ACH Volley se iz Stožic znova seli v Tivoli. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
ACH Volley se iz Stožic znova seli v Tivoli. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ljubljanski odbojkarji za polfinale Pokala CEV

V polfinale jih vodi kakršna koli zmaga ali pa uspeh v zlatem nizu, ki bi bil odigran ob zmagi Belgijcev. Roeselare je trenutno tretja najboljša belgijska ekipa. Čeprav v domačem prvenstvu ne blesti, si Ljubljančani ne smejo privoščiti podcenjevanja.

Šket: Tivoli do domačih prijaznejša dvorana
"Ne glede na zmago na prvem srečanju moramo biti še kako previdni. Roeselare je nedvomno pokazal svojo kakovost in potrdil naša predvidevanja, da je odlična ekipa, čeprav letos ni igral v Ligi prvakov. Na drugi tekmi moramo zagotovo veliko več narediti sami, tako na sprejemu kot na servisu, vsekakor pa tudi zmanjšati število napak. Prav tako bo treba imeti ves čas tekme pod nadzorom dva najboljša napadalca Roeselareja, Hendrika Tuerlinckxa in Sama Derooja, ki sta nam povzročala največ težav," poudarja trener Igor Kolaković.

Igralci ljubljanske ekipe so zelo zadovoljni, da bo tekma v Tivoliju, ki naj bi imel večjo dušo kot dvorana Stožice, v kateri so v zadnjih dveh sezonah igrali tekme Lige prvakov. Pod Rožnikom so dosegli svoje največje uspehe, zato verjamejo, da bodo tudi tokrat uspešni. "Tivoli je vsekakor do domačih prijaznejša dvorana. Gledalci so tako rekoč poleg igrišča, zato na nas tudi bolj vplivajo. Če bodo navijači napolnili dvorano in bili glasni kot do zdaj, bodo zagotovo dodaten igralec," si podporo polnega Tivolija želi korektor Alen Šket.
Pokal CEV, četrtfinale, povratna tekma
Sreda ob 18.00 (Tivoli):
ACH VOLLEY - KNACK ROESELARE 3:2
V odebeljenem tisku je izid prve tekme.

Ljubljanski odbojkarji za polfinale Pokala CEV