OI 2018
(7)
Duncan je na olimpijskih igrah tekmoval v smučarskem krosu. Foto: Reuters
Duncan se je skupaj z ženo za dogodek globoko opravičil. Foto: OI

Dodaj v

Za slovo od OI pijana kanadski smučar in trener ukradla avto

Po streznitvi trojica izpuščena
26. februar 2018 ob 18:31
Pjongčang - MMC RTV SLO

Kanadski smučar prostega sloga Dave Duncan, njegova žena Maja Margrethe Duncan in trener William Ryan Raine si bodo sklepni del olimpijskih iger v Pjongčangu dobro zapomnili – zadnji večer so namreč zaradi pijanske kraje avta preživeli za zapahi.

Ledeno vreme v Pjongčangu se je za trojico izkazalo za prevelik zalogaj, saj pravijo, da so vozilo odpeljali zato, ker je bilo "premrzlo za hojo do hotela". Po njihovih navedbah v avtomobilu ni bilo nikogar, motor pa je bil prižgan.

Lokalna policija je trojico ustavila, ko se je peljala z ukradenim rožnatim hummerjem iz središča Pjongčanga do tri kilometre oddaljene olimpijske vasi.

Vir iz južnokorejske policije je za CNN povedal, da je imel Raine, ki je bil za volanom, eno uro po kraji vozila v krvi 1,62 promila alkohola. To je več kot trikrat več, kot je dovoljeno v Južni Koreji (to je 0,5 promila, tako kot je v Sloveniji).

Komite globoko razočaran
Vse tri Kanadčane so po kraji avtomobila aretirali, pri čemer je bil Raine obtožen tudi vožnje v alkoholiziranem stanju.

Organizacijski odbor OI v Pjongčangu je incident potrdil in ob tem sporočil, da je trojica sodelovala z oblastmi.

Kanadski olimpijski komite se je za neljubi dogodek z izjavo vseh vpletenih opravičil. "Od naših športnikov in članov ekipe pričakujemo, da se bodo vedli odgovorno ter v skladu s kanadskimi in olimpijskimi vrednotami. Globoko smo razočarani nad obnašanjem teh posameznikov," je sporočil Chris Overholt, predsednik kanadskega olimpijskega komiteja.

"Odraz slabe presoje"
Ločeno izjavo sta podala tudi osramočena zakonca Duncan: "Globoko nama je žal. Najino vedenje je bilo odraz slabe presoje in ni bilo na ravni, ki se pričakuje od članov kanadske olimpijske ekipe ali Kanadčanov."

Višji trener William Ryan Raine je medtem svoja dejanja označil za "neopravičljiva" in se v izjavi za javnost opravičil lastniku ukradenega vozila. "Besede ne morejo opisati, kako zelo žal mi je. Razočaral sem svoje kolege, prijatelje in družino."

Trojico so po streznitvi naslednji dan, ko je korejska policija tudi končala preiskavo, izpustili.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
stewie
# 26.02.2018 ob 18:37
Duncan se je skupaj z ženo za dogodek globoko opravičil.

Ma dobro, saj to bi se lahko pripetilo vsakemu. Pač to, da gre tekmovat na olimpijado, ob zaključku malce preglobok...eh, se ga vlije na mrtvo, in mimogrede še ukrade avto. Pozabil ga je samo še razbit. V tem ga še vedno prekaša Mišo "Strojevodja" Brečko.
GeorgeB
# 26.02.2018 ob 19:47
Če bi tole naredili v Sevrni koreji, jim tudi komandir Doga nebi pomagal... :D
naš človek
# 26.02.2018 ob 21:07
D. S. in K. S. delata za različni firmi? Ta novica je bila že pred dvema dnevoma objavljena, resda v precej bolj šlampasti obliki. Tudi ni jasno, a je William ženska ali ne.
Janko1973
# 27.02.2018 ob 07:14
Bravo fanta, za to je bilo vredno vsake kaplje znoja na treningih.
celtic1888
# 26.02.2018 ob 18:56
Modeli.
neymar_psg_10
# 28.02.2018 ob 09:18
Olimpijski atleti iz Kanade...
Janko1973
# 01.03.2018 ob 00:12
Show must go on...
MMC na prizorišču
Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!