OI 2018
Marcel Hirscher
28-letni Marcel Hirscher (v sredini) je izjemni karieri postavil piko na i - osvojil je zlato olimpijsko medaljo, ki mu je še edina manjkala v vitrini. Foto: Reuters
Marcel Hirscher
Marcel Hirscher je dosanjal svoje sanje. Foto: Reuters
Marcel Hirscher
Marcel Hirscher se veseli druge olimpijske medalje, prve zlate. Foto: Reuters
Štefan Hadalin
Štefan Hadalin je v slalomu dosegel 7. čas. Foto: Reuters

Marcel Hirscher prvič olimpijski prvak

Taktična napaka Hadalina
13. februar 2018 ob 03:30,
zadnji poseg: 13. februar 2018 ob 07:43
Pjongčang - MMC RTV SLO

Marcel Hirscher je s 55 zmagami v svetovnem pokalu drugi najuspešnejši alpski smučar, pri 28 letih pa se lahko končno pohvali še kot olimpijski prvak.

Avstrijec je v sploh prvi tekmi alpskih smučarjev v Koreji slavil v kombinaciji. Svoje delo je odlično opravil že v smuku, kjer je dosegel 12. čas, nato pa s prvim časom slaloma osvojil zlato. Medalji v sploh zadnji kombinaciji na olimpijskih igrah sta osvojila še Francoza Alexis Pinturault (10. po smuku) in Victor Muffat Jeandet (29.).

Hirscher ni občutil pravega veselja
"Ni bilo zabavno. Sploh se ne morem preveč veseliti, ker je bilo tako težko. Dopoldne mi je uspel zelo dober nastop, to je bil smuk kariere, v slalomu pa sem znal to spremeniti v zlato. Izkoristil sem že prvo priložnost za zlato medaljo in pritiska ne bo več," je povedal Hirscher, ki gre lahko zdaj sproščeno še po zlati medalji v veleslalomu in slalomu.

Taktična napaka Hadalina
Solidno sta nastopila Štefan Hadalin, ki je osvojil osmo mesto, deseti pa je bil Klemen Kosi. Hadalin, specialist za slalom, je bil po nastopu razočaran, saj mu je 21. čas smuka omogočal napad na najvišja mesta. "Mogoče je bila kriva taktična napaka, ker sem se slaloma lotil preveč rezervirano. Ocenil sem namreč, da je postavitev bolj zavita, to pa se je izkazalo za napako. Psihično sem se dobro pripravil, bil sem sproščen, a že od prvih vrat sem preveč zavijal in nisem razvil dobrega tempa," je nastop ocenil Hadalin.

Neposrečeni smuk Klineta
Martin Čater
, ki je bil s 13. mestom najboljši Slovenec na smuku, je odstopil že po nekaj slalomskih zavojih. Boštjan Kline se je po neposrečenem smuku (42. čas) odločil, da slalom izpusti.

Svindal se je slalomu odpovedal
Kombinacijski smuk so skrajšali, najhitrejši čas je dosegel Nemec Thomas Dressen, ki je bil na koncu deveti. Na smuku je bil drugi Aksel Lund Svindal, ki se je preventivno odpovedal slalomu, saj vse stavi na nastopa v hitrih disciplinah.

Končni vrstni red:           
 1. M. HIRSCHER     AVT   2:06,52
 2. A. PINTURAULT    FRA    +0,23
 3. V. MUFFAT JEANDET  FRA    1,02
 4. M. SCHWARZ     AVT    1,35
 5. T. LIGETY      ZDA    1,45
 6. T. MERMILLOD BL.  FRA    1,50
 7. K. JANSRUD     NOR    2,15
 8. Š. HADALIN     SLO    2,42
 9. T. DRESSEN     NEM    2,44
10. K. KOSI       SLO    2,85
Odstop: Čater (13. po smuku), Mayer  
    (3.), Fill (6.), ...      
 
