Fužinar ima zelo obetavno generacijo odbojkarjev, ki bodo do konca srednje šole še zvesti klubu, z začetkom študija pa se bodo zelo verjetno preselili v klube, ki so blizu Ljubljane oziroma Maribora. Foto: Facebook
Fužinar ima zelo obetavno generacijo odbojkarjev, ki bodo do konca srednje šole še zvesti klubu, z začetkom študija pa se bodo zelo verjetno preselili v klube, ki so blizu Ljubljane oziroma Maribora. Foto: Facebook

Potem ko so Mariborčani sredi tedna ACH presenetili v polfinalu pokala, so državni prvaki s sobotno zmago dobili delno zadoščenje za poraz. Po prvem nizu so bili varovanci Sebastijana Škorca na dobri poti, da ponovijo podvig. Dobili so ga s 25:20, nato so drugega izgubili, v tretjem pa so tekmece na koncu ujeli in imeli v končnici tudi tri zaključne žoge, zadnjo pri vodstvu 28:27. A so se gosti z uspešnim blokom Jošta Kržiča (skupaj je dosegel pet blokov) izvlekli, v četrtem nizu povedli z 11:6, niz pa dobili na 21. Jan Pokeršnik je bil pri ACH-ju s 17 točkami najučinkovitejši, Luka Marovt jih je dodal 15. Rok Bračko 11 za gostitelje, ki so imeli nekaj težav pri agresivnem servisu ACH-ja (9 asov, od tega Danijel Koncilja pet).

Zmaga v pokalu, poraz v prvenstvu

1. DOL (M), MODRA SKUPINA, 10. krog
PANVITA POMGRAD – FUZINAR 2:3 (-19, 14, 20, -23, -13)
Panvita Pomgrad: Rajnar, Doda 18 (1 as, 3 bloke), Šormaz 24 (2 bloka), Drvarič 1 (1 as), Vrabl, Suhadolnik 7 (2 bloka), Legen, Bedrač 10 (3 ase, 1 blok), D. Novak, Mirković 19 (1 as, 2 bloka).
Fužinar Sij Metal: Pušnik 14 (1 as), Hribernik, Lednik, Robida 20 (1 as), D. Ranc, Stojanov 5 (1 as, 2 bloka), Libnik, Javornik 3 (2 bloka), Vučetić, Plesec 15 (2 asa), Podričnik 2, Zmagaj 2 (1 as, 1 blok).

CALCIT VOLLEY – HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV 3:0 (20, 19, 14)
Calcit Volley: Planinšič 1 (1 as), Vinkovič 1, Lazar 1, Klobučar 2, Karadža Pevc, Košenina, Nikolić 5 (2 bloka), Okroglič 11 (1 as, 2 bloka), Mitrašinović 11 (2 asa, 2 bloka), Brunet 11 (2 asa), Bakonji 2, Dulčev 4, Pavlović 6 (2 bloka).
Hiša na kolesih Triglav: Andovski, Nanut 13 (2 bloka), Peruničić, Tučen 3 (2 asa), Fajfar, Snedec 3 (1 blok), Šikanič, Mali 4, A. Adžović 4 (2 asa), Jovović, Zalokar, Jančič 6.

I-VENT MARIBOR – ACH VOLLEY 1:3 (20, -21, -28, -21)
I-Vent Maribor: Fužir 2, Vodušek 4 (3 bloke), Pernuš 2 (2 bloka), S. Adžović 1, McConnell 9 (2 bloka), Valenčič 4, Bračko 12 (2 asa, 2 bloka), Kumer, Ja. Kržič 9 (1 blok), Donik 10 (1 as, 1 blok), Fink 4 (2 asa, 1 blok), M. Novak.
ACH Volley: Marković, Jo. Kržič 14 (2 asa, 6 blokov), Šket, Najdič 1 (1 blok), Marovt 15 (2 asa, 1 blok), Šen 1, Koncilja 12 (5 asov, 1 blok), Kovačič, Gjorgiev, Sešek 11 (1 blok), Pokeršnik 16, Videčnik, Song

Vrstni red: ACH Volley 63, Calcit Volley 59, Maribor 43, Hiša na kolesih Triglav 34, Panvita Pomgrad 24, Fužinar 20.

