Teja Belak bo v Riu branila barve Slovenije v športni gimnastiki. Foto: www.alesfevzer.com
Teja Belak bo v Riu branila barve Slovenije v športni gimnastiki. Foto: www.alesfevzer.com

tiki.

Belakova je med 95 uvrščenimi telovadkami v mnogoboju zasedla 52. mesto z 51,665 točke. Na dvovišinski bradlji je bila z oceno 13,200 44., na preskoku s 13,766 54., na parterju z 12,433 73 in na gredi z 12,266 76.

"Tekmo smo imeli eno uro pozneje. Ko smo se že ogreli in želeli v dvorano, so prišli povedat, da imajo tehnične težave, zato smo čakali še eno uro. Prvo orodje bradlja je bilo super, potem sem na gredi padla in jo naredila brez vezave, zato sem prejela eno točko in pol manj. Parter je bil v redu, ampak sem dobila nizko oceno. Preskok je bil bolj slab. Če povzamem vse skupaj, sem zadovoljna, da sem kljub poškodbi kolena in bolečinam lahko tekmovala. Lahko bi bilo veliko bolje, ampak glede na to, da sem dva dni že hodila težko, je super," je dogajanje v Riu povzela 21-letna Ljubljančanka.

Slovenijo je na OI leta 2008 zastopala Adela Šajn, štiri leta pozneje v Londonu pa Saša Golob.

Nastop v Riu si je pritelovadila tudi 40-letna Oksana Čusovitina, ki bo na olimpijskih igrah nastopila sedmič, kar je v gimnastiki absolutni rekord. Šok so doživele romunske telovadke, ki so na OI vse od leta 1976 vselej osvojile medalje, v Riu pa ne bodo imele ekipe - ta se ni uvrstila - temveč le eno telovadko.