Slovenski odbojkarji morajo sijajnemu nizu desetih zmag postaviti še piko na i. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski odbojkarji morajo sijajnemu nizu desetih zmag postaviti še piko na i. Foto: www.alesfevzer.com
Ropret: Proti Poljakom smo favoriti
Odbojkarji po zmago v Evropski ligi

Slovenci so v Evropski ligi nanizali deset zaporednih zmag proti reprezentancam Turčije, Hrvaške, Belorusije, Romunije in Grčije. Tako na Poljsko odhajajo z le enim ciljem, osvojiti prvo mesto in si prvič do zdaj priigrati nastopanje v najmočnejšem in najbolj cenjenem odbojkarskem tekmovanju.

Žreb je določil, da se bodo Slovenci v četrtkovem polfinalu, ki se bo začel ob 17.00, pomerili s Poljsko, medtem ko je drugi polfinale Makedonija - Estonija.

Selektor Andrea Giani se z nasprotnikom v polfinalu ne obremenjuje. "Povsem vseeno mi je," pravi italijanski selektor na slovenski klopi, ki je tako še enkrat potrdil, kar ponavlja že ves čas, in sicer, da je za vrh treba premagati vsakogar.

Pokeršnik: Motiv je velik, pričakujem zmago
Sprejemalec Jan Pokeršnik verjame, da je prav ta ekipa tista, ki lahko poskrbi za preboj v Svetovno ligo: "Že v preteklih letih, predvsem pa letos, smo si v evropski ligi nabrali veliko izkušenj. Mislim, da smo kot ekipa bolj odrasli, igralci se med seboj še bolj poznamo in smo bolj povezani, tako da je tudi sama ekipa nekako dobila svoj karakter. Že zato menim, da nam bo na zaključnem turnirju lažje. Dozdajšnje delo smo opravili odlično, saj smo zmagali na vseh desetih tekmah. Sicer se zavedamo, da nam na Poljskem ne bo lahko, saj v polfinalu igramo proti domačinom, pričakujemo tudi polno dvorano, a je motiv zares velik in pričakujemo zmago," pravi Pokeršnik.

Katerih dvanajst odbojkarjev bo odpotovalo v Walbrzych, bo selektor Giani sporočil drevi, po večernem treningu.

EVROPSKA LIGA

ZAKLJUČNI TURNIR, Walbrzych

POLFINALE

Četrtek ob 17.00:
SLOVENIJA - POLJSKA

Ob 20.00:
ESTONIJA - MAKEDONIJA

Finale bo v petek. V Svetovno ligo se uvrsti zmagovalec zaključnega turnirja.

Ropret: Proti Poljakom smo favoriti
Odbojkarji po zmago v Evropski ligi