Slovensko rokometno reprezentanco v torek zvečer nedvomno čaka še ena težka tekma. Začetek ob 21.40. Foto: www.alesfevzer.com
Slovensko rokometno reprezentanco v torek zvečer nedvomno čaka še ena težka tekma. Začetek ob 21.40. Foto: www.alesfevzer.com
Jose Toledo
22-letni in 193 cm visoki Jose Toledo, član Wisle Plock, je Poljakom nasul sedem golov. Foto: Reuters

Brazilija je na krilih fanatičnih navijačev v Areni do Futuro zmagala s 34:32 in napovedala, da se želi na domačih olimpijskih igrah boriti za visoka mesta. Strelsko sta se najbolj izkazala desni zunanji Jose Guilherme Toledo, ki je dosegel sedem golov, in levi zunanji Thiagus dos Santos s petimi.


Postavi Slovenije in Brazilije.


Janc upa, da bo dvorana ponesla tudi Slovenijo

"Na Brazilijo se še nismo posebej pripravljali, za to imamo v ponedeljek ves dan časa. Igralci nismo gledali njihove tekme s Poljsko, vsaj skupaj ne, ogledal si jo je selektor, ki je zagotovo opazil pomembne stvari. Definitivno bomo igrali pred polno dvorano, upam, da to ne bo poneslo le Brazilcev, ampak tudi nas. Glavna stvar bo, da ostanemo zbrani ves čas tekme in da igramo boljšo obrambo, kot smo jo igrali proti Egiptu, vsaj v prvem polčasu. Težko pa ocenjujem, ali je v tem trenutku boljši Egipt ali Brazilija,"
je dejal junak zmage nad Egiptom Blaž Janc.

Vujović: Brazilska želja po dokazovanju nima meja
Selektor Veselin Vujović tudi Brazilce ocenjuje kot rokometne "eksote", kar pa ne pomeni, da jih podcenjuje. "Brazilci so že pripravili presenečenje, tudi na drugih tekmah je bilo nekaj nepričakovanih izidov. Neevropske reprezentance imajo ogromen motiv, dajejo več od svojega maksimuma. Ena od takih reprezentanc je tudi Brazilija, njen dodatni plus je, da igra doma in ima veliko podporo navijačev. Njihova borbenost je na fanatični ravni, podobno kot pri Egiptu, njihova želja po dokazovanju nima mej. A po drugi strani bi bila za nas, potem ko smo uspešno prebili led in se napolnili s samozavestjo, lahko tekma proti gostiteljem lažja. Jasno je, da hočemo zmagati, jasno, da se hočemo pokazati Slovencem doma v najboljši luči. Želim, da nas bi gledala vsa Slovenija, proti Egiptu nas zaradi pozne ure ni, zdaj pa bo ura primernejša," je svoje želje izrazil selektor.

V Katarju zmaga Slovenije s 35:32
Slovenija se je z Brazilijo pomerila na lanskem svetovnem prvenstvu v Katarju, ko je slavila zmago s 35:32. Eden ključnih slovenskih mož je bil Marko Bezjak, ki je nekaj minut pred koncem pri zaostanku s 33:32 zabil dva gola. Brazilci so se tedaj prikazali v lepi luči, predvsem veliko preglavic je Slovencem povzročal njihov obrambni "pressing" in dokaj kaotična igra v napadu, odpor južnoameriških rokometnih velikanov pa so zlomili šele v zadnjih trenutkih tekme. Po tej zmagi so si slovenski rokometaši izborili nastop v osmini finala. Slovenci so nato novembra lani z Brazilci igrali tudi na pripravljalnem turnirju v Nemčiji in zmagali z 38:27.

Tekma se bo v torek začela ob 21.50 po slovenskem času. Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.

Skupina B, 2. krog

Torek ob 16.30:
NEMČIJA - POLJSKA

Ob 21.40:
BRAZILIJA - SLOVENIJA

Sreda ob 0.50:
EGIPT - ŠVEDSKA

Lestvica:                            
NEMČIJA             1  1  0  0  +3  2
BRAZILIJA           1  1  0  0  +2  2
SLOVENIJA           1  1  0  0  +1  2
EGIPT               1  0  0  1  -1  0
-------------------------------------
POLJSKA             1  0  0  1  -2  0
ŠVEDSKA             1  0  0  1  -3  0