Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Tina in Veronika vesta, da se zadnja napaka ne bi smela zgoditi. Japonki sta iskali svojo priložnost in jo tudi dobili. Vesel sem, da sta Japonki na koncu tam, kjer sta (5. mestu, op. a.).

V torek so bila moja navodila jasna: naj jadrata čisto, brez neposrednega stika s konkurenco in naj bosta hitri na vodi. To vesta že štiri leta. Na sporedu so bile tri regate in zelo veliki pritiski na vse jadralke. Izpeljali sta vrhunsko in če te "usrane" regate oziroma protesta ne bi bilo, bi bili drugi.

Žal mi je, verjamem, da bo to prišlo še za njima. Najbolj se bosta tepli sami. Dokazali sta, da znata jadrati bolje, kot olimpijski prvakinji, če to hočeta in želita.

Medaljo sta leta 2014 izgubili že na SP-ju v Santanderju, ko sta bila peti. Neumno zvračanje na oznaki ju je stalo medalje. Verjamem pa, da sta "material" za kolajno. Mogoče jaz nisem dovolj in potrebujeta nekoga drugega, ki ju bo pripeljal do medalje. Naj čas pokaže svoje.
Trener Tomaž Čopi po nesrečnem šestem mestu jadralk Tine Mrak in Veronike Macarol na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Kot je znano, sta bili Primorki v torek v osmem plovu po protestu Japonk diskvalificirani in sta ostali brez realnih možnosti za medaljo.

Vir: TV Slovenija