Alenka Artnik. Foto: Alice Cattaneo
Alenka Artnik. Foto: Alice Cattaneo

Pred nekaj dnevi je ubranila naslov svetovne prvakinje v disciplini z monoplavutjo.

Izjemna športnica je tako dodala še eno zmago v bogato zbirko dosežkov. Poleg dveh naslovov svetovne prvakinje je konec julija 41-letnica namreč v potapljanju na vdih v disciplini z dvojno plavutjo na Bahamih dvakrat dosegla svetovni rekord, nazadnje se je potopila do 111 metrov.

Na SP-ju je najprej v disciplini z monoplavutjo dosegla globino 107 metrov. Tokrat se je v disciplini z dvojno plavutjo potopila do 101 metra in prišla do novega zlatega odličja.

"Z zelo lepim potopom do 101 metra sem postala svetovna prvakinja v disciplini z dvojno plavutjo in ubranila naslov za Slovenijo. Zelo sem vesela in ponosna na svojo drago prijateljico, Ukrajinko Kate Sadursko, ki je osvojila zlati medalji v preostalih dveh disciplinah. Na kratko, zlata dekleta," je na Instagramu zapisala Alenka Artnik.

Slovenski uspeh je s tretjim mestom dopolnil Samo Jeranko, ki se je v disciplini brez plavuti potopil do globine 82 metrov. Boljša sta bila le Rus Aleksej Molčanov (100 m) in Francoz Abdelatif Alouach (83 m).

"Izjemno sem vesel uspeha. Alenka je postala dvakratna svetovna prvakinja, jaz bronasti. Moj potop je bil gleda na disciplino brez plavuti težak, sem pa globino 82m dosegel že na treningu. Veselim se povratka domov in počitka po sezoni," je povedal Jeranko.