ACH je na prvi tekmi z 0:3 izgubil proti italijanski Modeni. Foto: BoBo
ACH je na prvi tekmi z 0:3 izgubil proti italijanski Modeni. Foto: BoBo

Glede na sestave ekip je bilo že pred začetkom tekmovanja jasno, da se bosta v skupini F ACH Volley in Vojvodina borila za tretje mesto v skupini, prvi tekmi pa sta to samo dokazali. Srbi so gladko izgubili proti Gdansku, Slovenci pa proti Modeni.
O tretjem mestu, ki prinaša nadaljevanje evropske sezone v Pokalu CEV, bosta tako bržkone odločala njihova medsebojna obračuna.

Vojvodina v svoji ekipi nima zvezdnikov, najbrž je še najbolj znano ime Borislav Petrović, ki je pred leti igral tudi za Ljubljančane. Organizator igre ljubljansko zasedbo pozna, jo ceni, pričakuje pa izenačeno tekmo, v kateri bodo odločale malenkosti. "Na ljubljanski strani so izkušnje, saj ACH že nekaj časa igra v ligi prvakov. Zato bo zahteven tekmec, a mi, ki takih izkušenj nimamo, vseeno želimo zmagati," je dejal Petrović.

Podobnega mnenja in želje imajo tudi pri ACH Volleyju. Zavedajo se, da je Vojvodina kakovostna ekipa, kar koncu koncev dokazuje tudi njen lanski uspeh, ko je po finalni zmagi nad lizbonsko Benfico osvojila Pokal Challenge. A menijo, da ni nepremagljiva. Varovanci Bogdana Kotnika so v Novi Sad odšli z dobrimi občutki, saj so dobili zadnje dve prvenstveni tekmi. Nekaj težav jim povzroča poškodba kolena Maria Koncilje, ki najbrž ne bo igral, vsi drugi igralci pa so zdravi in tekmo nestrpno pričakujejo.

LIGA PRVAKOV

SKUPINA F, 2. krog


Sreda ob 20.00:
VOJVODINA - ACH VOLLEY

Četrtek ob 20.30:
MODENA - LOTOS TREFL GDANSK

Lestvica:                          
LOTOS TREFL GDANSK   1  1 0  3:0  3
MODENA               1  1 0  3:0  3
ACH VOLLEY           1  0 1  0:3  0
VOJVODINA            1  0 1  0:3  0