Vrstni red po smuku:          
 1. T. DRESSEN     NEM   1:19,24
 2. A.-L. SVINDAL    NOR    +0,07
 3. M. MAYER      AVT    0,13
 4. K. JANSRUD     NOR    0,27
 5. C. INNERHOFER    ITA    0,53
 6. P. FILL       ITA    0,68
 7. V. KRIECHMAYR    AVT    0,72
 8. D. PARIS      ITA    0,77
 9. J. GOLDBERG     ZDA    0,78
10. A. PINTURAULT    FRA    1,04
...                  
12. M. HIRSCHER     AVT    1,32
13. M. ČATER      SLO    1,33
16. K. KOSI       SLO    1,37
21. Š. HADALIN     SLO    1,91
43. B. KLINE      SLO    3,18
 
 
VIDEO
Hirscher prvič olimpijski prvak
VIDEO
Reportaža z moške kombinacije
VIDEO
Hirscher z zlatom postavil piko na i izjemni karieri
VIDEO
Zlati slalom Hirscherja
VIDEO
Hadalin v slalomu do osmega mesta
VIDEO
Smukaški nastop Hadalina in Kosija
VIDEO
Dressen s številko ena najhitrejši na smuku

A. G., S. J.
Prijavi napako
Komentarji
Demosten18
# 13.02.2018 ob 06:11
Tele OI so zaenkrat zal pokazale dve stvari in sicer:

1. Rezultati so porazni, kar se nenazadnje zgodi (padec forme, smola,...), zal pa se vse bolj zdi, da je pravi razlog drugje in sicer v pomankanju motivacije in totalni odsotnosti športnega duha ter tekmovalnosti kar je temelj za kakrsnikoli boljsi sportni dosezek. Pri nasih dejansko dobis obcutek, da so res turisti, nekateri so se prisli na OI z ocetom malo razgledat in bodo sedaj koncali kariere (pri 18ih), drugi javno priznavajo, da jim tekmovalni uspeh ne pomeni vse (Kline), spet drugim je najbolj vazna slika na instagramu, nekateri ocitno nimajo vec prave motivacije (skakalci) itd., itd. Marsikdo ni maral Tine in Petre Majdic (primer), ampak oni dve sta bili rojeni sampionki, nepopustljivi garacici, ki jima je bil sportni uspeh vse. Zato sta tudi uspeli.

2. OKS in SZS sta totalni nesposobni in tale nasa odprava je smesnica. Zastavonosa je ocitna sla v Korejo nosit samo zastavo, izbor nosilca prek facebooka (!!!) je bil itak diletanski in je sigurno zmotil enega izmed sportnikov, ki bi dejansko lahko kaj osvojil pri pripravah, na OI so ljudje, ki nimajo tam kaj pocet, tako tekmovalci kot spremljevalci, stvari so vodene amatersko, kot da smo kaki eksoti, ki smo prvic na OI. Dejansko bi slovenska javnost (ki nenazadnje to PLACA in zato je zmerjanje s kavcarji butasto) tokrat MORALA zahtevati odgovornost, ki je nosilci funkcij itak ne bodo prevzeli. Izgovori v smislu, ni vec Tine zato pac ji vec medalj so pricakovani ampak popolnoma nezadostni.

