Špela Ponomarenko Janić si več obeta v torek, ko bo nastopila v finalu na 500 metrov. Foto: www.alesfevzer.com
Špela Ponomarenko Janić si več obeta v torek, ko bo nastopila v finalu na 500 metrov. Foto: www.alesfevzer.com
Ponomarenko Janićeva v finale B v Bakuju

"Dala sem vse od sebe, a takoj po startu je prišel val, izgubila sem malo ritma in morda sem tam izgubila tretje mesto. Mislim, da bi bila lahko blizu, a ne smem prehitevati dogodkov. Rodila sem septembra in bazo pripravljenosti sem delala dlje. S po enim finalom A in B moram biti zadovoljna," je dejala najboljša slovenska kajakašica, ki jo glavna tekma sezone še čaka. Že v nedeljo si je zagotovila nastop v finalu A na 500 metrov.

Ponomarenko Janićeva je že v kvalifikacijah osvojila četrto mesto, v finalu pa so jo prehitele Srbkinja Nikolina Moldovan, Nemka Sabine Volz in Linnea Stensils, ki so se uvrstile v finale, ter Avstrijka Ivonne Schuring, ki bo tako kot Ponomarenkova nastopila v malem finalu.

"Na tretjem mestu je izgubila ritem, nato pa je ta ritem lovila in mislim, da se je to močno poznalo," pa je dejal njen trener in partner Stjepan Janić, ki pravi, da prave tekme šele sledijo. "Tam se mora uvrstiti v najboljšo osmerico."

Avgusta na svetovnem prvenstvu v Milanu se bodo delile tudi vozovnice za olimpijske igre v Rio de Janeiru. "Do takrat sta še dva meseca in zelo sem optimistična. Imam veliko rezerv in mislim, da lahko še močno popravim svoje veslanje," je še dejala tekmovalka, ki sta jo na drugi strani proge čakala devetmesečni sinček in mama. Za ta del sta morala z možem sama pokriti stroške. "A k sreči le letalsko vozovnico, pri namestitvi pa so nama pomagali Italijani, ki tukaj postavljajo proge."

Za torkov finale pa pravi: "Dala bom vse od sebe in upam, da lahko v finalu še kaj pridobim in katero izmed tekmovalk prehitim. Zame je velik uspeh že finale."

Golobova brez finala na parterju
Danes je nastopila tudi še telovadka Saša Golob in se z oceno 13,233 točke na parterju poslovila po predtekmovanju. Slovenska tekmovalka je osvojila 18. mesto, najboljša je bila s 13,966 točke Rusinja Alina Mustafina.

"Na začetku sem pri prvi diagonali naredila napako, nato dvokorak in tam verjetno izgubila 0,4 točke, kolikor mi manjka za finale. Preostali del vaje je bil zelo dober," je dejala tekmovalka. "Z nastopom sem zadovoljna, seveda pa mi je žal za to napako. Pred tekmo sem vedela, da lahko konkuriram za finale, če bi bil nastop brezhiben."

Ponomarenko Janićeva v finale B v Bakuju