Finala si boste lahko ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju. Foto: Aleš Oblak
Finala si boste lahko ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju. Foto: Aleš Oblak

Slovenska prestolnica bo med 2. in 5. avgustom prvič gostila turnir svetovne serije FIVB World Tour pod okriljem Mednarodne odbojkarske zveze FIVB. Za nastop na turnirju, katerega točke bodo prvič štele tudi za svetovno lestvico in posledično za uvrstitev na olimpijske igre, vlada izjemno zanimanje. Dober mesec pred začetkom tekmovanja so organizatorji prejeli prijave kar 36 ženskih in 37 moških dvojic.

Na turnirju bodo nastopili tudi Slovenci, med drugimi državni prvaki Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk ter Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik. Spremljali bomo lahko še Nejca Zemljaka in Jana Pokeršnika, trenutno najuspešnejšo slovensko dvojico na turnirjih svetovne serije, prijave pa so za zdaj oddale še tri slovenske dvojice, Ana Skarlovnik in Jelena Pešić, Kaja Kersnik in Nika Bevc ter Katarina Fabjan in Klara Kregar.

Glavni turnir se bo začel v soboto, 4. avgusta, ob 9.30 uri, in se bo vzporedno odvijal v Črnučah in na osrednjem igrišču sredi Kongresnega trga. V nedeljo bodo ljubitelji odbojke od 10. ure dalje lahko spremljali izločilne boje od četrtfinala naprej. Finalni tekmi, ki bosta ob 21. in 22. uri, si bo mogoče ogledati tudi v neposrednem televizijskem prenosu na TV Slovenija in MMC-ju.