P.S. tudi, ce po nekem cudezu nekdo osvoji medaljo, to ne zmanjsuje amaterizma OKS.
zmajmun
# 13.02.2018 ob 07:30
hiršer se muči 46 sekund, naš velemojster čater opravi vse v treh sekundah
Kerlc1
# 13.02.2018 ob 04:55
"Čater le stotinko za Hirscherjem." Fantastičen naslov. Kot da bi šlo za (vele)slalom. Sicer pa - Marko Vukičević iz Ljubljane je prehitel Klineta za 1.11 sekunde!!!
Warbird
# 13.02.2018 ob 04:36
Haha, Kline trenira SAMO smuk, Hirscher odpelje en smuk na 4 leta, pa nazge Klineta za 2s ... zdaj se pa ze smesi ! Ce nima motivacije al kaj je rekel da so mu druge stvari pomembnejse, naj neha cas zapravljat in se jim posveti ! Ker to je ... vec kot smesno ze !
Bivši uporabnik
# 13.02.2018 ob 06:58
Ja to so pa ene najbolj turističnih olimpijad od Sarajeva sem. Naši turisti ne razočarajo. Čakam Marušo Ferk in njene zgode in prigode. Zastavonoša Fabjanova sploh ne bo nastopala, ker se ni uvrstila v reprezentanco. Nesojeni zastavonoša Fak ne ve, ali bi tekel ali ne, tudi z brzostrelko ne bi pokril vse tarče. Skakalci brez vzgonskega vetra na puklnu, sankač - wtf - sankač se jevozil po zadnjici, danes pa še Kline za žebljico na glavico - specialjist za smuk debelo za slalomisti. Kdo je sponzor te bedaste odprave Kompas, Sonček ali kaka druga turistična agencija?
MazeFan
# 13.02.2018 ob 07:22
Skrajsan smuk in celoten slalom, fis se res heca. Vec kot ocitno imajo oni svojega favorita
Shyni
# 13.02.2018 ob 04:50
Haha hadalin, kot slalomist, ki občasno trenira superveleslalom debelo sekundo pred klinetom...
mend055
# 13.02.2018 ob 08:02
Kot nepoznavalec alpskega smučanja ali kateregakoli športa pa moram vseeno svetovati temu fantu Hadalinu in množici naših športnikov, da so olimpijske igre eno, z eno priložnostjo v vsaki disciplini in da je zato EDINA TAKTIKA VEDNO POPOLN NAPAD!
Potem pa nič hudega če osvojiš kako medaljo ali pa da si poln snega kot posledica padca.
Bivši uporabnik
# 13.02.2018 ob 05:20
Hirscher pred vsemi nasimi OMGGGGGGGVV.

In bravo Stefan!!! Kaksna voznja za slalomista
sssitrap
# 13.02.2018 ob 04:36
haha, kline dve sekundi počasnejši od hirscherja. to je že prav tragikomika.
Bubi-Schumi
# 13.02.2018 ob 08:00
Po smukaških treningih me njegovi zaostanki sploh niso skrbeli. Tudi na tistem drugem treningu, ki je potekal na skrajšani progi. Na tekmi potem pokaže nekaj popolnoma drugega, tudi več tvega, še posebej na skokih. Podobno je bilo v Beaver Creeku, pa v St. Moritzu. Danes na tistem zgornjem skoku zelo daleč, sama smukaška vožnja na tem agresivnem snegu lepa na pogled, brez večjih napak. Zanj zelo dober smuk in 12. mesto. Že tako si zasluži poklon, da se sploh udeleži kombinacije. Edini slalomist iz elitne sedmerice, ki pride na štart. To pove dovolj. Če je vse na kožo slalomistom, zakaj pa potem Kristoffersen, Gross, Myhrer ne pridejo na štart kombinacije?! Ni vse tako enostavno! Je treba tudi smuk odpeljat in priti med 30. Poleg Hirscherja si upajo na štart še Schwarz, Pinturault, pa Aerni. Je pa Marcel res car... po enem letu, ko je nazadnje vozil kombinacijo in nazadnje vozil s smukaškimi smučmi se odloči, da bo na teh OI poizkusil s kombinacijo, gre na vse smukaške treninge, danes na tekmi v smuku pride med 30 in potem v težkih pogojih v spodnjem delu z dobrim slalomom do zlata. Bravo in še enkrat bravo!
Luigi811
# 13.02.2018 ob 05:56
Kaj kline se je na kuhancka vmes ustavil?
crtomirjansa
# 13.02.2018 ob 04:08
Super, ravno vstanem za kavico pred sihtom, pa vidim da je smuk, na tole bi de pa lahko navadil pred sluzbo.
Sicer pa dragi forumasi, treba bo nekaj ukrenit in pritisnit na olimpijski komite, ki brije norca iz nas drzavljanov.
Placevanje zastavonos, upokojenih 18letnic, sank malo pocasnejsih od dedka mraza, kontejnerjev cutim sLOVEnijo je milo receno posmeh vsem nam. Ob vseh problemih, ki jih imamo, mi mecemo denarce za razne OI, Evrovizije in ostale podobne dogodke, ki nimajo nobenega povracilnega efekta.
Ne recem, da bi bili Svica, kjer gospodarsrvo stima pa fa z lahkoto financiramo take projekte, ampak ob toliko lacnih ustih in krutih zgodbah, ki jih lahko zasledimo v tedniku, so pa take kondomijade absolutno ne potrebne
svabo
# 13.02.2018 ob 09:20
Res ne razumem te hudobije tukaj. Stefan od decenbra ni naredil rezultata. Tako da je danasnje 8. Mesto zanj izvrsten rezultat. Pa res ne raumem je torej bil danes Hadalin kandidat za kolajno al kaj? Mislim je treba le bit realen. Ali je najlepsi obcutek bit hudoben? Kosi je pa itak po totalno zajebani sezoni naredil vrhunski rezultat in svojo najboljso uvrstitev na olimpijadi. Pa da ne pozabimo. Tako opevani Slovenski skakalci, ki jihtako ljubijo fantje iz Sencurja so izvlekli dosedaj izvrstno 12 mesto.......
Warbird
# 13.02.2018 ob 04:52
Naj Hadalin se specialn smuk odvozi, Kline pa naj gre domov lepo ...
smoky77
# 13.02.2018 ob 04:40
A Kline se je šel s turnimi smučmi in en pozabil snet kože???
Heisenberg
# 13.02.2018 ob 07:46
Čisto privoščim Hircherju in vse, ampak kako se delajo norce iz specialistov za hitre discipline s tako kombinacijo in samim koledarjem v svetovnem pokalu, je precej bolano.

