Mitja Gasparini je bil vrsto let eden glavnih adutov slovenske reprezentance. Foto: OZS
Mitja Gasparini je bil vrsto let eden glavnih adutov slovenske reprezentance. Foto: OZS

To bodo edine tekme pred evropskima prvenstvoma, na katerih bosta slovenski članski reprezentanci igrali na domačih tleh. Odbojkarice bodo nastope med elito stare celine začele 18. avgusta v Gentu v Belgiji, odbojkarji pa 12 dni pozneje v Varni v Bolgariji.

"Motivacije nam ne manjka. Vsak igralec je za slovenski dres pripravljen dati vse. Po vrnitvi na treninge smo šele na začetku novih priprav, zato morda naša igra še ne bo popolna, a zagotavljam lahko, da se bomo borili za vsako žogo, kar lahko delno odtehta tudi kakšno napako. Sam se vedno rad vračam v mariborsko dvorano, čeprav še ni minilo veliko časa, odkar sem tam redno igral. Vse navijače vljudno vabim na tribune. S soigralci se bomo potrudili, da pripravimo spektakel tudi na igrišču," je pred dvobojema v domačem mestu povedal reprezentančni sprejemalec Rok Možič.

Četrtkovo dogajanje v Mariboru bo še toliko bolj posebno, saj se bo na tekmi proti Egiptu od aktivnega igranja pri 39 letih poslovil Mitja Gasparini. Dolgoletni reprezentančni korektor je za izbrano vrsto prvič nastopil pri 19 letih. V slovenskem dresu je zbral 221 nastopov. Bil je član selekcij, ki so osvojile srebrni kolajni na evropskih prvenstvih v letih 2015 in 2019 ter zlato (2015) in srebro (2011) v Evropski ligi (2015).

"Vesel sem, da bomo prav mi imeli priložnost, da še zadnjič zaigramo z Mitjo in ga pospremimo v igralski pokoj. Bil je eden tistih prvih motorjev naše reprezentance, eden začetnikov tega, kjer smo danes," je pred posebno priložnostjo dejal reprezentant Alen Pajenk, ki si je z Gasparinijem več kot desetletje delil reprezentančno slačilnico.

Četrtek ob 17.45, ženske:
SLOVENIJA - AZERBAJDŽAN

Moški, ob 20.15:
SLOVENIJA - EGIPT

Petek ob 18.35:
SLOVENIJA - KAMERUN

Slovenske odbojkarice pilijo formo pred EP-jem