Andrej Flajs in soigralci so uspešno začeli novo sezono. Foto: www.alesfevzer.com
Andrej Flajs in soigralci so uspešno začeli novo sezono. Foto: www.alesfevzer.com

V pretekli sezoni najboljši slovenski odbojkarski ekipi sta svojo tekmo drugega kroga prve odbojkarske lige odigrali že danes. Kamničane konec tega tedna čaka prvi turnir v letošnji prenovljeni srednjeevropski ligi, ko bodo v Innsbrucku igrali z domačini in Panvito Pomgradom, Ljubljančani bodo svoj prvi turnir v srednjeevropski ligi gostili prihodnji ponedeljek. V dvorani Tivoli bodo igrali z Amstettnom in Mladostjo iz Kaštele.

Gostujoči odbojkarji so v prvem nizu ob prvem tehničnem odmoru vodili za točko, ob drugem po uspešnem napadu Tončka Šterna za dve, toda z dvema blokoma so po začetnem vodstvu povedli domačini (18:17). Gostujoči trener Brumen je odgovoril s polminutnim odmorom, pri zaostanku dveh točk (20:22) še z drugim. Brulec je z blokom poskrbel za izenačenje (23:23), toda Samuel Walker je z novim blokom ACH Volleyju prinesel zmago v uvodnem nizu.

Tudi drugi niz je do drugega tehničnega odmora prinesel izenačeno igro, s petimi zaporednimi točkami, zadnje tri je dosegel Andrej Štembergar Zupan, pa so Kamničani domačinom pobegnili za pet točk (20:15). Ljubljančani so se gostom še približali na dve točki zaostanka (19:21), toda po polminutnem odmoru so Kamničani prišli do petih zaključnih žog za izenačenje na 1:1 v nizih. Po napaki Walkerja so izkoristili drugo.

Tretji niz so bolje začeli državni prvaki, ki so povedli s 4:1. Po polminutnem odmoru so Kamničani vzpostavili ravnotežje, tudi povedli (14:13), toda z dvema asoma Jerneja Terpina, ki je ob koncu drugega niza vstopil na igrišče, je ACH Volley gostom pobegnil na 19:14. Kamničani so se jim pred končnico niza še približali na dve točki zaostanka (20:22), a preobrata ni bilo.

V četrtem nizu so Ljubljančani z dvema dobrima servisoma Maria Koncilje prišli do vodstva z 10:7, z blokom Roka Satlerja, ki je v igro vstopil sredi tretjega niza, že z 11:7, ko so z novim blokom, tokrat Koncilje, domači odbojkarji povedli z 18:12. Vodili so tudi že s 24:18, toda s serijo odličnih servisov Štembergar Zupana so se jim Kamničani približali le na točko zaostanka, vendar je Kozamernik preprečil popoln preobrat.

2. krog:
ACH VOLLEY - CALCIT VOLLEYBALL
3:1 (23, -20, 22, 23)

ACH Volley: Flajs 4, Jereb, Kozamernik 9, Purič, Walker 16, Satler 1, Pleško, Jurić, Donik, Mochalski 18, Terpin 5, Ledinek, Koncilja 10, Kumer.

Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 4, T. Štern 22, Vidmar, Štembergar Zupan 18, Brulec 3, Lakner 8, Kotnik 10, Videčnik, Konjedic.




Sreda:
SIP ŠEMPETER - PANVITA POMGRAD

Petek:
MARIBOR - ASTEC TRIGLAV

Sobota:
FUŽINAR METAL RAVNE - SALONIT ANHOVO

KRKA - NATIONAL ŽIROVNICA