Lepo da je Hircher končno osvojil zlato. Bi jo pa za piko na i kariere verjetno še želel v slalomu ali vsaj veleslalomu.
Amethist
# 13.02.2018 ob 09:04
No pa jo koncno ima. Bravo Hirscher.
Ne bom rekla da 8. mesto debitanta Hadalina ni uspeh, ampak letos mam obcutek da so vsi z izjemo Kranjca pozabli kako se smuca.

Hvala SZS da je odslovila Massija! Aplavz!
ivanseks
# 13.02.2018 ob 07:55
Proga pripravljena za Hadalina, on pa kot da ni nikoli vozil slaloma... obup
Fleaa
# 13.02.2018 ob 07:49
Ni konec dokler je Bošti "surf" Kline na štartu
Warbird
# 13.02.2018 ob 04:07
Pa spet ta veter ... pa ce bi ze ti iz MOKa samo kdaj malo MASH gledali, bi vedli da je vedno pihalo pozimi tam hahahaha :D
nomenestomen
# 13.02.2018 ob 06:58
Pa so res naši turisti. Hirscher jih nabije pa sploh smuka ne trenira!
davide
# 13.02.2018 ob 08:29
Pa kaj je s temi našimi narobe. Halo človek, za medalje se gre!!!! Kako se lahko odločiš da boš na olimpijadi vozil ziheraško.....
Fleaa
# 13.02.2018 ob 08:04
Ma glejte no ... pomembno je, da od naših ni noben pedu in se kam udaril. To so itak OI in važno je sodelovati...
Heisenberg
# 13.02.2018 ob 07:54
Evo, čestitke Kosiju, povedal direktno kakšna je situacija!
free123
# 13.02.2018 ob 06:54
A se je kline tud pr trenerju ustavu
Le Courage
# 13.02.2018 ob 04:43
Če je Klinetu tako pomembna vloga starša, potem bolje da smučanje kar pusti, tukaj s takim smučanjem samo tvega poškodbo, kakšnih uspehov pa ne bo dosegal...
Primipir
# 13.02.2018 ob 10:34
Pa so si delali norca iz kosovskega korošca Tahirija, kao da je turist, pa je vseeno nažgal našega “profija” Klineta
noksukaw
# 13.02.2018 ob 08:35
lahko bi ostali v dubaju, nevem kaj jim je bilo treba v ta minus iti. se mi kr malo smilijo tile naši turisti
macak
# 13.02.2018 ob 08:10
naši so pa na turističnih igrah.
Shyni
# 13.02.2018 ob 07:00
Haha bašelj sanja o hadalinovi medalji...bodimo realni
Le Courage
# 13.02.2018 ob 04:26
Zgleda, da je proga zdaj počasnejša kot je bila pa povsem na začetku.
Danes ne bomo dobili najboljšega kombinatorca, ampak najboljšega slalomista, ki si upa peljat smuk...
umazanec22
# 13.02.2018 ob 08:41
Če ne druga me vsaj komentarji spravijo v dobro voljo :D
Lesinar
# 13.02.2018 ob 07:55
Kosi pa tdirekt za pustni torek
BlackHole
# 13.02.2018 ob 07:07
Kateri kreten je postavil tako kombinacijo. Smuk za šolarje, slalom pa za profesionalce.
garmond
# 13.02.2018 ob 04:36
Katastrofa od Klineta.
Voly
# 13.02.2018 ob 12:40
Hadalin je dosegel z naskokom najboljšo uvrstitev v karieri, Kosi pa najboljšo uvrstitev na OI do sedaj!
