Slovensko odbojkarsko reprezentanco prihodnji konec tedna čaka prvi kvalifikacijski turnir za EP 2015 v Vroclavu. Foto: Ervin Čurlič
Slovensko odbojkarsko reprezentanco prihodnji konec tedna čaka prvi kvalifikacijski turnir za EP 2015 v Vroclavu. Foto: Ervin Čurlič
Srbija v Kanalu še drugič boljša od Slovenije
Odbojkarji v Kanalu klonili proti Srbom

Slovenska izbrana vrsta se pripravlja na kvalifikacijske nastope za EP 2015. Danes je dobila še tretjega tekmeca v kvalifikacijski skupini. Na dveh turnirjih, prvi bo že naslednji konec tedna v Vroclavu, bo poleg Poljske in Latvije igrala še z Makedonci.
Mitjo Gasparinija, s 25 točkami najučinkovitejšega Slovenca na prvi tekmi, je selektor Luka Slabe na drugi tekmi pustil na klopi, Alen Šket pa ni bil tako učinkovit, a je z 12 točkami skupaj s kapetanom Tinetom Urnautom in Janom Pokeršnikom vseeno najučinkovitejši v slovenski vrsti.
V soboto sta se ekipi do prvega tehničnega odmora menjavali v vodstvu, po Radićevi napaki pa je Slovenija kot prva nasprotnikom pobegnila za tri točke (10:13), vendar so po zaslugi razigranega Uroša Kovačevića, nekdanjega igralca ACH Volleyja in bloku Okolića prišli do prednosti štirih točk (19:15).

Slovenci so imeli nekaj težav na sprejemu in z izvedbo napada, pa tudi servis ni bil več tako prodoren kot predtem. Prav po napaki Pajenka na servisu so Srbi prišli do prve zaključne žoge za vodstvo z 1:0 v nizih, izkoristili pa so drugo.

Kovačević vseskozi pretil Slovencem
V drugem nizu so Slovenci z dobrimi servisi povzročali težave srbskim sprejemalcem in z dvema zaporednima asoma Pajenka prišli celo do prednosti petih točk (17:12). Še bližje izenačenju v nizih so bili po uspešnem napadu Gasparinija, ko so povedli z 20:14. Toda namesto, da bi niz zanesljivo dobili, so gostom dovolili, da so preko Nikole in Uroša Kovačevića prišli celo do treh zaključnih žog, ki pa so jih ubranili. Na koncu so niz dobili (28:26). V tretjem nizu sta bili do 13. točke ekipi izenačeni, na drugi tehnični odmor pa so s prednostjo treh točk odšli srbski odbojkarji. Ko so jih z dvema zaporednima točkama Urnauta Slovenci ujeli, se je zdelo, da se obeta še ena zanima končnica, toda do nje ni prišlo, spet pa jo je slovenski ekipi zagodel Kovačević, ki je imel največ zaslug, da je Srbija povedla s 23:19.

Krsmanovićeva točka za zmago
V četrtem nizu so bili Srbi tisti, ki so iz rok izpustili visoko vodstvo, kajti pred drugim tehničnim odmorom so si priigrali štiri točke prednosti (14:10), toda na servis Vinčiča, je Slovenija na drugi tehnični odmor odšla s prednostjo dveh točk. Z dobro igro so slovenski odbojkarji nadaljevali do konca niza, v katerem je Gasparini dosegel sedem točk, za tie-break pa je poskrbel Pokeršnik. V njem so bili ves čas s točko ali dvema v prednosti izbranci Igorja Kolakovića, nekdanjega trenerja ACH Volleyja, vendar je bil po napaki Petkovića na servisu izid na enajsti točki izenačen. Žal zadnjič na tekmi, kajti dve zaporedni napaki slovenske ekipe sta srbski prinesli prednost dveh točk (13:11), po novi napaki domačih odbojkarjev pa so gostje prišli še do dveh zaključnih žog za končno zmago. Že kar prvo je z blokom izkoristil Krsmanović.

Prijateljska tekma, Kanal, sobota:
SLOVENIJA - SRBIJA
2:3 (-21, 26, -20, 19, -12)

Slovenija: Pajenk 11, Šket, Gasparini 25, Plot, Vinčič 2, Mijatovič, Koncilja 8, Klobučar, Urnaut 10, Pokeršnik 7, Ropret 1, Kovačič – libero1, Čebulj 15, Pavlovič. Selektor: Luka Slabe.

Srbija: N. Kovačević 18, U. Kovačević 23, Buculjević, Stoilović, Katić, Radić 11, Petković, Starović 15, Brđović 7, Majstorović – libero1, Rosić – libero2, Krsmanović 1, Okolić 3. Selektor: Igor Kolaković.

Srbija v Kanalu še drugič boljša od Slovenije
Odbojkarji v Kanalu klonili proti Srbom