Brady Leman se veseli uspeha kariere. Foto: Reuters
Brady Leman se veseli uspeha kariere. Foto: Reuters
Filip Flisar
Filip Flisar (v rdeči majici) je bil v prvem nastopu brez konkurence. Foto: Reuters

V Vancouvru 2010 je osvojil osmo mesto, pred štirimi leti pa je v Sočiju tekmovanje končal kot šesti. Olimpijski prvak je postal Kanadčan Brady Leman, ki je v Sočiju osvojil četrto mesto. Medalji sta osvojila še Švicar Marc Bischofberger in Rus Sergej Ridzik.

Brez težav v prvih dveh vožnjah
Flisar je v kvalifikacijah smučarskega krosa dosegel peti čas. V osmini finala je na štartu najbolje reagiral in suvereno vodil vse do cilja. Nekoliko več dela je imel v četrtfinalu, kjer je spet takoj najbolje potegnil in prvi zapeljal v zaviti del proge. Vodil je večji del proge, v zadnji četrtini pa je pred njega švignil Švicar Armin Niederer, ki je zmagal, 30-letni Mariborčan pa se je z drugim mestom prebil v polfinale.

V odločilnih vožnjah večji del na tretjem mestu
V svoji polfinalni skupini je večji del proge vozil na tretjem mestu, nastop pa nato končal na četrtem mestu. V primerjavi s prvima nastopoma je imel kar nekaj težav z ravnotežjem in iskanjem najboljše linije. V njegovi skupini je zmagal Kanadčan Brady Leman. Tudi v malem finalu je večji del proge vozil na tretjem mestu, tretji je tudi prečkal ciljno črto, kar je pomenilo končno sedmo mesto.

Kar trije padci v osmini finala
Na olimpijske igre se je uvrstilo samo 32 najboljših tekmovalcev, tako so kvalifikacije le določile skupine v osmini finala. Prva faza izločanja je potekala zelo počasi, saj je v kar treh skupinah osmine finala zaradi padcev prišlo do daljše prekinitve. Zdravniško pomoč so potrebovali Francoz Terence Tchiknavorian, Avstrijec Christoph Wahrstötter in Kanadčan Christopher Delbosco.

Flisar je v karieri osvojil vse, kar se osvojiti da, manjka mu le olimpijska medalja.

Pogovor s Filipom Flisarjem po tekmi
Pogovor s Filipom Flisarjem po tekmi