate izkušnje in si prek razpoloženih Ize Mlakar in Ele Pintar zagotovile uvrstitev v finale.

V Hočah so ljubitelji odbojke pričakovali še eno napeto srečanje med domačo Formulo Formis in Calcit Volleyjem. Na prvi tekmi v Kamniku sta se ekipi razšli šele po petih nizih, tokrat pa je ekipa Gregorja Rozmana za zmago potrebovala le tri. V prvem nizu so povsem prevladovale Kamničanke, saj so Rogožanke slabo sprejemale začetne udarce, igra pa jim nikakor ni stekla niti v napadu. Preobrat in zmago v drugem nizu, v katerem je Formis vodil že s 13:7, so zrežirale Helena Mijoč, Alexandra Frantti in Tina Grudina. Omenjene odbojkarice so dobro igro prenesle tudi v tretji niz in skupaj zbrale kar 45 točk, na drugi strani mreže pa je bila Darja Eržen, ki je dosegla deset točk, premalo, da bi Formula Formis izsilila tretjo tekmo.

Mariborčanke, ki branijo naslov, bodo naskakovale že 15. lovoriko na državnem prvenstvu. Kamničanke bodo igrale v devetem finalu, skušale si bodo priigrati četrti naslov.

Finalna serija na tri dobljene tekme se bo začela 5. aprila v Mariboru.

DRŽAVNO PRVENSTVO (Ž)
1. DOL, polfinale

Drugi tekmi:
Aliansa Šempeter - NOVA KBM BRANIK
0:3 (-13, -23, -22)

Formula Formis - CALCIT VOLLEY
0:3 (-15, -22, -19)

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
štampiljka
# 29.03.2018 ob 13:13
Upam na izmenjavo dresov po koncu tekme
mkermc
# 29.03.2018 ob 13:57
@štampiljka
Po moje nisi edini
[MOD]Beslic
# 29.03.2018 ob 11:55
Gremo Kamn'k
Jure#1
# 29.03.2018 ob 15:48
@Henrik
Se strinjam glede Franttijeve. Po drugi strani je pa Kamnik kar čez noč izgubil dve pomembni igralki (Pahor, Igličar), tako da se je možnost za kakšne menjave na pozicijah korektor in libero zelo zmanšala.
Vseeno upam, da bo finale zanimivo
Henrik
# 29.03.2018 ob 14:11
Hm, Franttijeva je kamniku prinesla kar nekaj dodatnih moči. Zgleda, da bo zanimiv in napet finale.
mkermc
# 29.03.2018 ob 13:57
Presenečen sem nad tako prepričljivo zmago Kamnika v semifinalu. Lep obet za dobro odbojko v finalu
richy
# 31.03.2018 ob 11:09
Zadnjič sem napsal, da bodo Calcitke težko šle že preko Formisa, pa so šle. Zdaj pa finale, ne bom napisal, da calcit nima nobenih možnosti, vseeno pa je zame favorit Maribor, ker se mi zdi, da bodo težko 3 krat premagale MB. Odločal bo sprejem, kjer ima MB zdaj prednost zaradi precej boljšega libera (Koskello) in MB ima boljšega korektorja (Mlakar), v bloku pa naj bi bil Calcit boljši.
boxi
# 29.03.2018 ob 12:22
Če bo pa še Pogačarjeva podajala pri Kamnku,je pa uspeh zagotovljen ! Gorenci pridemo navijat !!
stalin
# 11.04.2018 ob 13:57
Ja, veseli, da je v državnem prvenstvu več za vrh konkurenčnih ekip, npr. Formula Formis letos. Upam, da se bo v naslednji sezoni priključila še katera: npr. Luka Koper, Geni-I, morda Aliansa, Puconci, ki imajo dodatnega pokrovitelja podjetje Roto. Kdaj pa bo konkurenčna ženska odbojka v Ljubljani? Tega zgleda ne ve nihče oz. je zelo težko napovedati.
Kazalo