Teja Belak se je v finale uvrstila z oceno 14,183. Foto: BoBo
Teja Belak se je v finale uvrstila z oceno 14,183. Foto: BoBo

"Na začetku sezone nisem računala na finale. Iz tekme v tekmo mi je šlo bolje. Videli smo, da sem s tema skokoma konkurenčna. Ko sem to uvidela, sem začela razmišljati o finalu, vendar se s tem nisem obremenjevala," je povedala Belakova, ki je prejela oceno 14,183.

"V kvalifikacijah sem nastopila z lažjo sestavo. Dva dni bom poizkušala z iztegnjeno salto za 360 stopinj, ki je vredna pol točke več. Če ne bo šlo, bom nastopila z lažjo. V finale grem neobremenjeno. Vidim, da možnosti za medaljo nimam. Lažje mi bo, kakor mi je bilo, ko sem vedela, da moram. Šla bom bolj sproščena, šla bom na vse ali nič. Četrta sem že bila, če bom peta ali osma bo vseeno," napoveduje Belakova. Tjaša Kysselef je na istem orodju kvalifikacije končala na 14. mestu. Najboljša je bila branilka naslova, Švicarka Giulia Steingruber z oceno 15,133.

Danes se bodo za finalne vstopnice pomerili še moški. Slovenski adut za uvrstitev v finale in za medaljo Sašo Bertoncelj bo na konju z ročaji nastopil predvidoma ob 19.15. Bertoncelj, ki brani bron iz Sofije, je na treh letošnjih tekmah svetovnega pokala nastopil v finalu, vendar na stopničkah še ni stal. Kot sam pravi, je zdaj ujel pravo formo. Nastopili bodo še Peter Lampret (mnogoboj), Rok Klavora (preskok, bradlja, parter, konj z ročaji), Žiga Šilc (parter) in Alen Dimic (bradlja, drog in konj z ročaji).