Slovenska odbojkarska reprezentanca bo septembra zaigrala na evropskem prvenstvu na Danskem in Poljskem. V skupini s Finsko, Srbijo in Nizozemsko je želja uvrstitev v četrtfinale. Foto: Aleš Fevžer
Slovenska odbojkarska reprezentanca bo septembra zaigrala na evropskem prvenstvu na Danskem in Poljskem. V skupini s Finsko, Srbijo in Nizozemsko je želja uvrstitev v četrtfinale. Foto: Aleš Fevžer

Čakajo jih testiranja na Fakulteti za šport, znova pa se bodo zbrali 4. avgusta na Rogli. Pred odhodom na EP jih čaka še gostovanje na Slovaškem in v Turčiji ter konec avgusta turnir v Hočah, na katerem bodo igrali proti Bolgariji in Kanadi, ki sta se uvrstili na zaključni turnir svetovne lige, ter Danski. Generalka pred prvo tekmo skupine C na EP, na kateri se bo slovenska reprezentanca v Herningu pomerila s Srbijo, bosta obračuna z belgijsko izbrano vrsto.

Na širšem seznamu za EP so organizatorji igre Dejan Vinčič, Gregor Ropret, Jan Brulec in Matija Jereb, sprejemalci Andrej Flajs, Klemen Čebulj, Alen Djordjevič Kamenik, Jan Klobučar, Jan Planinc, Jan Pokeršnik, Jernej Potočnik in Tine Urnaut, blokerji Matevž Kamnik, Danijel Koncilja, Matej Vidič, Alen Pajenk in Dane Mijatovič, korektorja Mitja Gasparini in Alen Šket ter prosti igralci Aleš Fabjan, Miha Plot in Jani Kovačič. Vabilu selektorja Slabeta so se odzvali vsi igralci.

"Igralci so na prvi zbor prišli s približno takšno voljo, s kakršno so končali dodatne kvalifikacije za nastop na EP. Verjetno so se ob prvem treninga malce spraševali, kaj jim je tega treba, vendar smo to s pogovori hitro rešili. Dejstvo je, da bo teh pet dni na koncu naredilo tisto razliko, ki jo bomo potrebovali za dober rezultat na EP, in prepričan sem, da se že čez mesec dni nihče od igralcev ne bo več spomnil tega, da so morali za pet dni prekiniti svoj odmor, in da se je splačalo potruditi," je po prvem treningu povedal Slabe.

Po Rogli se bodo odbojkarji preselili v Maribor, od koder bo 13 ali 14 igralcev odpotovalo na Slovaško na prijateljski tekmi proti petouvrščeni ekipi z zadnjega EP. Tudi zaključni del priprav bodo imeli v Mariboru, kjer se bodo 13. in 14. septembra pomerili še z Belgijci.