David Beljavskij je pred domačimi gledalci osvojil zlato. Foto: EPA
David Beljavskij je pred domačimi gledalci osvojil zlato. Foto: EPA
Oba naslova v mnogoboju v Rusijo

Drugi je bil Britanec Max Whitlock (89,106), tretji pa Ukrajinec Oleg Vernjajev (88,398). Vernjajev je bil sicer prvi favorit za zmago, a je prav v zadnjem nastopu na konju z ročaji padel z orodja, tako da se je moral zadovoljiti s tretjim mestom. Branilca naslova iz Berlina leta 2011 Nemca Philippa Boya ni bilo v Moskvi.

Dimic ne ve, kaj je narobe
Na dobri poti v finale mnogoboja je bil tudi slovenski telovadec v kraljevski disciplini Alen Dimic, ki mu je vse do zadnjega nastopa na krogih kazalo odlično, saj se je gibal okoli 15. mesta. Po velikih napakah v zadnjem nastopu pa je s skupnim zbirom 80,107 točke ostal tik za finalom.

"Ne vem, kaj je narobe. Ne gre in ne gre, vedno se zalomi pri enem orodju. Počasi je že malo smešno," je z grenkobo svoj kvalifikacijski nastop opisal Dimic in dodal: "Seveda nisem zadovoljen, ker sem glede na odlično pripravljenost pričakoval več. Na tekmi pa ... kot da me zmanjka, kot da prvič tekmujem."

Zlato za Mustafino
Tudi v ženski konkurenci je zlato ostalo doma, saj je zmagala Rusinja Alija Mustafina (59,032) pred Romunko Larios Iordače (58,432) in še eno Rusinjo Anastazijo Grišino (57,932).

V soboto se bosta za kolajne borila Sašo Bertoncelj na konju z ročaji in Teja Belak na preskoku.

Oba naslova v mnogoboju v Rusijo