Mariborske odbojkarice so brez izgubljenega niza dobile drugo tekmo v dvorani Lukna. Foto: Miloš Vujinović/BoBo
Mariborske odbojkarice so brez izgubljenega niza dobile drugo tekmo v dvorani Lukna. Foto: Miloš Vujinović/BoBo
Mariborske odbojkarice zanesljivo dobile drugo tekmo

Mariborske odbojkarice so po grenkem porazu v sredo, ko so zapravile vodstvo z 2:0 v nizih, tokrat precej bolje začele in prvi niz dobile s 25:20.

Velik preobrat v drugem nizu
V drugem nizu so zaostajale s 4:11, toda z neverjetno serijo so do konca niza branilkam naslova prepustile le še osem točk (25:19). Odbojkarice Calcita so imele vse preveč težav pri sprejemu servisa, tudi njihov napad ni bil tako učinkovit, saj so s težavo prihajale mimo odličnega bloka domače ekipe.
Sobočanova blestela v tretjem nizu
Uvodne minute tretjega niza so minevale v izenačeni igri, nekaj več od nje so imele ljubljanske odbojkarice, ki so povedle 8:6 in dve točki prednosti obdržale do drugega tehničnega odmora. Tedaj je Anita Sobočan s točko v napadu najprej izenačila rezultat, nato s tremi odličnimi začetnimi udarci ob slabem sprejemu gostij dosegla še tri točke za vodstvo 19:16, ki ga mariborske odbojkarice z zbrano in odločno igro niso več izpustile iz rok.

"Zelo sem zadovoljen z igro naših odbojkaric in tudi z gladko zmago, čeprav v finalnih tekmah sploh ni pomembno, ali zmagaš 3:2 ali 3:0. Pomembno je, da smo izenačili rezultat v zmagah in da se spet vse začenja znova. Naše igralke so nekaj težav imele na začetku drugega niza in tudi v tretjem jim ni šlo najbolje od rok, toda v odločilnih trenutkih so pokazale dovoljšnjo mero borbenosti in predvsem zrelo, zbrano in odločno igro, za kar jim čestitam. V ponedeljek nas čaka novo dokazovanje, in če ponovimo današnjo igro, se lahko marsikaj zgodi," je pojasnil trener Bruno Najdič.
Tretja tekma finala bo na sporedu v ponedeljek v dvorani Tivoli.

Finale, druga tekma:
NOVA KBM BRANIK - CALCIT LJUBLJANA 1:1
3:0 (20, 19, 20)

Nova KBM Branik: Mlakar 18, Blagne, Kaučič 7, Sužnik, Cvetanović 6, Ammerman 1, Vovk, Najdič 2, Keglevič, Planinšec 9, Sobočan 8, Pintar 1, Eržen.

Calcit Kamnik: Grudina 4, Božič, Igličar, Forštnarič, Kučej 3, Kostić 14, Hribar 1, Jerala, Turk, Potokar 4, Koleva 13, Van de Vyver 4.

Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na tri zmage.

Mariborske odbojkarice zanesljivo dobile drugo tekmo