Jure Kozjek se veseli naslova evropskega prvaka. Foto: Aleš Fevžer
Jure Kozjek se veseli naslova evropskega prvaka. Foto: Aleš Fevžer

Najprej je zlato osvojil Kozjek, ki je v finalu z 11:6 premagal Francoza Romaina Garcio. Kozjek je v finalu vodil že s 7:1, Francozu sicer dovolil, da se je približal na tri točke, najpozneje pri vodstvu z 10:4 pa je bilo jasno, da bo pred več kot 500 gledalci na koprski Bonifiki zadonela slovenska športna himna - Avsenikova Golica.

"Tekma je bila čudna. Francoz je slabo bližal, sam pa sem izkoristil vse priložnosti, ki sem jih imel. Sicer sva stara znanca, danes sem pač zmagal jaz, čeprav je vsaka partija zgodba zase," je po tekmi povedal evropski prvak iz Sneberij.

Borčnik zadel 24 od 25 metov
Drugo zlato je priboril Borčnik, ki je v finalu ugnal Italijana Maura Roggera s 47:39. "Zelo sem vesel zmage. Začel sem točno tako, kot sem si zamislil. Želel sem si samo ne zgrešiti. V prvih dveh minutah in pol sem zadel 24 od 25 metov, Italijan je grešil, sam pa sem dosegel zelo dober izid in naredil kar 51 metov," je po zlatu povedal še eden izmed slovenskih junakov v Kopru.

Že prej je Dejan Tonejc v igri v krogu osvojil srebro, kar mu je skupaj s Kozjekom uspelo tudi med dvojicami. Že v petek zvečer sta bila srebrna v štafeti tudi Borčnik in Anže Petrič.