18-letna Iza Mlakar (levo) je bila neustavljiva. Foto: Primož Mahkovec
18-letna Iza Mlakar (levo) je bila neustavljiva. Foto: Primož Mahkovec
Nova KBM Branik
Mariborske odbojkarice so blizu 13. naslovu državnih prvakinj. Foto: Thomas Črnčec
Mariborske odbojkarice blizu novega naslova

jkarice Nove KBM Branik so v drugi finalni tekmi državnega prvenstva s 3:1 v nizih premagale Calcit Volleyball.

Mariborčanke so sicer izgubile prvi niz s 24:26, nato pa le postavile stvari na svoje mesto. Izjemno izenačen je bil tretji niz, ki so ga domače dobile s 27:25. V četrtem so branilke naslova hitro ušle in ga na koncu gladko dobile s 25:16.

Igralka tekme je bila komaj 18-letna Iza Mlakar, ki je dosegla 33 točk. Mariborčanke lahko 13. naslov prvakinj potrdijo v soboto, ko bo tretja tekma finala v Kamniku.

Iza Mlakar, igralka Nove KBM Branika: "Proti Calcitu lahko zmagamo le, če je v igri malo napak. Tokrat jih res ni bilo veliko in zasluženo smo se veselili. Naša ekipa je igrala zelo zrelo, pozna se, da trdo treniramo. Ne glede na vodstvo 2:0, prvenstvo še ni končano, tako da v Kamnik potujemo, kot da je rezultat v zmagah 0:0."

Tjaša Turnšek, igralka Calcita Volleyballa: "S sezono smo prezadovoljni, z dosežki smo presegli pričakovanja. Mariborčanke so bile favoritinje finalnih obračunov in odsev tega je njihovo vodstvo 2:0. Upam, da bomo v Kamniku znižali vodstvo tekmic in da se bo boj za naslov prvakinj nadaljeval."

DRŽAVNO PRVENSTVO (Ž)
1. DOL, končnica, finale

Druga tekma:
NOVA KBM BRANIK - CALCIT VOLLEYBALL 2:0
3:1 (-24, 22, 25, 16)

Nova KBM Branik: Mlakar 37, Blagne 4, Kučej 6, Kaučič 9, Ajnihar, Igličar 9, Gričnik, Najdič 2, Starčević 15, S. Planinšec, M. Planinšec, Proković.
Calcit Volleyball: E. Mori 6, Turnšek 14, Božič, Kavčič, Borko 7, Vrhovnik 2, Valenčič 11, N. Mori, Hribar 1, Jerala, Charuk 9, Ščuka 10.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage. Tretja tekma bo v soboto.

Mariborske odbojkarice blizu novega naslova