Odbojka
(3)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 13 glasov Ocenite to novico!
Mariborčanke se veselijo zmage na prvi tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Odbojkarice Nove KBM na p...

Dodaj v

Mariborske odbojkarice na povratno tekmo z lepo prednostjo

Povratna tekma čez dva tedna
11. januar 2017 ob 21:35
Maribor - MMC RTV SLO, STA

Odbojkarice Nove KBM Branika so na prvi tekmi šestnajstine Pokala CEV v dvorani Lukna premagale Calcit Ljubljano s 3:1. Povratna tekma bo 26. januarja v Tivoliju.

Tekma se je začela po pričakovanjih, saj je bila igra v uvodnem nizu izenačena. Na začetku so prevladovale gostje, ki so vodile 8:6, v nadaljevanju so se razigrale gostiteljice in s točkami Ize Mlakar, Marine Kaučič in Saše Planinšec dosegle preobrat (18:13). Ljubljanska vrsta se je v končnici s točkami učinkovitih Olivere Kostić in Slavine Koleve približala na točko (21:20), zasuk pa ji ni uspel in niz so dobile Mariborčanke.

Štajerke so drugi niz začele slabo, si privoščile veliko napak in neustavljiva Kostićeva je to hitro kaznovala. Pri domačih je šepala igra v bloku. Državne prvakinje iz Ljubljane so povedle z 8:4 in nato celo s 13:6. Kljub visokemu vodstvu niso popuščale, povedle so s 24:18 in mirno pripeljale niz do konca.

V tretjem nizu je bila igra spet izenačena. Ekipi sta se menjavali v vodstvu, vendar si nobena ni priigrala občutnejše prednosti. Končnica je bila dramatična. Pri 23:23 je Kostićeva dosegla 24. točko za Calcit, po napaki Urške Igličar je sledilo izenačenje, Mlakarjeva je dosegla 25. točko, nato pa je sledila napaka Koleve za vodstvo Mariborčank v nizih. Domače so v četrtem nizu povedle s 7:3, še zlasti je bila v napadu učinkovita Nika Blagne, in tudi v nadaljevanju niso popuščale.

Bojevite Ljubljančanke so se vendarle vrnile v igro, pri vodstvu Mariborčank z 18:14 so osvojile štiri točke zaporedoma in obetala se je zanimiva končnica. Toda Sobočanova je poskrbela, da se to ni zgodilo. V ključnih trenutkih je dosegla kar pet točk zapored za vodstvo 24:20, piko na i pa je postavila Mlakarjeva.

"Zmaga je dobra spodbuda pred povratno tekmo. Naša igra je bila dobra, lahko bi bila še boljša, toda pomembna je zmaga. Na igro tekmic smo se dobro pripravili, dobro smo trenirali in rezultat ni mogel izostati," je razložila Marina Kaučič.

"Ne vem, kaj je bilo z nami. V mesecu dni so nas Mariborčanke že drugič premagale z enakim rezultatom. Naša igra ni bila na pričakovani ravni, na povratni bo, o tem sem prepričana, veliko boljša," je pojasnila Kostićeva.

POKAL CEV (Ž), šestnajstina finala, prva tekma:
NOVA KBM BRANIK - CALCIT VOLLEYBALL
3:1 (21, -21, 24, 20)

Nova KBM Branik: Mlakar 17, Blagne 13, Košenina, Kaučič 10, Vovk, Najdič 6, Milosavljević, Planinšec 7, Sobočan 18, Jerala, Pintar, Koskelo.

Calcit Ljubljana: Grudina 10, Božič, Mihevc 5, Blažič 7, Pahor, Igličar 3, Zaplotnik, Kostić 27, Jerala, Turk, Koleva 11, Van de Vyver 2.

Povratna tekma bo v četrtek, 26. januarja, ob 18.00 v Tivoliju.

Prijavi napako
Komentarji
GozdniJoža
# 11.01.2017 ob 22:11
Bravo - grdo ste jih razbile!
mkermc
# 12.01.2017 ob 20:36
Sem kar presenečen nad takim rezultatom. Maribor očitno v dobri formi in z dobro klimo v ekipi, Ljubljana pa zgleda kar ne najde poti iz krize. Po posameznicah bi moral biti Calcit boljši, ampak to je ekipni šport in odloča še vse kaj drugega.

@top
Tudi jaz sem glasoval. Dobra ideja za izbor potem pa se najdejo bedaki in vse uničijo. Če bi bil jaz zveza bi še objavil, kdo je to bil. Škoda. Upam da ponovijo anketo, bom z veseljem glasoval še enkrat.
top
# 12.01.2017 ob 11:50
Bravo punce.
Fajn tekma je bila. Zanimiva in napeta.
V Ljubljani pa naprej.
Na odbojka.si je pa eden z goljufijo moj glas zavrgel. Ti, ti,...
Kazalo