ČETRTFINALE, prve tekme (igrajo na dve zmagi), sreda:
ACH VOLLEY – KRKA
CALCIT VOLLEY – ALPACEM KANAL
i-VENT MARIBOR – FUŽINAR SIJ METAL RAVNE
HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV – PANVITA POMGRAD

1. A DOL (Ž), polfinale, prvi tekmi (igrajo na dve zmagi), sobota:
CALCIT VOLLEY - SIP ŠEMPETER
NOVA KBM BRANIK - GEN-I VOLLEY


Mladinski zaključni turnir je pokazal, da ima Slovenija številne nadarjene odbojkarje, pri čemer trije nadarjeni mladinci iz ACH-ja (Marovt, Najdič, Kržič) v tej konkurenci to sezono sploh niso igrali. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Mladinski zaključni turnir je pokazal, da ima Slovenija številne nadarjene odbojkarje, pri čemer trije nadarjeni mladinci iz ACH-ja (Marovt, Najdič, Kržič) v tej konkurenci to sezono sploh niso igrali. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Fužinar vladar med mladinci
ACH bo v četrtfinalu (začenja se že v sredo) igral s Krko, i-Vent Maribor pa s Fužinarjem, ki je po zmagi v Murski Soboti (2:3 je bil boljši od Panvite Pomgrad) končal niz štirih prvenstvenih porazov. Toliko bolj to sezono navdušujejo Fužinarjevi mladinci, ki so bili vso sezono brez poraza (14 tekem, 14 zmag), za piko na i pa so včeraj pred domačimi gledalci zmagali na turnirju Final Four. V polfinalu so z 2:0 (20, 15) premagali Calcit Volley, ki ni bil najbolje uigran, potem ko so se trenerju Gašperju Ribiču pozno pridružili igralci iz različnih selekcij (Jurij Oman tudi iz prve članske ekipe). V drugem polfinalu je SIP Šempeter (J. Podbregar Špes 13 točk) z 2:0 (15, 19) ugnal Brezovico (Juvan 8). V velikem finalu je bil Fužinar (Drevenšek in Ručigaj po 13) s 3:0 (18, 21, 19) boljši od Šempetra (J. Špes Podbregar 12), Brezovica (Purgar 14) pa je za 3. mesto z 2:1 premagala Calcit Volley (M. Okorn 11).

Užitek je priti v dvorano, saj so zelo predani. Čeprav so stari 16 ali 17 let, so kot profesionalci, s srcem in dušo predani odbojki.

Mitja Jež, trener mladincev Fužinarja

"Nenormalno nadarjena generacija"
Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran Matic Drevenšek (letnik 2006), ki je (ob Križaniču) kandidat, da poleti s Slovenijo zaigra na EP-ju do 20 let. Veliko zaslug za uspeh Fužinarja ima trener Mitja Jež, ki ta rod vodi že nekaj let: "To je nenormalno nadarjena generacija. Fantje so bili zlati že v mali odbojki, pa dvakrat med starejšimi dečki, lani so zmagali med kadeti, zdaj še med mladinci. Jedro ekipe bo še nekaj časa skupaj, pogodba fante obvezuje do konca srednje šole, dobivajo tudi manjše štipendije. Užitek je priti v dvorano, saj so zelo predani. Čeprav so stari 16 ali 17 let, so kot profesionalci, s srcem in dušo predani odbojki. Zelo smo ponosni, da imamo takšno generacijo." Dodajmo, da je bil Mitja Jež tudi selektor kadetske reprezentance U-17, ki se je lani prebila na evropsko prvenstvo, v ekipi pa je imel številne igralce svojega kluba (Zmagaj, Slatinšek, Ručigaj, Hribernik, Repnik, zdaj se bo reprezentanci, ki jo prevzema Aleš Hribar, pridružil še Lenart Skudnik).

Tribune dvorane OŠ Prežihovega Voranca so bile polne, navijači (predvsem domači) pa zelo glasni. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Tribune dvorane OŠ Prežihovega Voranca so bile polne, navijači (predvsem domači) pa zelo glasni. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Fužinar na zaključnem turnirju brez izgubljenega niza
Spomnimo, da so na Ravnah vzgojili že številne vrhunske igralce, najbolj znana sta seveda Tine Urnaut in Klemen Čebulj, pa tudi Jan Pokeršnik. Pot do naslova pred glasnimi domačimi navijači nam je Mitja Jež opisal takole: "V prvi polfinale smo šli spoštljivo, saj smo vedeli, da ima Calcit odlične igralce in da moramo pritiskati s servisom. Ustavili smo njihove napade, ki so po moči in hitrosti že blizu članske odbojke. A igrajo precej predvidljivo, tako da smo se lahko dobo pripravili. V finalu smo proti Šempetru odlično začeli, z blokom smo ustavili njihove napadalce, zanesljivo smo dobili prvi niz. V drugem in tretjem nizu so imeli tekmeci do polovice niza vse pod nadzorom, mi smo jih lovili, končnici pa – kot da so moji varovanci prestavili v višjo prestavo. A končni rezultat ni pravi pokazatelj, kako je bila tekma izenačena."