Ne vem, kaj bi nekateri še radi! To je to, zelo dobro opravljeno. Nekateri imate res nerealna pričakovanja, kot otroci.
Fleaa
# 13.02.2018 ob 08:08
"bil sem sproščen, a že od prvih vrat sem preveč zavijal "
če je blo pa preveč ledeno in po takem res ne smeš preveč dirkat, ker je prenevarno...
joy
# 13.02.2018 ob 07:31
Z zlatom v kombinaciji bo dodatno razbremenjen za slalom in veleslalom, medtem ko bojo ostali specialisti za tehnične discipline pod dodatnim pritiskom. Hirscher na koncu 3 zlate.
BlackHole
# 13.02.2018 ob 06:13
Naslov članka zelo obeta. Če bi šlo za slalom pred smukom. Je pa žal obratno, kar ni ravno vzpodbudno.
joy
# 13.02.2018 ob 05:28
Hirscher gre lahko po eni smucki tale slalom pa bo dobil kombinacijo. Nasprotniki bi potrebovali vsaj 5 sekund prednosti. V taki formi je Hirscher.
mikiau
# 13.02.2018 ob 05:14
Naslov ,,,,,,,in kaj to pomeni.??? ,,,,,kaj toti dobi plačo ,da take klasti,
la.sonrisa
# 13.02.2018 ob 10:01
pa sej tole niti ni tako slabo, no. včeraj smo se tako veselili končno rezultata med deseterico pri ženskih skokih, danes imamo še dva takšna rezultata, dobro je, glede na do zdaj videno bi lahko bilo veliko še veliko slabše :)
Nikolaj
# 13.02.2018 ob 08:39
Smuk ni bil smuk, temveč superveleslalom z elementi veleslaloma.
anze82
# 13.02.2018 ob 07:03
A kline sel vmes na caj ali je posnel se kako reklamo??
Damoklej
# 13.02.2018 ob 08:50
Štefan priznam, da sem mislil da se boš uvrstil v boj tudi za stopničke. Si pa priznal, da si narobe ocenil progo. Mislim pa da bi ti morali pomagati trenerji Kje so bili, so šli na pivo?
Bolek
# 13.02.2018 ob 08:48
V svetovnem pokalu bi bili 8. in 10. mesto lep uspeh, a tudi na OI ni tako slabo.
Osmo mesto je naša druga najboljša uvrstitev na teh OI.

Imamo pa še enega velikega aduta, ministrica Maja Makovec Brenčič bo postavila nov rekord v zapravljanju našega denarja.
Bivši uporabnik
# 13.02.2018 ob 07:30
Hirscher v najslabsih raznerah in vseeno prvi - kralj in sampion!!!
Shadow-88
# 13.02.2018 ob 07:16
Hadalin proti Muffatu izgubil 2 sekunde na 43 sekund dolgi progi brez da bi naredil napako,pa to ne moreš verjet
Bivši uporabnik
# 13.02.2018 ob 06:28
Če se bo proga nacela je pri Hadalinu vse mozno - je pa lepo da je najboljse prihranil za tekmo.

Hirscher pa - nekdo ki smuk trenira samo pred kombinacijo in prehiti skoraj polovico smukacev si zaaluzi poklon - tudi vai nasi t.i. smukaci so za njim.
MMC na prizorišču
Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!