Big Ben bo imel na dan odprtja iger posebno vlogo. Foto: EPA
Big Ben bo imel na dan odprtja iger posebno vlogo. Foto: EPA
V Londonu velike težave s prometom

Puške, ki so vedno krojene po meri posameznika, so za vsakega strelca nekaj posebnega. Letos je v Sloveniji že izginila puška našega najboljšega strelca Rajmonda Debevca, ki so mu jo izmaknili nepridipravi. V ponedeljek pa bi na olimpijskem prizorišču v Londonu brez puške skoraj ostala tudi mlada strelka Živa Dvoršak. Ob pristanku na londonskem letališču njenega orožja ni bilo med prtljago. Po večurnem čakanju je Dvoršakova nato na srečo le dobila svoj športni rekvizit.

Big Ben bo zvonil kar tri minute
Znameniti londonski Big Ben bo na prvi dan olimpijskih iger prvič po letu 1952 in pogrebu kralja Georga VI. zazvonil zunaj običajnih ur. Na tisoče zvonov po Veliki Britaniji se bo v petek, 27. julija, med 9.12 in 9.15 zjutraj združilo, potem ko je bilo za to priložnost izdano posebno dovoljenje.

Brazilci ostali brez vratarja Cabrala
Brazilska nogometna reprezentanca je zaradi poškodbe desnega komolca ostala brez vratarja Rafaela Cabrala. V vratih ga bo zamenjal Fiorentinin Neto, 19-letni Milanov mladinec Gabrial pa bo očitno na klopi za rezerve. Vseeno bo selektor Mano Menezes vpoklical še dodatnega vratarja. Brazilci so z Neymarjem, Hulkom in drugimi superzvezdniki favoriti olimpijskega turnirja.

Aramnau dokončno odpovedal nastop
Branilec olimpijskega zlata iz Pekinga v kategoriji do 105 kg Andrei Aramnau je odpovedal nastop v Londonu zaradi poškodbe stegna.

Švicarji ostali zvesti tenisačem, na vrsti Wawrinka
Švicarsko zastavo bo na slavnostnem odprtju olimpijskih iger v petek nosil teniški igralec, tako kot že v letih 2004 in 2008 - a tokrat ne zvezdnik Roger Federer, temveč Stanislas Wawrinka. Bolgarska zastava pa bo v petek v rokah telovadca Jordana Jovčeva, ki bo pri 39 letih nastopil že na šestih olimpijskih igrah.

McCartney zaljubljen v Bolta
Sir Paul McCartney, član nekdanje legendarne glasbene skupine The Beatles, navija za Jamajčana Usaina Bolta. “Sem velik oboževalec atletike. Če je na televiziji, ne zapustim hiše. Seveda ljubim tek na 100 metrov in nujno moram videti Bolta. Ne verjamem, da ga bo letos kdo premagal,” je v ponedeljek za BBC dejal 70-letni McCartney.

Vpoklicali še 1.200 vojakov
Britanske oblasti so za varovanje vpoklicale še dodatnih 1.200 vojakov, tako bo na igrah za varnost skrbelo skupaj okoli 18.200 vojaških oseb. Z dodatnim osebjem prireditelji zapolnjujejo praznino, ki je nastala, ker podjetje G4S ni zagotovilo 10.500 varnostnikov, kot je bilo sprva načrtovano.

V Londonu velike težave s prometom