Litijani nimajo več možnosti za napredovanje. Foto: Drago Perko/futsal.si
Litijani nimajo več možnosti za napredovanje. Foto: Drago Perko/futsal.si
Litijani še drugič izgubili

Gostje so v 18. minuti vodili že z 0:2. Domači trener Bojan Žunko se je odločil, da zaigra z igralcem vratarjem v polju. Poteza se je hitro obrestovala, saj je v 19. minuti Igor Osredkar znižal na 1:2, kar je bil tudi izid polčasa.

V drugem delu so gostitelji vse stavili na napad. Po podaji Gašperja Vrhovca je v 28. minuti na 2:2 izenačil Damir Pertič. Slovaki so po pol ure igre znova povedli, svoj drugi gol je prispeval razigrani Gabriel Bartošek.

Za veselje 300 gledalcev je poskrbel Vrhovec, ki je poravnal na 3:3 v 36. minuti. Litijani se niso zadovoljili s točko, nadaljevali so igro z igralcem vratarjem v polju. 27 sekund pred koncem je trenutek nezbranosti kaznoval Bartošek, ki je postal junak tekme s hat-trickom.

Dopoldne še v službi
"Fantje si zaslužijo čestitke. Izjemno so se borili. Je pa težko, danes so bili v službi, potem pa so igrali tole tekmo. Enostavno to tako ne gre," je bil dejal trener Litije Bojan Žunko, vratar Damir Puškar pa je dodal: "Vedeli smo, da bomo po prvem dnevu porabili precej energije. Vedeli smo tudi, da bomo igrali z vratarjem v polju, če ne bomo dobro začeli. Uspeli smo priti z 0:2 na 2:2, žal pa smo nesrečno prejeli še gol za 3:4."

"Vsaka čast mojim soigralcem. Borili so se. A to je davek neprofesionalizma. Po službi smo prišli na tekmo, bili smo utrujeni, v zaključku akcij pa premalo zbrani. Težko se je potem boriti s takimi ekipami," je povedal Pertič.

Na zadnji tekmi se bo Litija v soboto ob 20.30 pomerila z moskovskim Dinamom, ki je dobil tudi drugo tekmo - s 5:0 je bil tokrat boljši od Ekonomca.

2. krog:
LITIJA - SLOV-MATIC BRATISLAVA
3:4 (1:2)
Osredkar 19., 28., Vrhovec 36.; Kyjovsky 13., Bartošek 18., 30., 40.

EKONOMAC - DINAMO MOSKVA
0:5 (0:1)




1. krog:
LITIJA - EKONOMAC
2:4 (1:2)

DINAMO MOSKVA - SLOV-MATIC BRATISLAVA
7:1 (2:0)

3. krog, sobota ob 18.00:
SLOV-MATIC BRATISLAVA - EKONOMAC

Ob 20.30:
LITIJA - DINAMO MOSKVA

Na sklepni turnir najboljše četverice potuje le prvouvrščena ekipa.

Litijani še drugič izgubili